Παγκόσμιοι αγώνες IRONMAN 70.3 στη Βουλιαγμένη

04-10-23 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Από τις 20 έως τις 22 Οκτωβρίου έχει προγραμματιστεί η διεξαγωγή των αγώνων παγκόσμιου προφίλ IRONMAN 70.3 στη Βουλιαγμένη. Ειδικότερα, η αθλητική δράση περιλαμβάνει τρία αθλήματα, κολύμπι συνολικής απόστασης 1.9 χιλιομέτρων, ποδήλατο συνολικής απόστασης 90 χιλιομέτρων και τρέξιμο συνολικής απόστασης 21,1 χιλιομέτρων, με διαδοχική σειρά.

Η ιστορία του αγώνα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς ξεκίνησε στο Waikiki της Χαβάης πριν από 40 χρόνια. Είναι ο πιο απαιτητικός αγώνας παγκοσμίως και έχει καθιερωθεί ως η κορυφαία παγκόσμια διοργάνωση τρίαθλου με παρουσία σε πάνω από 55 χώρες και με πιστό κοινό που ξεπερνά το 1.000.000 ενεργούς αθλητές και 5.500.000  θεατές, συνεπώς είναι πολύ σημαντική η διοργάνωσή του για την προβολή της περιοχής.  

Εξάλλου στον αγώνα του προηγούμενου έτους, συμμετείχαν στη Βουλιαγμένη 1.800 αθλητές από όλο τον κόσμο, όπως Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, Κύπρος, Γαλλία και άλλες, 500 εθελοντές και 5.500 αθλητικό κοινό.

Η διεθνής προβολή της περιοχής, σε συνδυασμό με την περίοδο διεξαγωγής, προσδίδει στο εγχείρημα ιδιαίτερη αξία, γιατί θα συμβάλλει στην παράταση της θερινής περιόδου με σημαντικά οφέλη για την τοπική οικονομία, καθώς  οι επισκέπτες θα μπορούν να προγραμματίσουν τις εξορμήσεις τους στη χώρα, έχοντας ως επίκεντρο την διεξαγωγή της διοργάνωσης.

Στόχος της αθλητικής δράσης, είναι μεταξύ άλλων η τουριστική προβολή της περιοχής και η τόνωση του πολιτιστικού τουρισμού αλλά και η εξέλιξη της εκδήλωσης σε θεσμό, γεγονός που αναμένεται να έχει ποικίλα οφέλη για την ευρύτερη περιοχή. 

 

διαβάστε ακόμα

Τουρισμός | Accor: Η πιστοποίηση βιωσιμότητας είναι αναγκαία και προσθέτει αξία
ACI Europe | +18,7% η αεροπορική κίνηση στην Ελλάδα τον Αύγουστο - πλήρης ανάκαμψη στην Ευρώπη
Διεθνές Συνέδριο για την προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας στη Λάρισα
Γιορτή Τρούφας στην Καλαμπάκα
Η Αθήνα 5η πιο κορεσμένη πόλη στον κόσμο σε βραχυχρόνιες μισθώσεις – 16 καταχωρήσεις ανά 1.000 κατοίκους
Τουρκία: Ρωσία και Γερμανία οι μεγαλύτερες αγορές για τον τουρισμό το α’ 8μηνο
American Express Travel: Ένα Ελληνικό νησί στους 10 «καυτούς» προορισμούς των Αμερικανών για το 2025
GReco Islands: Βιώσιμη και ανθεκτική ανάπτυξη για 39 μικρά νησιά
Τουρισμός: Η Αθήνα και τα νησιά του Αιγαίου καθιερώνονται διεθνώς ως top προορισμοί πολιτισμού και ευεξίας
Uber | Ρεκόρ ανάπτυξης την τουριστική περίοδο 2024 στην Ελλάδα, +47% στην Αθήνα