Γιορτή Κάστανου στην Καρίτσα Λάρισας

09-10-24 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Στις 19 και στις 20 Οκτωβρίου στην Καρίτσα της Λάρισας, έχει προγραμματιστεί η διεξαγωγή της καθιερωμένης Γιορτής Κάστανου.

Η Γιορτή Κάστανου, έχει ως στόχο τη δημιουργία πλαισίου πολιτιστικού και ειδικού περιεχομένου σε σχέση με το προϊόν, το οποίο θα στηρίζει την τοπική οικονομία και θα ανοίξει νέους ορίζοντες σε θεσμούς όπως είναι οι γιορτές αγροτικών προϊόντων.

Ειδικότερα, η εκδήλωση περιλαμβάνει Έκθεση όπου θα παρουσιαστούν διάφορες μορφές του προϊόντος, παρουσιάσεις σχετικού φωτογραφικού υλικού, ενημερωτικές ομιλίες και διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες για παιδιά.

Σκοπός της γιορτής, είναι η ανάδειξη τόσο της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής και των αγροτικών προϊόντων που στηρίζουν την τοπική οικονομία καθώς και η προβολή του κάστανου πλαισιωμένη από επιστημονικές ομιλίες και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις. Σημειώνεται ότι η εκδήλωση απευθύνεται σε καστανοπαραγωγούς αλλά και κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής που λατρεύουν το κάστανο.

 

διαβάστε ακόμα

Ζάκυνθος/ Συνέδριο ΠΟΞ: Σε τροχιά διάσωσης το Ναυάγιο – Ο δήμος ζητεί τις αρμοδιότητες και επιβολή εισόδου
Έξοδος των υπερπλουσίων από το Ηνωμένο Βασίλειο;
«Κρήτη. Ευρωπαϊκή Περιφέρεια Γαστρονομίας 2026» | Αρναουτάκης: Η Κρήτη επενδύει στη γαστρονομία της
Uber | 3 νέες υπηρεσίες ταξί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
TUI | +30% οι πωλήσεις διακοπών σε άτομα με ειδικές ανάγκες κάθε χρόνο- 5.000 υπάλληλοι έχουν εκπαιδευτεί
Συνέδριο ΠΟΞ/ Ζάκυνθος | Δεν υπάρχει υπερτουρισμός αλλά γερασμένες υποδομές – Το 2026 διευρύνεται η εμβέλεια του ραντάρ Ανδραβίδας
Εγκαίνια για το ξενοδοχείο Twinn Downtown Piraeus
Ξενοδοχεία- καταλύματα | Διευκρινίσεις για τη Δήλωση απόδοσης του τέλους ανθεκτικότητας στην κλιματική κρίση
Ζάκυνθος/ 3ο Συνέδριο ΠΟΞ: Ώρα να επενδύσουμε στα Ελληνικά ξενοδοχεία και τις υποδομές – Στα «συν» της Ελλάδας ο μαζικός τουρισμός
ΤUI: Γάμοι ομόφυλων στην Ελλάδα το 2026 | Πρόωρες κρατήσεις με "χιλιάδες" δωρεάν θέσεις για παιδιά