Γιορτή μανιταριών στο δάσος της Δαδιάς

14-10-24 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Στις 2 και στις 3 Νοεμβρίου στο δάσος της Δαδιάς στον Έβρο, έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί η 14η Γιορτή Μανιταριών.

Η ενδιαφέρουσα γιορτή, η οποία θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο του ξενοδοχείου FOREST INN στη Δαδιά, μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τη γνωριμία με εδώδιμα ήμερα και άγρια μανιτάρια, όπως και μη εδώδιμα, καθώς και  εκπαιδευτικά σεμινάρια και ομιλίες από εισηγητές που γνωρίζουν το αντικείμενο.

Επίσης, στην εκδήλωση θα γίνει αναφορά στην αποξήρανση μανιταριών, ενώ οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να αποξηράνουν και οι ίδιοι μανιτάρια. Περαιτέρω, στο πλαίσιο της γιορτής, θα γίνουν εξορμήσεις στο βουνό για συλλογή και ταυτοποίηση μανιταριών. Και τις δύο ημέρες της γιορτής θα υπάρχει ζωντανή ορχήστρα, η οποία θα συνοδεύσει μουσικά τις δημιουργίες του chef, που θα ετοιμάσει εδέσματα με κύριο συστατικό το μανιτάρι, όπως σούπες, πίτες και άλλα.

Σκοπός της δράσης, είναι να δώσει την ευκαιρία σε ανθρώπους που αγαπούν τη φύση, αλλά και σε όσους θα ήθελαν να μάθουν για τον παράξενο και μυστηριώδη κόσμο των μανιταριών, να τα γνωρίσουν στο φυσικό τους χώρο, να τα συλλέξουν και να μπορούν να τα αναγνωρίσουν, με την καθοδήγηση ανθρώπων που έχουν μεγάλη γνώση και εμπειρία στο αντικείμενο.

Επιπροσθέτως, η δράση στοχεύει στην ανάπτυξη της μανιταροφιλίας και στην προβολή του μανιταρολογικού πλούτου της περιοχής.

Σημειώνεται ότι οι τοπικές γιορτές είναι ιδιαίτερα σημαντικές για τις διαφορετικές περιοχές της χώρας, καθώς προάγουν τη γνώση, παρουσιάζουν προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας, διατηρούν τις παραδόσεις και διαδίδουν τόσο στις νεότερες γενιές, όσο και στους επισκέπτες, τα μοναδικά ήθη και έθιμα της Ελλάδας, αποτελώντας κατ’ επέκταση μία πολύτιμη επένδυση για το μέλλον.

 

διαβάστε ακόμα

ΔΥΠΑ: Mέχρι 18 Οκτωβρίου οι αιτήσεις για τις 7 Πειραματικές Επαγγελματικές Σχολές Τουρισμού - Φιλοξενίας
Ε.Ξ. Μεσσηνίας | Να κινηθούν γρήγορα οι διαδικασίες για την επένδυση στο αεροδρόμιο Καλαμάτας
Ο Γιώργος Παπάζογλου Διευθύνων Σύμβουλος της Attica Blue Hospitality
9 στις 10 θέσεις εργασίας θα απαιτούν προηγμένες ψηφιακές δεξιότητες
Ο Ναδάλ αποχωρεί από το τένις, αλλά όχι και από τον τουρισμό
Έλληνας ο νέος γενικός διευθυντής του πολυτελούς ξενοδοχείου Park Hyatt St. Kitts στην Καραϊβική
H ακριβή Τουρκία χάνει τουρίστες, η Ελλάδα κερδίζει
Στην έκθεση «TTG Travel Experience» στην Ιταλία ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης
ΕΟΤ: «Χρυσός χορηγός» των παραστάσεων «Women of Passion, Women of Greece» στην Κίνα
Δήμος Αλεξανδρούπολης: Αγορά ακινήτου για χώρο πολιτισμού, τεχνολογίας και επιχειρηματικότητας