Δύο ενδιαφέρουσες γαστρονομικές εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί στις 23 Αυγούστου και στις 2 Σεπτεμβρίου, στη Δημητσάνα Αρκαδίας και στην ‘Άνω Πόλη Κυπαρισσίας αντίστοιχα.
Ειδικότερα, οι γαστρονομικές εκδηλώσεις περιλαμβάνουν δράσεις γαστρονομικού περιεχομένου, με παρασκευή νέων και παραδοσιακών συνταγών με χρήση τοπικών υλικών, παρουσίαση και ενημέρωση για τα τοπικά προϊόντα και δειγματισμό τους από τοπικούς παραγωγούς, γευσιγνωσία και συναφή εργαστήρια για το κοινό καθώς και την προβολή και επικοινωνία τους.
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, θα λάβουν χώρα παρουσιάσεις και ομιλίες των συνταγών που θα εκτελεστούν και των χαρακτηριστικών τοπικών υλικών, επιμορφωτικά εργαστήρια για τους επισκέπτες, αλλά και σημείο πληροφόρησης.
Σκοπός των ανωτέρω εκδηλώσεων, είναι η βελτίωση του γαστρονομικού περιεχομένου του τουριστικού προϊόντος του προορισμού Πελοπόννησος, καθώς και η διασύνδεσή του με τοπόσημα και μείζονας σημασίας αρχαιολογικούς χώρους.
Παράλληλα, επιδιώκεται η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της Πελοποννήσου ως τουριστικού προορισμού, η βελτίωση της αναγνωρισιμότητάς της ως προορισμού με γαστρονομικό περιεχόμενο, η σύνδεση της τοπικής παραγωγής προϊόντων και υπηρεσιών με το θεματικό τουριστικό προϊόν όπως υγεία, ευεξία, φυσιολατρικός τουρισμός και διατροφή και άλλα, καθώς και η ενίσχυση της εμπορικότητας επιμέρους αγροτικών και διατροφικών προϊόντων.