Η Θεσσαλονικιώτικη χορτόπιτα ξετρέλανε τους Άγγλους

19-07-23 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η προβολή της Θεσσαλονίκης στο National Geographic Traveller Food Festival το σαββατοκύριακο 15 & 16 Ιουλίου 2023 από τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης.

H ομάδα του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης με επικεφαλής την Αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και Πρόεδρο του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης κ. Βούλα Πατουλίδου σαγήνευσε το Λονδρέζικο κοινό με τις γαστρονομικές προτάσεις της Θεσσαλονίκης που παρουσίασαν, στο δικό τους περίπτερο, με φιλοξενούμενο το Δήμο Θεσσαλονίκης.

Οι επισκέπτες της μεγάλης γαστρονομικής γιορτής είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν παραδοσιακή μπουγάτσα, τσουρέκι, κουλούρι συνοδευόμενο με φραπέ αλλά και ομελέτα με τυρί, πίτα γύρο, χωριάτικο λουκάνικο και μεζέδες Θεσσαλονίκης.

Την παράσταση όμως έκλεψε κατά γενική ομολογία η περίφημη Μακεδονική Χορτόπιτα!

Ο ΟΤΘ πιστός στο ραντεβού του με το μεγαλύτερο διεθνές φεστιβάλ γαστρονομίας που συγκεντρώνει χιλιάδες επισκεπτών κάθε χρόνο, ανέβασε τον πήχη για άλλη μια χρονιά. Υπό την καθοδήγηση του Σεφ και καθηγητή Γαστρονομίας κ. Γιώργο Παλισίδη παρουσίασε το μοναδικό αυτό έδεσμα που συνδυάζει την υψηλή διατροφική αξία των χόρτων της ελληνικής υπαίθρου, την διάσημη φέτα και το ιδιαίτερο φύλλο που ανοίγεται με τέχνη για να υποδεχθεί το ελαιόλαδο.

Τα στελέχη του οργανισμού φόρεσαν τις ποδιές με το λογότυπο της Θεσσαλονίκης και μπροστά στο κοινό ζύμωσαν, άνοιξαν φύλλο έψησαν και πρόσφεραν στους επισκέπτες την hortopita, με αποτέλεσμα να συγκεντρώσουν στο περίπτερο του ΟΤΘ απίστευτο αριθμό επισκεπτών.

H συμμετοχή της Θεσσαλονίκης στο National Geographic Traveler Food Festival πραγματοποιείται και τη διάρκεια της καμπάνιας του Οργανισμού με  δύο Digital Panel στη Leicester Square παρουσιάζοντας την πόλη ως τον απόλυτο city break προορισμό.

Η κ. Πατουλίδου δήλωσε: «Η παρουσία μας στην μεγαλύτερο διεθνές φεστιβάλ γαστρονομίας έχει γίνει πλέον «θεσμός». Κάθε χρόνο ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης ανεβάζει τον πήχη, κερδίζει τις εντυπώσεις και η Θεσσαλονίκη κερδίζει την επιβεβαίωση της πρωτεύουσας της γαστρονομίας. Η παρασκευή της παραδοσιακής χορτόπιτας, που δεν λείπει από κανένα σπίτι της Μακεδονίας, εμπεριείχε όλη την κουλτούρα του τόπου μας και όπως αποδείχθηκε, αποτέλεσε μαγνήτη για τους επισκέπτες του φεστιβάλ και δυνητικούς ταξιδιώτες στη Θεσσαλονίκη». 

 

διαβάστε ακόμα

EOT | 'Αδεια χρήσης για 3 αφίσες για την «The Corfu Trilogy»
Τουρισμός | Τέλος Ανθεκτικότητας: Λάθος υπολογισμός για τα έσοδα από τα ξενοδοχεία, που οδηγεί σε δίκαιη μείωση 50% του Τέλους!
Επιτροπή τουριστικής ανάπτυξης και προβολής δήμου Παρανεστίου
Υπουργείο Τουρισμού: Μία έγκριση και μία απόρριψη για χρηματοδότηση αναβάθμισης τουριστικών λιμένων
Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου | Να ανασταλεί η ένταξη της παραλίας Κέρους Λήμνου στις «απάτητες»
Οι ευκαιρίες τοποθέτησης ελληνικών κρασιών σε ισπανικά εστιατόρια και ξενοδοχεία
Διαγωνισμός για λειτουργία παγοδρομίου στην κεντρική πλατεία Ιστιαίας
Δημόσιος Διαγωνισμός για τη μίσθωση 4 κυλικείων του αθλητικού κέντρου Μίκρας
Ιταλία: Μέτρα κατά του υπερτουρισμού στην Πομπηία - όριο 20.000 επισκεπτών την ημέρα
CV Villas | +29% οι κρατήσεις για βίλες στην Ελλάδα το 2025