Τον Οκτώβριο ο Διεθνής Διαγωνισμός και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας

15-12-23 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Τη διοργάνωση του Διεθνούς Διαγωνισμού και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας καθιέρωσε ο δήμος Καλαμάτας, σε συνεργασία με τον πολιτιστικό οργανισμό INTERKULTUR.

Ειδικότερα, η εκδήλωση η οποία ξεκίνησε το 2015 και πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια, έχει προγραμματιστεί για το διάστημα από 10 έως 14 Οκτωβρίου στην Καλαμάτα και τοποθετεί την πόλη στον χάρτη των μεγαλύτερων ανάλογων εκδηλώσεων, καθώς αναμένεται να φιλοξενηθούν δεκάδες χορωδίες από όλες τις ηπείρους, καθώς και πολλές ελληνικές.

Το κύριο περιεχόμενο της εκδήλωσης, είναι διαγωνισμοί διεθνών προδιαγραφών, με βάση το αναγνωρισμένο σύστημα αξιολόγησης Musica Mundi. Οι συμμετέχοντες θα είναι κυρίως χορωδίες, καθώς επίσης οργανικά σύνολα και χορευτικά συγκροτήματα.

Σημειώνεται ότι για περισσότερα από 20 χρόνια, το Musica Mundi, είναι το αποκλειστικό σήμα ποιότητας για όλες τις διοργανώσεις του πολιτιστικού οργανισμού INTERKULTUR ανά τον κόσμο. Το σύστημα αξιολόγησης στο οποίο βασίζονται όλοι οι διαγωνισμοί INTERKULTUR, βελτιώνεται συνεχώς και διασφαλίζει τη συγκρισιμότητα μεταξύ όλων των εκδηλώσεων και την ομαλή διοργάνωση, ενώ παράλληλα έχει θέσει προδιαγραφές στο χώρο της χορωδιακής μουσικής.

Οι διαγωνισμοί καλύπτουν διάφορες κατηγορίες και όλους τους τύπους και τα επίπεδα χορωδιών, με διαφορετικούς βαθμούς δυσκολίας, με ή χωρίς υποχρεωτικά κομμάτια και παρέχουν καλές διαγωνιστικές συνθήκες, πολύτιμες καλλιτεχνικές επαφές, διάφορα εργαστήρια και σεμινάρια, καθώς και ευκαιρίες εξάσκησης με διεθνούς φήμης εκτελεστές. Περισσότεροι από 200 ειδικοί και κορυφαίοι διευθυντές χορωδιών απ’ όλον τον κόσμο, εγγυώνται το υψηλότατο

επίπεδο όλων των εκδηλώσεων.

Η έλευση στην Καλαμάτα χιλιάδων χορωδών και των συνοδών τους, καθώς και η διεθνής προβολή της χορωδιακής αυτής συνάντησης, είναι κορυφαίο καλλιτεχνικό γεγονός το οποίο θα διοργανωθεί στην Ελλάδα, προσδίδουν στο Διαγωνισμό και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας χαρακτήρα μεγάλου πολιτιστικού γεγονότος.

 

 
 
 
 
 
 
 

διαβάστε ακόμα

Τουρισμός | Accor: Η πιστοποίηση βιωσιμότητας είναι αναγκαία και προσθέτει αξία
ACI Europe | +18,7% η αεροπορική κίνηση στην Ελλάδα τον Αύγουστο - πλήρης ανάκαμψη στην Ευρώπη
Διεθνές Συνέδριο για την προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας στη Λάρισα
Γιορτή Τρούφας στην Καλαμπάκα
Η Αθήνα 5η πιο κορεσμένη πόλη στον κόσμο σε βραχυχρόνιες μισθώσεις – 16 καταχωρήσεις ανά 1.000 κατοίκους
Τουρκία: Ρωσία και Γερμανία οι μεγαλύτερες αγορές για τον τουρισμό το α’ 8μηνο
American Express Travel: Ένα Ελληνικό νησί στους 10 «καυτούς» προορισμούς των Αμερικανών για το 2025
GReco Islands: Βιώσιμη και ανθεκτική ανάπτυξη για 39 μικρά νησιά
Τουρισμός: Η Αθήνα και τα νησιά του Αιγαίου καθιερώνονται διεθνώς ως top προορισμοί πολιτισμού και ευεξίας
Uber | Ρεκόρ ανάπτυξης την τουριστική περίοδο 2024 στην Ελλάδα, +47% στην Αθήνα