Άδειες για 2 πλωτές εξέδρες σε Μύκονο και Ρόδο

31-08-23 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Δύο άδειες για πλωτές εξέδρες εγκρίθηκαν από τους αρμόδιους φορείς, προς τοποθέτηση σε θαλάσσιες περιοχές της Μυκόνου και της Ρόδου.

Ειδικότερα, η Γενική Γραμματεία Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, ενέκρινε την εκ νέου τοποθέτηση πλωτής εξέδρας, συνολικού εμβαδού 31, 40 τ.μ., στη θαλάσσια περιοχή Άγιος Ιωάννης της Μυκόνου, για εποχική χρήση 9 μηνών, με σκοπό την πρόσβαση λουομένων σε δύσβατες παραλίες ή σε δύσβατες θαλάσσιες περιοχές, κοντά στην ακτή για λογαριασμό της επιχείρησης ΞΥΔΑΚΗΣ ΝΙΚ.ΓΕΩΡΓΙΟΣ. Η πρόσβαση προς και από την πλωτή εξέδρα, θα γίνεται με τη χρήση διαδρόμου σύνδεσης συνολικής επιφάνειας 4,96 τ.μ., με απλή έδραση στον βυθό.

Σημειώνεται ότι η πλωτή εξέδρα θα τοποθετηθεί σε ασφαλή απόσταση από τυχόν λιμενικά έργα, που βρίσκονται ή κατασκευάζονται στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή, καθώς και από ναυτιλιακούς κινδύνους.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, ενέκρινε την τοποθέτηση πλωτής εξέδρας, συνολικού εμβαδού 60,74 τ.μ. στη θαλάσσια περιοχή Καλλιθέα της Ρόδου, με σκοπό τη διενέργεια καταδύσεων αναψυχής, για λογαριασμό της επιχείρησης ΣΚΟΥΜΠΑ ΝΤΑΙΡΕΚΤ ΕΠΕ WATERHOPPERS και για εποχιακή χρήση 9 μηνών.

Σημειώνεται ότι δεν επιτρέπεται η χρήση των πλωτών εξέδρων για εγκατάσταση και λειτουργία εστιατορίων ή κέντρων αναψυχής, ούτε δύνανται να εξυπηρετούν θέσεις μόνιμου ελλιμενισμού σκαφών ή διαφημιστικούς σκοπούς.

 

διαβάστε ακόμα

Κοινωνικός τουρισμός | Οριστικά αποτελέσματα για τα voucher της ΔΥΠΑ
"Δεν υπάρχει υπερτουρισμός στη Σαντορίνη αλλά χρειαζόμαστε όρια"
Άνοιξε σήμερα 29 Ιουνίου τις πόρτες του το 5άστερο King Jason Zante
Ιόνιος Εταιρεία Πολιτισμού και Τουρισμού | Πολιτιστική θαλάσσια περιήγηση στην Κέρκυρα
H Όλγα Κεφαλογιάννη για το σ/ν: Πολιτικές και δράσεις για τον ελληνικό τουρισμό των επόμενων δεκαετιών
Αναπτυξιακή Τράπεζα: To ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ ανοίγει τις πόρτες των τραπεζών για τις μικρομεσαίες
ΟΔΑΠ: Πρόσκληση για την παραγωγή ντοκιμαντέρ με θέμα τον πολιτιστικό τουρισμό
Νέο κατασκοπευτικό λογισμικό απειλεί 3,9 δισ. ανθρώπους παγκοσμίως
Ρόδος | Διακοπές τον Σεπτέμβριο για τους Τούρκους που είχαν πρόβλημα στην έκδοση βίζας
Μόνο μία τελευταία διαθέσιμη θέση για φέτος για την προβολή στο τουριστικό κοινό