Ελληνικές περιφέρειες προβάλλονται στην Τουρκία - εκδήλωση στην Κωνσταντινούπολη

04-10-24 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Τη δυνατότητα ουσιαστικών συναντήσεων με τουριστικούς πράκτορες της Τουρκίας για την αύξηση των αφίξεων Τούρκων τουριστών στις περιοχές τους είχαν εκπρόσωποι και επαγγελματίες των Περιφερειών Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Δυτικής Μακεδονίας, Στερεάς Ελλάδας καθώς και του δήμου Αλεξανδρούπολης, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη στα γραφεία της Ένωσης Τουρκικών Ταξιδιωτικών Γραφείων (TÜRSAB).

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την προβολή βίντεο, που ανέδειξαν τις φυσικές ομορφιές και τον πολιτιστικό πλούτο των περιοχών, που συμμετείχαν. Μετά τις παρουσιάσεις, Έλληνες και Τούρκοι επαγγελματίες συμμετείχαν σε κατ' ιδίαν συζητήσεις, διερευνώντας πιθανές συνεργασίες.

Καλωσορίζοντας τους παρισταμένους, ο εκπρόσωπος του προέδρου της TURSAB Φιρούζ Μπιλούρκαγια και το μέλος του διοικητικού συμβουλίου, Γιλντιρίμ Τας, υπογράμμισαν ότι η Ελλάδα είναι από τους πρώτους προορισμούς που σκέφτονται οι Τούρκοι όταν πρόκειται να ταξιδέψουν στο εξωτερικό. Όπως τόνισαν ο τουρισμός ενισχύει τη φιλία των δύο λαών, ενώ έγινε αναφορά στην "παραγωγική επίσκεψη της υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη στην Κωνσταντινούπολη, τον περασμένο Ιανουάριο.

Ο πρέσβης Κωνσταντίνος Κούτρας, γενικός πρόξενος της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη, είπε ότι η εκδήλωση αυτή αποτελεί μια περαιτέρω ευκαιρία για τη σύσφιξη των σχέσεων των δύο χωρών στον τομέα του τουρισμού. Ειδική αναφορά έκανε στην παροχή βίζας επτά ημερών σε 10 ελληνικά νησιά, που έφερε χιλιάδας Τούρκους αυτό το καλοκαίρι στα εν λόγω νησιά.

Η Δήμητρα Μπάμπαλη, διευθύντρια τους ΕΟΤ Τουρκίας, ανέφερε ότι στόχος της εκδήλωσης ήταν οι Τούρκοι πολίτες να γνωρίσουν περισσότερες Περιφέρειες της Ελλάδας και να τις επισκεφθούν. Η ίδια ευχαρίστησε την ηγεσία και τα μέλη της TURSAB την στενή και αποδοτική συνεργασία τους.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν γαστρονομικά εδέσματα από την Ελλάδα, που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. Τα παραδοσιακά πιάτα ανέδειξαν τη γαστρονομία των περιοχών, που συμμετείχαν, προσθέτοντας μια αυθεντική εμπειρία στην εκδήλωση.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με δείπνο στο Σισμανόγλειο Μέγαρο, όπου η ελληνική αντιπροσωπεία και οι εκπρόσωποι του Τουρκικού τουρισμού συνέχισαν τις συζητήσεις σε ένα πιο χαλαρό περιβάλλον.

διαβάστε ακόμα

Η Αθήνα 5η πιο κορεσμένη πόλη στον κόσμο σε βραχυχρόνιες μισθώσεις – 16 καταχωρήσεις ανά 1.000 κατοίκους
Τουρκία: Ρωσία και Γερμανία οι μεγαλύτερες αγορές για τον τουρισμό το α’ 8μηνο
American Express Travel: Ένα Ελληνικό νησί στους 10 «καυτούς» προορισμούς των Αμερικανών για το 2025
GReco Islands: Βιώσιμη και ανθεκτική ανάπτυξη για 39 μικρά νησιά
Τουρισμός: Η Αθήνα και τα νησιά του Αιγαίου καθιερώνονται διεθνώς ως top προορισμοί πολιτισμού και ευεξίας
Uber | Ρεκόρ ανάπτυξης την τουριστική περίοδο 2024 στην Ελλάδα, +47% στην Αθήνα
Ε.Ξ. Ρόδου | Συνάντηση για τα προβλήματα των ξενοδοχείων σε Ιξιά & Ιαλυσός / Κρεμαστή
Ο ΕΟΤ καλύτερος Οργανισμός Τουρισμού 2024 στη βρετανική αγορά
Ελληνικές περιφέρειες προβάλλονται στην Τουρκία - εκδήλωση στην Κωνσταντινούπολη
Απογείωση της αεροπορικής κίνησης στο αεροδρόμιο της Αθήνας τον Σεπτέμβριο και το 9μηνο