Συνέδριο στη Ρόδο | «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

12-05-24 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Στις 18 και στις 19 Μαΐου στη Ρόδο, έχει προγραμματιστεί η διεξαγωγή του συνεδρίου με θέμα την Τοπική Ανάπτυξη, το Περιβάλλον και την δημοσιογραφία στη Νησιωτική Περιφέρεια, το οποίο μεταξύ άλλων συνδιοργανώνουν η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπείρου, Νήσων και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Σημειώνεται ότι στο συνέδριο αναμένεται να συμμετέχουν διακεκριμένοι επιστήμονες, οι οποίοι θα μιλήσουν για το περιβάλλον, την τοπική ανάπτυξη και τα μέσα μαζικής επικοινωνίας. Η θεματική του συνεδρίου,  απευθύνεται μεταξύ άλλων σε επιστήμονες της Ρόδου και της Δωδεκανήσου, σε φοιτητές, σε ελεύθερους επαγγελματίες και σε ολόκληρη την τοπική κοινωνία συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στη Δια Βίου Μάθηση και στην προαγωγή των επιστημών τόσο στη Ρόδο, όσο και στα Δωδεκάνησα.

Στόχος του συνεδρίου, είναι να αναπτυχθούν προβληματισμοί και να κατατεθούν ιδέες και μεθοδολογικές προσεγγίσεις γύρω από θέματα αιχμής του πεδίου της εκπαίδευσης και Διά Βίου Μάθησης, υποστηρίζοντας με αυτόν τον τρόπο την ανάπτυξη των γραμμάτων στην περιοχή.

διαβάστε ακόμα

Καλλιόπη Βέττα | ΣΥΡΙΖΑ: Ερώτηση για τα προβλήματα της visa express στους Τούρκους επισκέπτες της Ρόδου
Η Όλγα Κεφαλογιάννη στο Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού | Τα έργα του ψηφιακού ΕΟΤ
2η Εθελοντική Αιμοδοσία στα Ξενοδοχεία της Αθήνας
Αύξηση 10%-15% της τουριστικής κίνησης στο Ξυλόκαστρο – Στόχος η προσέλκυση διεθνών τουριστών
Γερμανικός τουρισμός: Απογείωση των κρατήσεων για Τουρκία και Αίγυπτο – «Ορατά ίχνη» από την κατάρρευση του FTI
Οι επιδόσεις της εστίασης στις περιοχές της Ελλάδας το α΄5μηνο
Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου - Τράπεζα Πειραιώς | Ανοιχτή συζήτηση | «Τέχνη και Κοινωνία»
ΙΝΣΕΤΕ | Αυξάνονται και πληθύνονται τα Airbnb στην Ελλάδα- 85.000 περισσότερες κλίνες στο 5μηνο
Sky Express: Μερίδιο αγοράς 13% στο αεροδρόμιο της Αθήνας και συνολικά 6,4 εκατ. θέσεις το 2024 - "Στοίχημα η άμβλυνση της εποχικότητας"
Νέο ημερήσιο ρεκόρ επισκεπτών κρουαζιέρας στη Θεσσαλονίκη