Αθλητικές δράσεις στο Πάικο Γουμένισσας

01-11-23 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Στις 5 Νοεμβρίου στο Πάικο της Γουμένισσας, έχουν προγραμματιστεί δύο ενδιαφέρουσες αθλητικές δράσεις, ο ημιμαραθώνιος Πάικου και ο αγώνας 5 χιλιομέτρων Καστανόδασους.

Σκοπός των δράσεων, είναι η ανάδειξη του Πάικου ως περιοχή με αυξημένες δυνατότητες ανάπτυξης του αθλητικού- περιπατητικού τουρισμού και παράλληλα η ευαισθητοποίηση των κατοίκων της περιοχής για τη συμμετοχή τους σε περιβαλλοντικές δράσεις προστασίας του  οικοσυστήματος του βουνού.

Ειδικότερα, η εκδήλωση περιλαμβάνει τον ορεινό αγώνα 21 χιλιομέτρων με τίτλο 11ος ημιμαραθώνιος Πάικου, καθώς  και τον 4ο αγώνα μήκους 5 χιλιομέτρων με την ονομασία Καστανόδασος Πάικου. Σημειώνεται ότι και οι δύο αγώνες έχουν καθιερωθεί ως αγώνες υψηλών προδιαγραφών, οι οποίοι προσελκύουν στο Πάικο πλήθος αθλητών και επισκεπτών από

την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό. Ο ορεινός αγώνας δρόμου των 21 χιλιομέτρων, απευθύνεται σε έμπειρους αθλητές, ενώ ο αγώνας των 5 χιλιομέτρων απευθύνεται σε αθλητές με μικρή ή καθόλου εμπειρία στο ορεινό τρέξιμο, σε παιδιά, ηλικιωμένους και άτομα με ειδικές ανάγκες που θέλουν να περπατήσουν στη φύση.

Στο πλαίσιο των αγώνων, θα λάβουν χώρα και παράλληλες δράσεις περιήγησης των αθλητών, των συνοδών τους και των επισκεπτών, ενημέρωση για περιβαλλοντικά θέματα, αλλά και γαστρονομικά και πολιτιστικά δρώμενα όπως το βράσιμο της φασολάδας, του τραχανά και του τσαγιού του βουνού που προσφέρεται στους αθλητές και στους συνοδούς του. Μετά το τέλος του αγώνα, οι αθλητές και οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν με τα χάλκινα της Γουμένισσας.

διαβάστε ακόμα

Τουρισμός | Accor: Η πιστοποίηση βιωσιμότητας είναι αναγκαία και προσθέτει αξία
ACI Europe | +18,7% η αεροπορική κίνηση στην Ελλάδα τον Αύγουστο - πλήρης ανάκαμψη στην Ευρώπη
Διεθνές Συνέδριο για την προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας στη Λάρισα
Γιορτή Τρούφας στην Καλαμπάκα
Η Αθήνα 5η πιο κορεσμένη πόλη στον κόσμο σε βραχυχρόνιες μισθώσεις – 16 καταχωρήσεις ανά 1.000 κατοίκους
Τουρκία: Ρωσία και Γερμανία οι μεγαλύτερες αγορές για τον τουρισμό το α’ 8μηνο
American Express Travel: Ένα Ελληνικό νησί στους 10 «καυτούς» προορισμούς των Αμερικανών για το 2025
GReco Islands: Βιώσιμη και ανθεκτική ανάπτυξη για 39 μικρά νησιά
Τουρισμός: Η Αθήνα και τα νησιά του Αιγαίου καθιερώνονται διεθνώς ως top προορισμοί πολιτισμού και ευεξίας
Uber | Ρεκόρ ανάπτυξης την τουριστική περίοδο 2024 στην Ελλάδα, +47% στην Αθήνα