‘Εργα Αναβάθμισης του Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου

11-01-24 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Τη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ δήμου Βέροιας και Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου αποφάσισε ο δήμος Βέροιας.

Αντικείμενο της σύμβασης, είναι η εφαρμογή ενός οργανωμένου και αλληλοσυμπληρούμενου πλαισίου συνεργασίας για την υλοποίηση των έργων αναβάθμισης των εγκαταστάσεων του Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου, που θα περιλαμβάνει την προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος τεχνητής χιόνωσης με δίκτυο μεταφοράς και ταμίευσης νερού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου (ΕΧΚΣ), είναι το πρώτο οργανωμένο χιονοδρομικό κέντρο της Χώρας. Λειτουργεί από το 1934, χρονιά που οργανώθηκαν οι πρώτοι Πανελλήνιοι Αγώνες Χιονοδρομίας. Το 1955 τοποθετήθηκε ο πρώτος αναβατήρας της χώρας, εναέρια καρέκλα μήκους 750 μέτρων, που έφτανε σε υψόμετρο 1600 μέτρα, ενώ το 1968 επεκτάθηκε κατά 500 μέτρα, φτάνοντας σε υψόμετρο 1730 μέτρων. Το εν λόγω έργο συνέβαλε ουσιαστικά και πολυδιάστατα μέχρι σήμερα στην ανάπτυξη γενικότερα της ευρύτερης περιοχής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Προς αυτή την κατεύθυνση και για να συνεχίσει το ΕΧΚΣ τη λειτουργία του απρόσκοπτα τα επόμενα έτη, θα πρέπει να αναβαθμιστούν κάποιες από τις υφιστάμενες εγκαταστάσεις και να προστεθούν και νέες. Εξάλλου, οι κλιματικές συνθήκες την τελευταία δεκαετία με την απουσία χιονοπτώσεων και οι τάσεις μεταβολής του καιρού λόγω της κλιματικής αλλαγής, προϋποθέτουν τη δημιουργία συστήματος τεχνητής χιόνωσης, προκειμένου να διασφαλιστεί η χιονοκάλυψη των πιστών του χιονοδρομικού κατά τη χειμερινή περίοδο.

Η σύναψη προγραμματικής σύμβασης των δύο φορέων, αναμένεται να αντιμετωπίσει ολοκληρωμένα το ζήτημα της υλοποίησης των έργων αναβάθμισης των εγκαταστάσεων του ΕΧΚΣ, με σκοπό να επιφέρει θετικά αποτελέσματα στην γενικότερη τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της Βέροιας τους χειμερινούς μήνες, καθώς και να προσφέρει δυνατότητες άθλησης και αναψυχής στους κατοίκους και στους επισκέπτες.  

 

διαβάστε ακόμα

Η Αθήνα 5η πιο κορεσμένη πόλη στον κόσμο σε βραχυχρόνιες μισθώσεις – 16 καταχωρήσεις ανά 1.000 κατοίκους
Τουρκία: Ρωσία και Γερμανία οι μεγαλύτερες αγορές για τον τουρισμό το α’ 8μηνο
American Express Travel: Ένα Ελληνικό νησί στους 10 «καυτούς» προορισμούς των Αμερικανών για το 2025
GReco Islands: Βιώσιμη και ανθεκτική ανάπτυξη για 39 μικρά νησιά
Τουρισμός: Η Αθήνα και τα νησιά του Αιγαίου καθιερώνονται διεθνώς ως top προορισμοί πολιτισμού και ευεξίας
Uber | Ρεκόρ ανάπτυξης την τουριστική περίοδο 2024 στην Ελλάδα, +47% στην Αθήνα
Ε.Ξ. Ρόδου | Συνάντηση για τα προβλήματα των ξενοδοχείων σε Ιξιά & Ιαλυσός / Κρεμαστή
Ο ΕΟΤ καλύτερος Οργανισμός Τουρισμού 2024 στη βρετανική αγορά
Ελληνικές περιφέρειες προβάλλονται στην Τουρκία - εκδήλωση στην Κωνσταντινούπολη
Απογείωση της αεροπορικής κίνησης στο αεροδρόμιο της Αθήνας τον Σεπτέμβριο και το 9μηνο