Συνέδριο Euroclassica της Ομηρικής Ακαδημίας στη Χίο

24-06-24 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Από τις 7 έως τις 14 Ιουλίου στη Χίο, έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί το συνέδριο της Ομηρικής Ακαδημίας, Euroclassica.

Από το 1997 μέχρι σήμερα, έχουν συμμετάσχει στα συνέδρια αυτά 5600 σύνεδροι, ακαδημαϊκοί, καθηγητές πανεπιστημίων, διδάκτορες, ερευνητές, εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων και επιστήμονες όλων των κλάδων αλλά και ρέκτες των γραμμάτων, καθώς επίσης προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές και υποψήφιοι διδάκτορες, οι οποίοι φέτος αναμένεται να αυξηθούν.

Οι συμμετέχοντες, εντρυφούν στα ομηρικά έπη και στην ελληνική γραμματεία, γλώσσα, ιστορία και πολιτισμό στη διαχρονική τους ροή και απερχόμενοι γίνονται οι καλύτεροι πρεσβευτές της Ελλάδας σε όλον τον κόσμο. Επισκέπτονται την Ακρόπολη και το Νέο Μουσείο της, το Αρχαιολογικό Μουσείο, περιστασιακά το Λύκειον Αριστοτέλους και την Ακαδημία Πλάτωνος, τις Μυκήνες, την Επίδαυρο και όλα τα Μουσεία της Χίου και των Οινουσσών, τη Δασκαλόπετρα, Ιερά προσκυνήματα, τη Βυζαντινή Νέα Μονή, ιερόν προσκύνημα Αγίας Μαρκέλλας, το Νέο Μουσείο Μαστίχας, τα Μαστιχοχώρια και Μεσαιωνικά χωριά, τη Βολισσό και άλλους αξιόλογους τόπους και αξιοθέατα.

Μεταξύ άλλων, οι σύνεδροι διδάσκονται τη νέα ελληνική γλώσσα και φιλολογία, ιστορία και πολιτισμό, ενώ μπορούν προαιρετικά να παρακολουθήσουν μαθήματα ελληνικών παραδοσιακών χορών. Σημειώνεται ότι η οργάνωση του ετήσιου παγκοσμίου συνεδρίου, τελεί υπό την αιγίδα του εκάστοτε Προέδρου της Δημοκρατίας.

διαβάστε ακόμα

Rhodes Co-Lab | Εκδήλωση για την Ολιστική Βιώσιμη Ανάπτυξη από την Παραγωγή στη Γαστρονομία – Φιλοξενία
Υποδομές ώρα μηδέν στον ελληνικό τουρισμό
Εκδήλωση στη Ρόδο: «Ολιστική Βιώσιμη Ανάπτυξη | από την Παραγωγή στη Γαστρονομία – Φιλοξενία»
Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου | Διεύθυνση Παρακολούθησης Φέρουσας Ικανότητας - Γραφεία Κλιματικής Ουδετερότητας
ΤΑΙΠΕΔ – ΕΤΑΔ | Αποτελεσματικότερη αξιοποίηση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας
Αποχωρεί η TUI από την Γερμανική Ένωση οργανωμένου τουρισμού DRV - "Ανεπαρκής υπεράσπιση του κλάδου στον ανταγωνισμό"
Τουρισμός: Το value for money προτεραιότητα των Αμερικανών τουριστών αυτό το καλοκαίρι
Αμερικανικός τουρισμός: 8 στους 10 θα ταξιδέψουν στο εξωτερικό μέσα στην ερχόμενη διετία
Ελληνίδα η νέα αντιπρόεδρος Ανάπτυξης της Trinity στο Λονδίνο – Αναζήτηση ξενοδοχειακών επενδύσεων στην Ευρώπη
Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου | «Μπορεί ο χορός σήμερα να συνδέσει τους ανθρώπους;» | Τζένη Αργυρίου ΜΙΝΤΑΤΙ | Πειραιώς 260, 3 & 4 Ιουλίου, 21.00