Καστοριά: Παραχωρείται η διαχείριση της Σπηλιάς του Δράκου

13-12-23 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Την έγκριση της παραχώρησης διαχείρισης της Σπηλιάς του Δράκου από την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Καστοριάς ΟΡΕΣΤΕΙΑΣ στη Μονομετοχική Δημοτική Επιχείρηση ΜΑΚΕΔΝΟΣ Α.Ε. αποφάσισε ο δήμος Καστοριάς.

Σημειώνεται ότι στην εν λόγω επιχείρηση, ανήκει η εκμετάλλευση του ξενώνα Πολυκάρπης, η λειτουργία και εκμετάλλευση του πλοιαρίου ΟΛΥΜΠΙΑ, η εκμετάλλευση των εγκαταστάσεων του Οικομουσείου του Λιμναίου Οικισμού, και η εκμετάλλευση των εγκαταστάσεων του Ενυδρείου της Καστοριάς, ήτοι η εκμετάλλευση όλων των τουριστικών δομών του δήμου Καστοριάς, πλην της, έως σήμερα, Σπηλιάς του Δράκου.

Συνεπώς, κρίθηκε ότι η συγκέντρωση της εκμετάλλευσης όλων των τουριστικών δομών στην ΜΑΚΕΔΝΟΣ Α.Ε. θα συνεισφέρει στην καλύτερη ενιαία και συλλογική ανάπτυξή τους και περαιτέρω και στην καλύτερη τουριστική προβολή της Καστοριάς.

Περαιτέρω, θα δοθεί η δυνατότητα για την έκδοση ενός ενιαίου εισιτηρίου για όλες τις τουριστικές δομές της Καστοριάς, καθιστώντας την επίσκεψη στο σύνολο αυτών θελκτικότερη για τους επισκέπτες και προσφορότερη οικονομικά για την διαχειρίστρια εταιρία, η οποία θα μπορέσει να διαθέσει ανταποδοτικά τα έσοδα συντηρώντας και αναπτύσσοντάς τες.

Ο μύθος γύρω από τη Σπηλιά του Δράκου

Το σπήλαιο ανακαλύφθηκε τυχαία από ντόπιους τη δεκαετία του 1940 και εκτείνεται σε μια διαδρομή 300 μέτρων, όπου ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει έναν εντυπωσιακό πλούτο από σταλακτίτες και σταλαγμίτες.

Σύμφωνα με την παράδοση και αφήγηση του λαογράφου Δ. Γιαννούση, πριν από πολλά χρόνια, η σπηλιά ήταν χρυσορυχείο το οποίο φύλαγε ένας δράκος. Το τέρας ανέπνεε και έβγαζε από το στόμα του φλόγες και δηλητηριασμένους ατμούς σε όποιον τολμούσε να βρεθεί στο κατώφλι του.

 

διαβάστε ακόμα

Τουρισμός | Accor: Η πιστοποίηση βιωσιμότητας είναι αναγκαία και προσθέτει αξία
ACI Europe | +18,7% η αεροπορική κίνηση στην Ελλάδα τον Αύγουστο - πλήρης ανάκαμψη στην Ευρώπη
Διεθνές Συνέδριο για την προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας στη Λάρισα
Γιορτή Τρούφας στην Καλαμπάκα
Η Αθήνα 5η πιο κορεσμένη πόλη στον κόσμο σε βραχυχρόνιες μισθώσεις – 16 καταχωρήσεις ανά 1.000 κατοίκους
Τουρκία: Ρωσία και Γερμανία οι μεγαλύτερες αγορές για τον τουρισμό το α’ 8μηνο
American Express Travel: Ένα Ελληνικό νησί στους 10 «καυτούς» προορισμούς των Αμερικανών για το 2025
GReco Islands: Βιώσιμη και ανθεκτική ανάπτυξη για 39 μικρά νησιά
Τουρισμός: Η Αθήνα και τα νησιά του Αιγαίου καθιερώνονται διεθνώς ως top προορισμοί πολιτισμού και ευεξίας
Uber | Ρεκόρ ανάπτυξης την τουριστική περίοδο 2024 στην Ελλάδα, +47% στην Αθήνα