Eπέκταση και εκσυγχρονισμός Αρχαιολογικού Μουσείου Χίου | Αποκατάσταση προστατευόμενου κτηρίου στην Ερμού

03-07-24 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Αποφάσεις ελήφθησαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού για την επέκταση και τον εκσυγχρονισμό Αρχαιολογικού Μουσείου Χίου και για τη λειτουργική αποκατάσταση προστατευόμενου κτηρίου στην Ερμού.

Αναλυτικά, το υπουργείο Πολιτισμού αποφάσισε τη αποδοχή Πρακτικού Ηλεκτρονικής Αποσφράγισης Οικονομικών Προσφορών για την επέκταση και τον εκσυγχρονισμό του Αρχαιολογικού Μουσείου Χίου. Επίσης, ενέκρινε το αποτέλεσμα του διαγωνισμού και ανακήρυξε ως προσωρινό ανάδοχο την εταιρεία ΤΕΡΝΑ Α.Ε.» με σύνολο δαπάνης έργου κατά την προσφορά  15.658.320,49 με ΦΠΑ.

Επίσης, η Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Αττικής, Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας και Κυκλάδων αποφάσισε την αποδοχή Πρακτικού της Επιτροπής διενέργειας του ανοιχτού διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχου, που αφορά σε σωστικές επεμβάσεις, συντήρηση και λειτουργική αποκατάσταση του προστατευόμενου κτηρίου στη συμβολή των οδών Ερμού 134- 136 και Ευβούλου, ιδιοκτησίας του υπουργείου Πολιτισμού.

Με την ίδια απόφαση κατακυρώνεται ο διαγωνισμός στην εταιρεία «ΝΗΡΙΚΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ - ΕΜΠΟΡΙΚΗ - ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ καθώς υπέβαλε προσφορά σύμφωνη με τους όρους της διακήρυξης, με μέση έκπτωση 1,06% επί της προεκτιμώμενης αμοιβής, δηλαδή ποσού 717.776,15 ευρώ πλέον ΦΠΑ.

 

διαβάστε ακόμα

Εκκίνηση διαγωνισμού για την αξιοποίηση του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Βασιλίτσας
Τουρισμός: Αυξημένες 35% από πέρυσι οι κρατήσεις στα ΗΑΕ για διεθνή ταξίδια αυτό το καλοκαίρι
Quotezone: Μια Ελληνική παραλία στις 10 καλύτερες στην Ευρώπη για το καλοκαίρι του 2024
Γκολφ & Ναυτιλία για καλό σκοπό στο 10ο Greek Maritime Golf Event
Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου | Με τρεις παραστάσεις χορού από καταξιωμένους δημιουργούς της νέας γενιάς συνεχίζεται το πρόγραμμα στην Πειραιώς 260
"Coolcation" | Ο τουρισμός στη Μεσόγειο απειλείται από τη νέα τάση- Ανεβαίνει η Βόρεια Ευρώπη
Διατήρηση αρχαιολογικών καταλοίπων σε υπόγειο χώρο ξενοδοχείου στο Κουκάκι
Υπουργείο Πολιτισμού: Μη έγκριση μελέτης για εργασίες σε ξενοδοχείο στην περιοχή Μακρυγιάννη
Δήμος Λήμνου: 3 παραλίες για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας
Λιμενικό Ταμείο Σάμου: Δεν υπάρχει κατάλληλος χώρος για μόνιμο ελλιμενισμό σκάφους του Πολεμικού Ναυτικού