Άδειες για 2 πλωτές εξέδρες σε Χανιά και Πάργα

11-09-23 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Δύο άδειες για πλωτές εξέδρες εγκρίθηκαν από τους αρμόδιους φορείς, προς τοποθέτηση σε θαλάσσιες περιοχές των Χανίων και της Πάργας.

Ειδικότερα, η Γενική Γραμματεία Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, ενέκρινε την τοποθέτηση πλωτής εξέδρας, συνολικού εμβαδού 100,74 τ.μ., στη θαλάσσια περιοχή Πικροβληχάδι των Χανίων, για λογαριασμό της επιχείρησης KAVOS LUXURY ESTATES Α.Ε., με σκοπό την πρόσβαση λουομένων σε δύσβατη παραλία ή και δύσβατη θαλάσσια περιοχή και για εποχιακή χρήση 9 μηνών. Η εξυπηρέτηση και μόνο της πρόσβασης προς και από την πλωτή εξέδρα, θα γίνεται με τη χρήση ενός διαδρόμου πρόσβασης συνολικών διαστάσεων 5,71 τ.μ.

Σημειώνεται ότι πρέπει να λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας, προστασίας του περιβάλλοντος, ασφάλειας ναυσιπλοΐας και ασφάλειας των λουομένων κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών τοποθέτησης και κατά τη χρήση της πλωτής εξέδρας.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, ενέκρινε την τοποθέτηση πλωτής εξέδρας, συνολικού εμβαδού 18,90 τ.μ. στη θαλάσσια περιοχή Λύχνος της Πάργας, με σκοπό τη χρήση της ως σημείο εκκίνησης και στάθμευσης, μηχανοκίνητων και μη, θαλασσίων μέσων αναψυχής, για λογαριασμό του κ. Κοντού Αθανάσιου και για εποχιακή χρήση 9 μηνών.

Σημειώνεται ότι δεν επιτρέπεται η χρήση των πλωτών εξέδρων για εγκατάσταση και λειτουργία εστιατορίων ή κέντρων αναψυχής, ούτε δύνανται να εξυπηρετούν θέσεις μόνιμου ελλιμενισμού σκαφών ή διαφημιστικούς σκοπούς.

 

διαβάστε ακόμα

100 χρόνια Επιμελητήριο Ηρακλείου | Βραβεύσεις ιστορικών επιχειρήσεων και πρώην στελεχών 
Δήμος Ζαγορίου | Διαγωνισμός για τη μίσθωση του Δημοτικού Ξενώνα Γρεβενιτίου
Λουκέτο για 48 ώρες σε beach bar στην Κυπαρισσία - αποδείξεις από ταμειακές φάντασμα
Tower Bridge | 130 χρόνια κλείνει η διάσημη γέφυρα του Λονδίνου
24ο Διεθνές Φεστιβάλ Πηλίου
Έβδομο Φεστιβάλ Πάρου: "Έξω στο φως"
Δήμος Ωρωπού: Πρόταση για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας παραλιών
Αναβάθμιση του Μουσείου Γεράσιμου Σκλάβου στο Αργοστόλι
Φεστιβάλ από τον Κίσσαβο ως το κύμα στα παράλια της Λάρισας
Θερινές αλλαγές στις ημέρες και ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων σε προορισμούς