Έχουν «ξεφύγει» οι τιμές των ξενοδοχείων αυτή την περίοδο στην Κρήτη, κάτι που παραδέχονται και οι ίδιοι οι άνθρωποι του τουρισμού σε ρεπορτάζ της ηρακλειώτικης εφημερίδας (και ιστοσελίδας) Πατρίς.
Διαβάστε τη συνέχεια...
."..Ενδεικτικά τον Ιούλιο ένα δίχωρο δωμάτιο σε τετράστερο ξενοδοχείο της Χερσονήσου θα στοιχίσει σε μια οικογένεια μαζί με το φαγητό από 350-600 ευρώ ή και περισσότερο για μια διανυκτέρευση, ενώ πέρυσι την ίδια περίοδο στο ίδιο κατάλυμα, θα πλήρωνε τα μισά.
«Υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, αλλά με πολύ υψηλό κόστος, το διπλάσιο από το 2022 και είναι κάτι που πρέπει να προσέξουν οι ξενοδόχοι για να μην γυρίσει μπούμεραγκ» σχολίασε μιλώντας στην «Π» ο πρόεδρος των ξενοδόχων του Ηρακλείου Νίκος Χαλκιαδάκης, ενώ ο πρόεδρος των Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κρήτης Μιχάλης Βλατάκης είπε χαρακτηριστικά ότι «η αγορά τιμωρεί τις υπερβολές».
Γεγονός είναι ότι οι Έλληνες μόλις δουν τις τιμές στα ξενοδοχειακά καταλύματα φεύγουν, το ίδιο όμως ισχύει και με τις τιμές των εστιατορίων.
Το γεύμα 2 ατόμων με σαλάτα, ορεκτικό, κύριο πιάτο και χύμα κρασί φθάνει τα 90 ευρώ και η τιμή εκτοξεύεται όταν παραγγείλεις ένα μέτριο κρασί, εμφιαλωμένο.
Αν μια τετραμελής οικογένεια τρώει έξω μεσημέρι και βράδυ, το κόστος των διακοπών γίνεται δυσβάστακτο και υψηλές τιμές υπάρχουν σχεδόν σε όλες τις τουριστικές περιοχές.
«Το έχουμε παρακάνει» ομολογεί ο κ. Χαλκιαδάκης επισημαίνοντας ότι αυτές οι υπερβολές πρέπει να σταματήσουν.
«Από τις 16 Αυγούστου οι τιμές θα πέσουν σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδοχείων Γιώργο Πελεκανάκη ο οποίος σημείωνει ότι όσοι ψάχνουν κατάλυμα πρέπει να τσεκάρουν και να συγκρίνουν τις τιμές στις διάφορες ιστοσελίδες.
Ο ίδιος είπε ότι αυτή την περίοδο δεν γίνονται εκπτώσεις, παρά μόνο «κατ’ εξαίρεση».
Υπενθύμισε πάντως ότι η Κρήτη έχει διαθέσιμα περίπου 440.000 κρεβάτια σε ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα και Airbnb και επιλογές υπάρχουν πολλές".
Διαβάστε επίσης