Διατήρηση της αυτοτέλειας του Ομήρειου Πνευματικού Κέντρου Χίου ζητεί ο Δήμος

18-11-23 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Αίτημα προς το Υπουργείο Εσωτερικών για τη διατήρηση της αυτοτέλειας του Ομήρειου Πνευματικού Κέντρου Χίου απέστειλε ο δήμος Χίου, καθώς το εν λόγω Κέντρο παράγει έργο που έχει πολύ μεγάλη σημασία για το νησί της Χίου, τιμά τους σκοπούς των κτητόρων του, που το κληροδότησαν στον δήμο, λόγω δε της πολύχρονης πορείας και προσφοράς του, τυγχάνει πλέον ευρείας αναγνώρισης σε πανελλήνιο και διεθνές επίπεδο.

Ειδικότερα, οι κτήτορες του Ομηρείου Πνευματικού Κέντρου, το οποίο αποπερατώθηκε το 1980, είναι το ζεύγος Μιχαήλ και Σταματίας Ξυλά. Το 1985, το Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο περιήλθε στη δικαιοδοσία του δήμου Χίου και λειτουργεί έκτοτε ως Ν.Π.Δ.Δ. υπηρετώντας όμως πάντα το όραμα των κτητόρων του, δηλαδή την πολιτιστική και πνευματική ανάπτυξη του τόπου. Ο σκοπός του Κέντρου, επιτυγχάνεται και με επιλεγμένες εκτός Χίου μετακλήσεις, αλλά και με την υποστήριξη καλλιτεχνικών και επιστημονικών τάσεων και επιτευγμάτων Χίων δημιουργών.

Για το λόγο αυτό, το Πνευματικό Κέντρο συνεργάζεται με τα πολιτιστικά σωματεία όλου του νησιού, τα οποία και ενθαρρύνει να αρθρώνουν λόγο αναζήτησης και προόδου. Ως ένα από τα πιο σύγχρονα συνεδριακά κέντρα στη χώρα, το Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο φιλοξενεί επιστημονικά κυρίως συνέδρια, ενώ οι υπηρεσίες και εγκαταστάσεις του είναι στη διάθεση προσώπων και φορέων ολόκληρης της χώρας για συναυλίες, παραστάσεις και κάθε είδους εκδηλώσεις. Τέλος, σύμφωνα με το αίτημα, το Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο είναι ενταγμένο στον πολιτιστικό χάρτη της Ελλάδας ως έργο πολλαπλής λειτουργίας και σημασίας για την κοινωνία που έχει ως εστία του τη Χίο, αγκαλιάζει όμως όλη την Ελλάδα και ανήκει στο μέλλον.

 

διαβάστε ακόμα

Τουρισμός | Accor: Η πιστοποίηση βιωσιμότητας είναι αναγκαία και προσθέτει αξία
ACI Europe | +18,7% η αεροπορική κίνηση στην Ελλάδα τον Αύγουστο - πλήρης ανάκαμψη στην Ευρώπη
Διεθνές Συνέδριο για την προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας στη Λάρισα
Γιορτή Τρούφας στην Καλαμπάκα
Η Αθήνα 5η πιο κορεσμένη πόλη στον κόσμο σε βραχυχρόνιες μισθώσεις – 16 καταχωρήσεις ανά 1.000 κατοίκους
Τουρκία: Ρωσία και Γερμανία οι μεγαλύτερες αγορές για τον τουρισμό το α’ 8μηνο
American Express Travel: Ένα Ελληνικό νησί στους 10 «καυτούς» προορισμούς των Αμερικανών για το 2025
GReco Islands: Βιώσιμη και ανθεκτική ανάπτυξη για 39 μικρά νησιά
Τουρισμός: Η Αθήνα και τα νησιά του Αιγαίου καθιερώνονται διεθνώς ως top προορισμοί πολιτισμού και ευεξίας
Uber | Ρεκόρ ανάπτυξης την τουριστική περίοδο 2024 στην Ελλάδα, +47% στην Αθήνα