Mykonos Running Festival

11-09-23 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Από τις 22 έως τις 24 Σεπτεμβρίου στη Μύκονο, έχει προγραμματιστεί το 2ο Mykonos Running Festival, το οποίο μεταξύ άλλων συνδιοργανώνει ο ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ.

Πρόκειται για μία αθλητική δράση, η οποία αποτελεί για τους συμμετέχοντες δρομείς μία ξεχωριστή αγωνιστική εμπειρία, που με βασικό άξονα τον αθλητισμό και τη συμμετοχή τους σε κάποιον από τους δρόμους του αγωνιστικού προγράμματος, παρέχει την ευκαιρία για ποιοτικό τουρισμό και συμμετοχή στο πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων της διοργάνωσης κοινωνικού, ψυχαγωγικού και πολιτιστικού χαρακτήρα.

Ειδικότερα, το αγωνιστικό πρόγραμμα περιλαμβάνει τον Ημιμαραθώνιο Δρόμο Mykonos Gold, τον Δρόμο 10.000 μέτρων  Mykonos Run και τον Δρόμο 2.500 μέτρων,  Mykonos Family Fun.

Αναλυτικά, ο Ημιμαραθώνιος θα ξεκινήσει από την Ιερά Μονή Παναγίας Τουρλιανής στην ‘Ανω Μερά. Οι δρομείς θα κατευθυνθούν προς τη Χώρα της Μυκόνου. Στο ύψος του Περιφερειακού ακολουθούν τη διαδρομή νότια και παραλιακά προς τον όρμο Κόρφος. Εκτελούν αναστροφή και κατευθύνονται δια της περιφερειακής οδού βόρεια προς τον Άγιο Στέφανο. Κατόπιν εκτελούν αναστροφή και δια της παραλιακής οδού κατευθύνονται προς τον τερματισμό, στο Δημαρχείο Μυκόνου.

‘Οσον αφορά στο Mykonos Run, αυτό έχει αφετηρία και τερματισμό το Δημαρχείο Μυκόνου. Οι δρομείς κατευθύνονται βόρεια και κατόπιν στρίβουν δεξιά κατευθυνόμενοι νότια και παραλιακά προς τον όρμο Κόρφος. Κατόπιν εκτελούν αναστροφή και κατευθύνονται βόρεια προς το σημείο αφετηρίας, ακολουθώντας την ίδια οδό.

Τέλος, το Mykonos Family Run, έχει ως αφετηρία τους Ανεμόμυλους της Μυκόνου και τερματισμό το Δημαρχείο Μυκόνου. Οι δρομείς κατευθύνονται ανατολικά επί των οδών Ξενίας και Αγίου Λουκά και κατόπιν εισέρχονται στην περιφερειακή οδό. Στη συνέχεια εκτελούν στροφή αριστερά εισερχόμενοι στην οδό Πολυκανδριώτη και κινούμενοι παραλιακά επί της οδού Μαυρογένους.

 
 
 
 

διαβάστε ακόμα

Τουρισμός | Accor: Η πιστοποίηση βιωσιμότητας είναι αναγκαία και προσθέτει αξία
ACI Europe | +18,7% η αεροπορική κίνηση στην Ελλάδα τον Αύγουστο - πλήρης ανάκαμψη στην Ευρώπη
Διεθνές Συνέδριο για την προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας στη Λάρισα
Γιορτή Τρούφας στην Καλαμπάκα
Η Αθήνα 5η πιο κορεσμένη πόλη στον κόσμο σε βραχυχρόνιες μισθώσεις – 16 καταχωρήσεις ανά 1.000 κατοίκους
Τουρκία: Ρωσία και Γερμανία οι μεγαλύτερες αγορές για τον τουρισμό το α’ 8μηνο
American Express Travel: Ένα Ελληνικό νησί στους 10 «καυτούς» προορισμούς των Αμερικανών για το 2025
GReco Islands: Βιώσιμη και ανθεκτική ανάπτυξη για 39 μικρά νησιά
Τουρισμός: Η Αθήνα και τα νησιά του Αιγαίου καθιερώνονται διεθνώς ως top προορισμοί πολιτισμού και ευεξίας
Uber | Ρεκόρ ανάπτυξης την τουριστική περίοδο 2024 στην Ελλάδα, +47% στην Αθήνα