Άδειες για δύο πλωτές εξέδρες στη Λευκάδα

03-07-24 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Δύο άδειες για πλωτές εξέδρες εγκρίθηκαν από τους αρμόδιους φορείς, προς τοποθέτηση σε θαλάσσιες περιοχές της Λευκάδας.

Ειδικότερα, η Γενική Γραμματεία Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, ενέκρινε την τοποθέτηση πλωτής εξέδρας, συνολικού εμβαδού 30 τ.μ., στη θαλάσσια περιοχή Αθερινος στο Νυδρί της Λευκάδας, για λογαριασμό του κ. Vicens Albert, με σκοπό τη χρήση της για την πρόσδεση σκαφών και για εποχιακή χρήση 9 μηνών. Η εξυπηρέτηση και μόνο της πρόσβασης προς και από την πλωτή εξέδρα, θα γίνεται με τη χρήση ενός διαδρόμου πρόσβασης συνολικών διαστάσεων 7,20 τ.μ. με απλή έδραση στον βυθό.

Σημειώνεται ότι πρέπει να λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας, προστασίας του περιβάλλοντος, ασφάλειας ναυσιπλοΐας και ασφάλειας των λουόμενων κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών τοποθέτησης και κατά τη χρήση της πλωτής εξέδρας.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, ενέκρινε την τοποθέτηση πλωτής εξέδρας, συνολικού εμβαδού 60 τ.μ. στη θαλάσσια περιοχή Μεγάλο Αυλάκι Νυδρίου Λευκάδας, με σκοπό την χρήση της για την πρόσδεση σκαφών, για λογαριασμό του κ. Κατωπόδη Θεοφύλακτου και για εποχιακή χρήση 9 μηνών.

Η εξυπηρέτηση και μόνο της πρόσβασης προς και από την πλωτή εξέδρα, θα γίνεται με τη χρήση ενός διαδρόμου πρόσβασης συνολικών διαστάσεων 10,32 τ.μ. με απλή έδραση στον βυθό.

Σημειώνεται ότι δεν επιτρέπεται η χρήση των πλωτών εξεδρών για εγκατάσταση και λειτουργία εστιατορίων ή κέντρων αναψυχής, ούτε δύνανται να εξυπηρετούν θέσεις μόνιμου ελλιμενισμού σκαφών ή διαφημιστικούς σκοπούς.

 

διαβάστε ακόμα

Quotezone: Μια Ελληνική παραλία στις 10 καλύτερες στην Ευρώπη για το καλοκαίρι του 2024
Γκολφ & Ναυτιλία για καλό σκοπό στο 10ο Greek Maritime Golf Event
Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου | Με τρεις παραστάσεις χορού από καταξιωμένους δημιουργούς της νέας γενιάς συνεχίζεται το πρόγραμμα στην Πειραιώς 260
"Coolcation" | Ο τουρισμός στη Μεσόγειο απειλείται από τη νέα τάση- Ανεβαίνει η Βόρεια Ευρώπη
Διατήρηση αρχαιολογικών καταλοίπων σε υπόγειο χώρο ξενοδοχείου στο Κουκάκι
Υπουργείο Πολιτισμού: Μη έγκριση μελέτης για εργασίες σε ξενοδοχείο στην περιοχή Μακρυγιάννη
Δήμος Λήμνου: 3 παραλίες για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας
Λιμενικό Ταμείο Σάμου: Δεν υπάρχει κατάλληλος χώρος για μόνιμο ελλιμενισμό σκάφους του Πολεμικού Ναυτικού
‘Έκθεση Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης στη Σκόπελο
Δήμος Αθηναίων | Μηδενική ανοχή στη διαφθορά