Μικρό Σινεμά στην Αγριά του Βόλου

02-10-24 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Από τις 14 έως τις 20 Οκτωβρίου στην Αγριά του Βόλου, έχει προγραμματιστεί το 2ο Φεστιβάλ για παιδιά και νέους,  με τίτλο Μικρό Σινεμά, με πρωτοβουλία του Κοινωφελούς Ιδρύματος Νικολάου και Ελένης Πορφυρογένη.

Πρόκειται για προβολές ταινιών και κινηματογραφικά εργαστήρια για παιδιά, στο πλαίσιο του οποίου οι μικροί κινηματογραφόφιλοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη μαγική τέχνη του κινηματογράφου μέσα από τις προβολές βραβευμένων κινηματογραφικών ταινιών από όλο τον κόσμο, ειδικά για παιδιά και εφήβους.

Ειδικότερα προγραμματίζεται να προβληθούν 7 περίπου βραβευμένες ταινίες μεγάλου μήκους που απευθύνονται σε ένα ευρύ φάσμα ηλικιών, προβολές animation για μικρότερα παιδιά και ταινίες μυθοπλασίας για παιδιά δημοτικού, εφήβους κι ενήλικο κοινό.

Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί κινηματογραφικό εργαστήρι για μαθητές πρώτων τάξεων του γυμνασίου από επαγγελματία κινηματογραφιστή, με σκοπό τη γνωριμία των νέων με τις βασικές τεχνικές του κινηματογράφου (χρήση κάμερας, λήψεις, επεξεργασία εικόνας, μοντάζ) και τη δημιουργία μιας μικρού μήκους ταινίας ντοκιμαντέρ από τα ίδια τα παιδιά.

Οι προβολές ταινιών θα συνοδεύονται από εκπαιδευτικό υλικό και ανάλυση των ταινιών για τα σχολεία και το κοινό που θα τις παρακολουθήσουν.

Σκοπός της διοργάνωσης είναι η επαφή των παιδιών με τον ποιοτικό κινηματογράφο και τη μαγεία της έβδομης τέχνης, η δυνατότητα να γνωρίσουν τον τρόπο ζωής άλλων παιδιών από διαφορετικό κοινωνικό περιβάλλον, κουλτούρα και συνθήκες διαβίωσης και να βιώσουν συναισθήματα και εμπειρίες μέσα από την καθημερινότητα των ηρώων. Θέματα όπως η αλληλεγγύη, η οικογένεια, η φιλία, η ειρήνη και ο σεβασμός στο περιβάλλον θέτουν τις βάσεις για πλούσιο προβληματισμό και ευκαιρία συζητήσεων.

διαβάστε ακόμα

Τουρισμός | Οι φτηνές χώρες τα νέα αστέρια της βραχυχρόνιας μίσθωσης στην Ευρώπη
Οργανισμός Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού για την Ηλεία
Άδειες για 2 πλωτές εξέδρες σε Χαλκιδική και Λευκάδα
Μικρό Σινεμά στην Αγριά του Βόλου
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Εκδήλωση οινοτουρισμού στο Βελιγράδι
Επικαιροποίηση αδελφοποίησης δήμων Καλυμνίων και Port DE Bouc
Δήμος Αγίου Νικολάου: Από τις 14 Οκτωβρίου η εκτέλεση οχλουσών εργασιών
Πράσινο φως για 5άστερο ξενοδοχείο στα Σφακιά
Ο θάνατος των κλαμπ στο Βερολίνο- κλείνει το διάσημο Watergate
Στην Κέρκυρα το μεγαλύτερο Σεισμολογικό Συνέδριο στην Ευρώπη