Τον προγραμματισμό δράσεων προώθησης και προβολής του αγροδιατροφικού τομέα για το 2024 ενέκρινε η Περιφέρεια Θεσσαλίας, συνολικού ποσού ύψους 300.000 ευρώ .
Ειδικότερα, η Περιφέρεια Θεσσαλίας θα λάβει μέρος στις ακόλουθες εκθέσεις τροφίμων και ποτών:
- ΕΞΠΟΤΡΟΦ στην Παιανία, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 3 με 5 Φεβρουαρίου. Η έκθεση αποτελεί την πρώτη Food to Business έκθεση, που απαντά στα ουσιαστικά ζητήματα των Ελλήνων παραγωγών, στοχεύοντας στις επιχειρηματικές συναντήσεις μεταξύ παραγωγών και καναλιών διανομής.
- FOOD EXPO στα Σπάτα, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 9 με 11 Μαρτίου. Η έκθεση προβάλλει και αναδεικνύει τα προϊόντα της Ελλάδας αλλά και της Μεσογείου και αποτελεί σημείο συνάντησης των παραγωγικών και εμπορικών επιχειρήσεων του F&B industry με τους επιχειρηματίες της οργανωμένης λιανικής, του χονδρεμπορίου, της φιλοξενίας και της μαζικής εστίασης.
- ΚΥΝΗΓΕΣΙΑ στην Αθήνα, που έχει προγραμματιστεί για τον Απρίλιο. Η έκθεση αφορά στην κυνοφιλία και στους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στην ύπαιθρο και τους δίνει τη δυνατότητα να δουν όλα τα προϊόντα που κυκλοφορούν στην αγορά.
- FRESKON στη HELEXPO της Θεσσαλονίκης, που έχει προγραμματιστεί για τις 11 με 13 Απριλίου και αποτελεί το μεγαλύτερο εμπορικό γεγονός Φρούτων και Λαχανικών που διεξάγεται στην περιοχή των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.
- DETROP-OENOS στη Θεσσαλονίκη, που έχει προγραμματιστεί για τις 1 με 3 Νοεμβρίου. Οι εκθέσεις Detrop και Oenos, με διαχρονική πορεία στον κλάδο των τροφίμων και ποτών, δίνουν την ευκαιρία σε εγχώριους και ξένους παραγωγούς να αναδείξουν το επιχειρηματικό τους προφίλ στη διεθνή αγορά και να αναπτύξουν την εξαγωγική τους δραστηριότητα μέσα από ένα στοχευμένο πρόγραμμα εμπορικών επαφών.
- ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΕΛΙΟΥ στο ΣΕΦ στην Αθήνα, το οποίο έχει προγραμματιστεί για τον Δεκέμβριο και αποτελεί τη μεγαλύτερη εκδήλωση του κλάδου που γίνεται στην Ελλάδα, δίνοντας τη δυνατότητα στους ανθρώπους της μελισσοκομίας να προβάλλουν το ελληνικό μέλο τόσο στους χώρους εστίασης και εμπορίας, όσο και στο καταναλωτικό κοινό.
- FOODEXPO CYPRUS που έχει προγραμματιστεί για τις 20 με 21 Ιανουαρίου στην Κύπρο. Η έκθεση διοργανώνεται ακριβώς πριν τις λήψεις προσφορών και των τελικών αποφάσεων του τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου για ανανέωση ή και για καινούριες συνεργασίες, αποτελώντας πόλο έλξης για περισσότερους από 2.500 επαγγελματίες της οργανωμένης λιανικής, του χονδρεμπορίου, της μαζικής εστίασης, του ξενοδοχειακού και τουριστικού κλάδου.
- FRUIT LOGISTICA BERLIN η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 7 με 9 Φεβρουαρίου στο Βερολίνο. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη έκθεση της Ευρώπης και μια από τις σημαντικότερες διοργανώσεις στην παγκόσμια αγορά φρούτων και λαχανικών.
- WINE PARIS & VINEXPO PARIS, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 12 με 14 Φεβρουαρίου στο Παρίσι και αποτελεί το πρώτο σημαντικό γεγονός για την παγκόσμια βιομηχανία κρασιού και οινοπνευματωδών ποτών το 2024, παρέχοντας σε όλους τους επαγγελματίες του οίνου και των οινοπνευματωδών ποτών μια σημαντική ετήσια επιχειρηματική συγκέντρωση στην καρδιά της γαλλικής πρωτεύουσας.
- BIOFACH NURENBERG, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 13 με 16 Φεβρουαρίου στη Νυρεμβέργη και αφορά στα βιολογικά τρόφιμα και τη βιολογική αγορά.
- GULFOOD DUBAI, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 19 με 23 Φεβρουαρίου στο Διεθνές Συνεδριακό & Εκθεσιακό Κέντρο του Ντουμπάι. Η ετήσια διεθνής έκθεση για τη βιομηχανία τροφίμων και ποτών, ενώνει τις κοινότητες τροφίμων και ποτών σε όλο τον κόσμο και να λειτουργεί ως εφαλτήριο των τάσεων της βιομηχανίας και ως μια παγκόσμια δύναμη του τομέα των προμηθειών. Θα καλύπτει 7 τομείς τροφίμων και ποτών, παρουσιάζοντας υψηλής ποιότητας κρέας, γαλακτοκομικά και βιολογικά προϊόντα από εθνικούς και διεθνείς προμηθευτές, κατασκευαστές και διανομείς.
- OLIO CAPITALE TRIESTE, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 8 με 10 Μαρτίου και αφορά στο παρθένο ελαιόλαδο, με τη συμμετοχή περισσότερων από 300 εκθετών με 90 διαφορετικές μάρκες ελαιόλαδου.
- PROWEIN DUSSERDORF, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 10 με 12 Μαρτίου στο Ντίσελντορφ και είναι η μεγαλύτερη έκθεση οίνων και ποτών στον κόσμο. Σ’ αυτήν συγκεντρώνονται κάθε χρόνο όλοι οι Γερμανοί επαγγελματίες του κρασιού, αλλά και εκπρόσωποι του οινικού εμπορίου όλων των γειτονικών χωρών, συμπεριλαμβανομένης της Σκανδιναβίας. Στην προηγούμενη διοργάνωση, έλαβαν μέρος 62 χώρες με 5.700 εκθέτες.
- ALIMENTARIA BARCELONA, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 18 με 21 Μαρτίου. Είναι η μεγαλύτερη διεθνής διετής εμπορική έκθεση τροφίμων, ποτών και γαστρονομίας συγκεντρώνει σχεδόν 100.000 επισκέπτες και περισσότερες από 3.000 εκθέτες εταιρείες από 52 χώρες.
- IFE LONDON, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 25 με 27 Μαρτίου στο Λονδίνο, είναι μια γιορτή 1.500 καινοτόμων, παγκόσμιων προμηθευτών τροφίμων και ποτών που προβάλλει τις αναδυόμενες τάσεις και αποτελεί σημείο συνάντησης για χιλιάδες μελλοντικούς παραγωγούς.
- FHA-Food & Beverage, η οποία έχει προγραμματιστεί στη Σιγκαπούρη για τις 23 με 26 Απριλίου, στον εκθεσιακό χώρο Singapore Expo. Πρόκειται για μια σημαντική εμπορική έκθεση, συνώνυμη με τη βιομηχανία τροφίμων και φιλοξενίας στην Ασία.
- CIBUS PARMA, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 7 με 10 Μαΐου, είναι η εκδήλωση αναφοράς για τα ιταλικά αγροδιατροφικά προϊόντα, για τα τελευταία νέα και τις τάσεις σχετικά με τα τρόφιμα.
- LONDON WINE FAIR, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 20 με 22 Μαΐου στο εκθεσιακό κέντρο Olympia Λονδίνο, είναι η μοναδική επαγγελματική έκθεση κρασιού στη Μεγάλη Βρετανία.
- SIAL CHINA, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 28 με 30 Μαΐου στη Σαγκάη, αποτελεί τη μεγαλύτερη έκθεση για την καινοτομία των τροφίμων που πραγματοποιείται στην Ασία και σε ένα παγκόσμιο κέντρο οικονομίας και καινοτομίας.
- SUMMER FANCY FOOD SHOW, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 23 με 25 Ιουνίου στη Νέα Υόρκη και είναι το μεγαλύτερο γεγονός της βιομηχανίας εξειδικευμένων τροφίμων της Βόρειας Αμερικής.
- SIAL PARIS, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 19 με 23 Οκτωβρίου στο Παρίσι και πραγματοποιείται ανά 2 χρόνια με τη συμμετοχή κορυφαίων διεθνών εταιρειών τροφίμων και ποτών αλλά και μικρότερων εταιρειών με νέα και καινοτόμα προϊόντα, που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν τα πρώτα τους εξαγωγικά βήματα στις διεθνείς αγορές.
- Eco Living Scandinavia & Nordic Organic Food Fair, η οποία έχει προγραμματιστεί για τον Νοέμβριο, είναι η μοναδική και αποκλειστική B2B έκθεση βιολογικών και φυσικών προϊόντων για τις χώρες τις Σκανδιναβίας και αποτελεί τον πιο ενδεδειγμένο τρόπο για να γνωρίσει μια επιχείρηση αγοραστές, χονδρεμπόρους, διανομείς και αντιπροσώπους από Σουηδία, Δανία, Φινλανδία, Νορβηγία και Ισλανδία.