Δημιουργία ψηφιακών εμπειρικών προϊόντων για τους προορισμούς της Κεντρικής Μακεδονίας

24-10-23 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Προχωρούν οι διαδικασίες μέσω πρόσκλησης υποβολή προτάσεων που δημοσιεύθηκε πρόσφατα για την  ψηφιακή προώθηση των προορισμών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και την ενίσχυση της εξωστρέφειας και των συναφών πολιτιστικών οργανισμών.

Ειδικότερα, αφορά ενέργειες δημιουργίας ψηφιακών εμπειρικών προϊόντων για τους προορισμούς της Κεντρικής Μακεδονίας και ενέργειες που θα συμβάλλουν στη δημιουργία σύγχρονης οπτικής ταυτότητας, μέσω της συγκέντρωσης και αξιολόγησης οπτικού υλικού και παραγωγής νέου υλικού επικοινωνίας.

Επίσης, περιλαμβάνονται δράσεις που αφορούν στο σχεδιασμό και στην παραγωγή επιλεγμένου υλικού προβολής των προορισμών της Περιφέρειας μέσω του διαδικτύου, στη συμμετοχή της Περιφέρειας σε επιλεγμένες (θεματικές κυρίως) τουριστικές εκθέσεις καθώς και σε ταξίδια εξοικείωσης που απευθύνονται σε επιλεγμένες ομάδες στόχου (tour operators, δημοσιογράφους, εκδότες ταξιδιωτικών οδηγών και εντύπων κ.α.).

Ένα δεύτερο σκέλος αφορά:

- στην ενθάρρυνση συμμετοχής σε διεθνείς ενώσεις και δίκτυα μουσείων, στην ενίσχυση της διεθνούς παρουσίας και προβολής,

- στην ενίσχυση των συνεργασιών με διεθνή μουσεία σχετικά με τον δανεισμό εκθεμάτων και τη συνδιοργάνωση εκθέσεων και πολιτιστικών εκδηλώσεων και την προβολή και προώθηση περιοδικών θεματικών εκθέσεων,

- στην προώθηση της Θεσσαλονίκης ως κινηματογραφικού προορισμού και την ανάπτυξη συνεργειών με σχετικούς φορείς (π.χ. Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας), τοπικές αρχές και φορείς Κεντρικής Κυβέρνησης για προσέλκυση ξένων παραγωγών.

 

διαβάστε ακόμα

Τουρισμός | Accor: Η πιστοποίηση βιωσιμότητας είναι αναγκαία και προσθέτει αξία
ACI Europe | +18,7% η αεροπορική κίνηση στην Ελλάδα τον Αύγουστο - πλήρης ανάκαμψη στην Ευρώπη
Διεθνές Συνέδριο για την προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας στη Λάρισα
Γιορτή Τρούφας στην Καλαμπάκα
Η Αθήνα 5η πιο κορεσμένη πόλη στον κόσμο σε βραχυχρόνιες μισθώσεις – 16 καταχωρήσεις ανά 1.000 κατοίκους
Τουρκία: Ρωσία και Γερμανία οι μεγαλύτερες αγορές για τον τουρισμό το α’ 8μηνο
American Express Travel: Ένα Ελληνικό νησί στους 10 «καυτούς» προορισμούς των Αμερικανών για το 2025
GReco Islands: Βιώσιμη και ανθεκτική ανάπτυξη για 39 μικρά νησιά
Τουρισμός: Η Αθήνα και τα νησιά του Αιγαίου καθιερώνονται διεθνώς ως top προορισμοί πολιτισμού και ευεξίας
Uber | Ρεκόρ ανάπτυξης την τουριστική περίοδο 2024 στην Ελλάδα, +47% στην Αθήνα