Ρόδος | Πλατινένια πλακέτα σε Βέλγο φίλο της Ρόδου, που την επισκέφτηκε πάνω από 100 φορές

02-10-24 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος και ευτυχισμένος που ήλθα και πάλι στη Ρόδο!» ήταν τα πρώτα λόγια του Michel Van Caekenberghe από το Βέλγιο, σε άπταιστα ελληνικά, απευθυνόμενος στον αντιδήμαρχο Τουρισμού και Πολιτισμού Γεώργιο Τόππο, πριν ακόμα βραβευθεί με την πλατινένια πλακέτα, την ανώτατη τιμητική διάκριση που απονέμει η Διεύθυνση Τουρισμού στους φίλους του νησιού που έρχονται περισσότερες από 50 φορές στη Ρόδο. Πολλώ δε μάλλον γι αυτούς που θεωρούν, όπως ο Michel,  τη Ρόδο πατρίδα και το δείχνουν με κάθε τρόπο όπου βρεθούν και ο οποίος επισκέπτεται τη Ρόδο περισσότερο από 20 χρόνια και μάλιστα πολλές φορές κάθε χρόνο και έχει αποκτήσει πολλούς φίλους στο νησί! 

Αμέσως μετά την απονομή από τον αντιδήμαρχο, ο κ. Van Caekenberghe υπογράμμισε: «Αισθάνομαι πατρίδα μου τη Ρόδο, συχνά περισσότερο και από τον τόπο που γεννήθηκα και ζω. Όποτε έρχομαι στο νησί, χειμώνα– καλοκαίρι, κατακλύζομαι από τα ίδια συναισθήματα κάθε φορά, θαυμασμό για την ομορφιά του νησιού, συγκίνηση για το ζεστό καλωσόρισμα και τη φιλοξενία που μου επιφυλάσσουν οι άνθρωποι του και ιδιαίτερη αγάπη για τους φίλους που από την πρώτη στιγμή μου άνοιξαν την αγκαλιά τους, με δέχθηκαν σαν δικό τους άνθρωπο! Φιλοξενία, αυτή η όμορφη και ουσιαστική ελληνική λέξη που ταυτίζεται απόλυτα με το DNA  των Ελλήνων και εν προκειμένω με των Ροδίων, που βλέπω και βιώνω κάθε φορά που έρχομαι στο νησί».

«Αγαπώ πραγματικά τη Ρόδο» συνέχισε, «με γοήτευσε ο τρόπος ζωής σε αυτόν τον τόπο, ο πολιτισμός, η ιστορία, η κουλτούρα των κατοίκων του που έχει περάσει από γενιά σε γενιά κι έχει γίνει πλέον βίωμα τους και αυτή η άδολη αγάπη και προσφορά που παρέχουν σε κάθε επισκέπτη της Ρόδου που τον θεωρούν μοναδικό,  ακόμα περισσότερο αν καταφέρεις να γίνεις φίλος τους. 

Κι εγώ πιστεύω πως το κατάφερα, το βλέπω στη χαρά τους όταν με βλέπουν κάθε χρόνο, όλα αυτά τα χρόνια που επισκέπτομαι τη Ρόδο. Έχω ζήσει στη Ρόδο τις καλύτερες μου στιγμές τις οποίες αποκαλώ τα “χρυσά μου χρόνια” στην Ελλάδα» κατέληξε ο κ. Van Caekenberghe, που συγκινημένος ευχαρίστησε προσωπικά τον αντιδήμαρχο για την πλακέτα και τα στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού, που έχουν γίνει πλέον οι αγαπημένοι του φίλοι. 

Είναι γεγονός ότι ο Μισέλ, όπως μας ζητά να τον φωνάζουμε, ο οποίος εργαζόταν ως διοργανωτής εκδηλώσεων στον Δήμο Βρυξελλών στο Βέλγιο, αποτελεί από τους καλύτερους πρεσβευτές της Ρόδου όχι μόνον στην πατρίδα του το Βέλγιο, αλλά όπου κι αν έχει ταξιδέψει αλλά και μέσα από τα social media που διαθέτει. Για να μην αναφέρομαι στις πολλές φορές που έχει συμμετάσχει κι έχει εξυπηρετήσει εθελοντικά επισκέπτες στο περίπτερο της Ρόδου στις διεθνείς εκθέσεις τουρισμού. 

Είναι φυσικά πολλοί οι ξεχωριστοί φίλοι της Ρόδου, οι λάτρεις του νησιού, οι αγαπημένοι επισκέπτες του τόπου, τους οποίους βραβεύει η Διεύθυνση Τουρισμού Δήμου Ρόδου, σε τελετές απονομής τιμητικών διακρίσεων που έχει καθιερώσει. Υπενθυμίζουμε ότι το πρόγραμμα βράβευσης των repeaters περιλαμβάνει 4 διαφορετικές κατηγορίες τίτλων, τον πλατινένιο για όσους έρχονται πάνω από 50 φορές στη Ρόδο, χρυσό από 30 έως 49 φορές, ασημένιο από 20 έως 29 φορές και χάλκινο από 10 έως 19 φορές.

Αυτή τη φορά πέραν του κ. Michel Van Caekenberghe ο αντιδήμαρχος κ. Τόππος απένειμε χρυσή τιμητική διάκριση στο ζεύγος Denis Brian Fryer & Christina Anne Fryer  από την Μεγάλη Βρετανία που έχουν έλθει στη Ρόδο περίπου 48 φορές και διαμένουν στο Manousos Hotel, στο ζευγάρι από τη Γαλλία Alain & Martine Marulier που έχουν έλθει στη Ρόδο 32 φορές και διαμένουν στο Elysium Resort & Spa Hotel καθώς και στο ζεύγος John & Sharon Lord από την Μεγάλη Βρετανία που έχουν έλθει στη Ρόδο περίπου 50 φορές και οι οποίοι ήλθαν στην τελετή βράβευσης συνοδευόμενοι από την αντιδήμαρχο Δημοτικής Ενότητας Αφάντου Κατερίνα Καραγιάννη. 

Αργυρές τιμητικές διακρίσεις έλαβαν οι Jeannine Mulder και Jacqueline Maurice  από το Βέλγιο που έχουν έλθει στη Ρόδο περισσότερες 20 φορές και διαμένουν στο Plaza Hotel, ενώ χάλκινη τιμητική διάκριση απονεμήθηκε στον James Mould από την Αγγλία ο οποίος έχει έλθει στο νησί 15 φορές μέχρι τώρα και διαμένει στο Esperia Hotel. 

«Οι δεκάδες φίλοι και επισκέπτες της που αγαπούν το νησί, όχι μόνον για τον ήλιο και τη θάλασσα, την ιστορία και τον πολιτισμό του, αλλά και για τη ροδίτικη παράδοση, τον τρόπο ζωής και κυρίως για τους κατοίκους της Ρόδου αποτελούν τους καλύτερους πρεσβευτές και διαφημιστές της Ρόδου» υπογράμμισε ο αντιδήμαρχος κ. Τόππος.

Στους επισκέπτες μοιράσθηκε  έντυπο και ψηφιακό υλικό της Ρόδου όπως και προσκλήσεις για προβολές του Throne of Helios. 

διαβάστε ακόμα

Γνωριμία με τη Θεσσαλονίκη κορυφαίων διαμορφωτών της κοινής γνώμης
Ταξίδι επιβράβευσης στην Κρήτη για τους κορυφαίους πωλητές της TUI μέσω κινητού τηλεφώνου
ΙΟΒΕ | Εταιρείες "ζόμπι" (και) στον κλάδο καταλυμάτων και εστίασης
Ευρωβαρόμετρο | Καλύτερη ενημέρωση για την προετοιμασία σε κινδύνους καταστροφών ζητούν οι πολίτες
ΠΟΕΕΤ | 24ωρη απεργία στον τουρισμό-επισιτισμό στις 23 Οκτωβρίου
Τουρισμός | Τα ταξίδια εμποδίζουν το γήρας, αλλά ο μαζικός τουρισμός το επιταχύνει!
Υπ. Τουρισμού: Τα νέα μέλη της κοινής συντονιστικής επιτροπής Προσκυνηματικού Τουρισμού
Οι FedHATTA και ΗΑΤΤΑ στη διεθνή έκθεση τουρισμού της Ιαπωνίας "Tourism EXPO Japan 2024"
Ξενοδοχεία: 3 μαθήματα από τον κλάδο της γαστρονομίας για πιο καινοτόμα μοντέλα με κοινωνικό αντίκτυπο
Ρόδος | Πλατινένια πλακέτα σε Βέλγο φίλο της Ρόδου, που την επισκέφτηκε πάνω από 100 φορές