Αδελφοποίηση δήμων Ζακύνθου και Μυκόνου

13-10-24 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Την αδελφοποίησή του με τον δήμο Μυκόνου ενέκρινε ο δήμος Ζακύνθου.

‘Όπως αναφέρεται στο σκεπτικό της απόφασης, η αδελφοποίηση των δήμων Μυκόνου και Ζακύνθου είναι μια σημαντική πρωτοβουλία που θα φέρει πολλαπλά οφέλη τόσο στους κατοίκους όσο και στις τοπικές επιχειρήσεις. Η συνεργασία αυτή θα εμβαθύνει τις σχέσεις μεταξύ των δύο νησιών και θα δημιουργήσει προοπτικές για μελλοντικές συνεργασίες, καθιστώντας την αδελφοποίηση μια κίνηση με στρατηγική σημασία.

Ειδικότερα, οι δύο περιοχές έχουν ισχυρή τουριστική παράδοση και κοινά ενδιαφέροντα στον τομέα της ανάπτυξης του τουρισμού, καθιστώντας την ανταλλαγή εμπειριών και καλών πρακτικών ιδιαίτερα χρήσιμη. Περαιτέρω, η αδελφοποίηση θα μπορούσε να ενισχύσει τον πολιτιστικό διάλογο, καθώς και οι δύο δήμοι διαθέτουν πλούσια πολιτιστική κληρονομιά, προσφέροντας ευκαιρίες για πολιτιστικές εκδηλώσεις, εκθέσεις και συνεργασίες.

Επιπλέον, θα μπορούσε να ενισχυθεί η οικονομική και κοινωνική συνεργασία σε διάφορους τομείς, όπως η προώθηση τοπικών προϊόντων, η περιβαλλοντική προστασία και η κοινή συμμετοχή σε προγράμματα χρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Προς αυτή την κατεύθυνση, οι δύο δήμοι θα προβούν μεταξύ άλλων σε ανταλλαγή καλών πρακτικών και κοινών δράσεων, σε πολιτιστική και περιβαλλοντική συνεργασία, οικονομική και επιχειρηματική σύνδεση κ.α.

Για παράδειγμα, η ανάπτυξη τοπικών προϊόντων, όπως η προώθηση της τοπικής γαστρονομίας, οινοτουρισμού και άλλων παραδοσιακών κλάδων, θα μπορούσε να ενισχυθεί μέσω συνεργασιών και ανταλλαγών εμπειριών. Συνεπώς, μέσω της αδελφοποίησης των δύο νησιών, οι τοπικοί παραγωγοί και οι επιχειρηματίες θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν συνέργειες, ενισχύοντας την τοπική οικονομία.

 

διαβάστε ακόμα

Γιορτή Κάστανου στα Αμπελάκια Λάρισας
Αδελφοποίηση δήμων Ζακύνθου και Μυκόνου
Ζάκυνθος: Στα περυσινά επίπεδα θα «κλείσει» η χρονιά για τα ξενοδοχεία, παρά τις προκλήσεις
Αεροδρόμιο Καλαμάτας | Μια προσφορά από το επενδυτικό σχήμα Fraport – DELTA – Πηλέας
Ryanair | Μειώνει κατά 1,8 εκατ. τις θέσεις στις πτήσεις από Γερμανία- Αιτία τα ακριβά τέλη
Η Eurowings ακυρώνει 1.000 πτήσεις από το Αμβούργο το 2025
Οι Γερμανοί τρέμουν μια άνοδο του κόστους ζωής
Οι Καρποί της Μελίβοιας Γης στη Λάρισα
Γιορτή Τσίπουρου στον Πύργο Κιερίου Καρδίτσας
Αθανάσιος Κουσαθανάς – Μέγας | Αναγκαία η δημιουργία πλοηγικού σταθμού στη Μύκονο για τις κρουαζιέρες