Ημερίδα Κινηματογραφικός Τουρισμός

20-06-24 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας, με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στο πλαίσιο  σειράς εκδηλώσεων με επίκεντρο τον κινηματογράφο (και πριν την κεντρική του διοργάνωση τον Νοέμβρη του 2024 -υπό την αιγίδα: Υπ. Πολιτισμού , ΕΟΤ, Περιφέρειας Θεσσαλίας), διοργανώνει Ημερίδα με θέμα : Κινηματογραφικός Τουρισμός, την Τρίτη 25 Ιουνίου 19:00 στο Joist Innovation center με ελεύθερη είσοδο για όλους.

Σκοπός της Ημερίδας είναι η προβολή και η ανακάλυψη της μαγείας του κινηματογραφικού τουρισμού μέσα από μια συνάντηση που φιλοδοξεί να συγκεντρώσει κινηματογραφιστές, ειδικούς του κλάδου και λάτρεις των ταξιδιών για να εξερευνήσουν τον κόσμο του κινηματογραφικού τουρισμού. 

Αυτή η διαδραστική εκδήλωση θα παρουσιάσει τις τελευταίες τάσεις και μελέτες περιπτώσεων στον κινηματογραφικό τουρισμό, με προορισμούς σε χώρες και χώρους από όλο τον κόσμο, που έχουν απαθανατιστεί στη μεγάλη οθόνη.  

Από εμβληματικές τοποθεσίες ταινιών έως ιστορίες πίσω από τα παρασκήνια, οι παρευρισκόμενοι θα αποκτήσουν ιδέες για το πώς ο κινηματογραφικός τουρισμός μπορεί να τονώσει τις τοπικές οικονομίες, να προωθήσει την πολιτιστική κληρονομιά, να προβάλει το φυσικό πλούτο, και να δημιουργήσει αξέχαστες εμπειρίες για τους θαυμαστές.

Οι ομιλητές θα επιχειρήσουν απαντήσεις στα ερωτήματα:

Τι χρειάζεται για να προσελκύσουμε μεγάλες παραγωγές; Είναι απαραίτητο να δημιουργήσουμε μια ολοκληρωμένη στρατηγική που να αναδεικνύει τις μοναδικές τοποθεσίες και τα αξιοθέατα του προορισμού. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει την ανάπτυξη μιας επιτροπής ταινιών ή τμήματος που παρέχει κίνητρα, όπως εκπτώσεις φόρου, επιδοτήσεις και άδειες, για την προσέλκυση παραγωγών. 

Τι ρόλο  μπορεί να έχει σε αυτό η τοπική αυτοδιοίκηση; Επιπλέον, η προβολή των διαφορετικών τοπίων, της αρχιτεκτονικής και του πολιτισμού κάθε τόπου μέσω στοχευμένων εκστρατειών μάρκετινγκ, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και εκδηλώσεων του κλάδου μπορεί να συμβάλει στην αύξηση της ευαισθητοποίησης και στην προσέλκυση κινηματογραφιστών.

Ομιλητές: 

Νεοκλής Μαντάς. Διευθυντής του Hellenic Film Commission του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου. Θέμα: Η αποστολή του Hellenic Film Commission. Προκλήσεις και προοπτικές στην προσέλκυση ξένων κινηματογραφικών παραγωγών στην Ελλάδα.

Αθανάσιος Λεοντάρης. Δικηγόρος-νομικός σύμβουλος. Θέμα: Η Οπτικοακουστική Βιομηχανία ως Πολλαπλασιαστής Ισχύος του Τουρισμού

Φώτης Τζατζάκης. Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Εξωστρέφειας Δήμου Λαρισαίων. Θέμα: Ο ρόλος των Δήμων στην προσέλκυση και διαχείριση κινηματογραφικών παραγωγών.

Πασχάλης Μάντης. Σκηνοθέτης και παραγωγός. Θέμα: Η δημιουργική οικονομία είναι μια εξελισσόμενη έννοια που περιγράφει τη δυνατότητα των δημιουργικών τεχνών επαγγελμάτων να συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξη μια περιοχής.

Μελίνα Αγορογιάννη. Marketing & Communication Manager. Θέμα: Εμπορική ανάπτυξη και επικοινωνία παραγωγών.

διαβάστε ακόμα

Κοινωνικός τουρισμός | Οριστικά αποτελέσματα για τα voucher της ΔΥΠΑ
"Δεν υπάρχει υπερτουρισμός στη Σαντορίνη αλλά χρειαζόμαστε όρια"
Άνοιξε σήμερα 29 Ιουνίου τις πόρτες του το 5άστερο King Jason Zante
Ιόνιος Εταιρεία Πολιτισμού και Τουρισμού | Πολιτιστική θαλάσσια περιήγηση στην Κέρκυρα
H Όλγα Κεφαλογιάννη για το σ/ν: Πολιτικές και δράσεις για τον ελληνικό τουρισμό των επόμενων δεκαετιών
Αναπτυξιακή Τράπεζα: To ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ ανοίγει τις πόρτες των τραπεζών για τις μικρομεσαίες
ΟΔΑΠ: Πρόσκληση για την παραγωγή ντοκιμαντέρ με θέμα τον πολιτιστικό τουρισμό
Νέο κατασκοπευτικό λογισμικό απειλεί 3,9 δισ. ανθρώπους παγκοσμίως
Ρόδος | Διακοπές τον Σεπτέμβριο για τους Τούρκους που είχαν πρόβλημα στην έκδοση βίζας
Μόνο μία τελευταία διαθέσιμη θέση για φέτος για την προβολή στο τουριστικό κοινό