Στις 26 Ιουλίου στην Αμοργό, έχει προγραμματιστεί η Γιορτή της Ψημένης Γιορτής, η οποία πραγματοποιείται πάντα την παραμονή της γιορτής του Αγίου Παντελεήμονα, στο γραφικό λιμάνι των Καταπόλων.
Ειδικότερα, στη γιορτή της παραδοσιακής, ψημένης ρακής, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν το ιδιαίτερο ποτό, αλλά και να μάθουν τον τρόπο παρασκευής της ρακής και του ψησίματός της.
Εκτός από την παραδοσιακή ψημένη, συνήθως προσφέρεται στους επισκέπτες και απλή ρακή, φτιαγμένη σύμφωνα με την αρχαία συνταγή. Επίσης, στη γιορτή προσφέρονται το γνήσιο Αμοργιανό παστέλι σε σχήμα ρόμβου, με σουσάμι, μέλι και ένα φύλλο λεμονιού, αλλά και ποικιλία από τοπικά εδέσματα που είναι πολύ δημοφιλή στο νησί. Περαιτέρω, τη γιορτή πλαισιώνουν μουσικοχορευτικά συγκροτήματα παραδοσιακής μουσικής, τα οποία καλούν τους επισκέπτες να μάθουν τα βήματα των παραδοσιακών χορών της Αμοργού.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από την έναρξη της γιορτής, λαμβάνει χώρα ο εσπερινός στο εκκλησάκι του Αγίου Παντελεήμονα.