Δήμος Αλεξανδρούπολης: Αγορά ακινήτου για χώρο πολιτισμού, τεχνολογίας και επιχειρηματικότητας

14-10-24 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης ενέκρινε την απευθείας αγοράς ακινήτου ιδιοκτησίας της Τράπεζας της Ελλάδος, επιφάνειας 758,35 τ.μ. κύριους χώρους και 254,10 τ.μ. βοηθητικούς χώρους, το οποίο βρίσκεται εντός του εγκεκριμένου Ρυμοτομικού σχεδίου της πόλης προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως ένας σύγχρονος χώρος πολιτισμού, τεχνολογίας και επιχειρηματικότητας.

Σύμφωνα με τον Δήμο το συγκεκριμένο ακίνητο κρίνεται, ως το μοναδικό κατάλληλο για τον σκοπό που καλείται να εξυπηρετήσει. Όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά είναι το μοναδικό εμβληματικό, παραστατικό, συμβολικό ως προς την τοποθεσία του ακίνητο προς πώληση στην περιοχή και η τιμή αγοράς είναι εξαιρετικά συμφέρουσα για το Δήμο, στο ποσό των 1.340.000 ευρώ.

Ειδικότερα, η περιοχή στην οποία βρίσκεται το ακίνητο είναι στο κεντρικό τμήμα του παραλιακού μετώπου του πολεοδομικού συγκροτήματος του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Πρόκειται για ένα τμήμα της πόλης κυρίως οικιστικό και ταυτόχρονα εμπορικό και τουριστικό. Θεωρείται από τις πολύ καλές περιοχές της Αλεξανδρούπολης.

Η περιοχή είναι πυκνοκατοικημένη με κτίσματα τόσο παλαιάς όσο και νεότερης κατασκευής απέναντι από τη ζώνη του αιγιαλού. Έχει πευκόφυτα πάρκα (Πάρκο Εθνικής Ανεξαρτησίας και Δημοτικό Πάρκο), με τακτική συγκοινωνία, αγορά και καταστήματα σε απόσταση βαδίσματος. Βρίσκεται σε μικρή απόσταση από Τράπεζες και Υπηρεσίες και διαθέτει επαρκής δημοτικές θέσεις στάθμευσης. Σε κοντινό σημείο λειτουργεί και ιδιωτικό πάρκινγκ.

Το γεγονός ότι η παραλιακή λεωφόρος τους θερινούς μήνες μετατρέπεται σε πεζόδρομο για κάποιες βραδινές ώρες, διευκολύνει την πρόσβαση των επισκεπτών στο κτίριο. Επίσης το ακίνητο βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το ΦΑΡΟ της Αλεξανδρούπολης ο οποίος αποτελεί ένα τουριστικό αξιοθέατο της πόλης και προσελκύει κάθε χρόνο εκατοντάδες επισκέπτες. Ακόμη το ακίνητο βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες και η μελλοντική αξιοποίηση του θα προσελκύσει μεγάλο πλήθος επισκεπτών.

Το εν λόγω κτίριο, που αποτελεί δείγμα υψηλής αρχιτεκτονικής των περασμένων δεκαετιών, μπορεί να μετατραπεί σε ένα πλήρως λειτουργικό και φιλόξενο περιβάλλον με πολυμορφικό ρόλο, ικανό από τη μια να στεγάσει και να πλαισιώσει εκθέσεις υψηλής αισθητικής και από την άλλη να αποτελέσει τον χώρο φιλοξενίας των δράσεων των κέντρων έρευνας, τεχνολογίας και επιχειρηματικότητας εξαίροντας παράλληλα τη σημασία της αξιοποίησης και επανάχρησης εμβληματικών κτιρίων για την υλοποίηση υψηλής ποιότητας δράσεων, εκδηλώσεων και προγραμμάτων.

Παράλληλα με την αξιοποίηση και επαναλειτουργία του με έναν ρόλο διαφορετικό αυτή τη φορά σε σχέση με το παρελθόν, δίνεται η ευκαιρία στο κοινό να γνωρίσει και να βιώσει το εσωτερικό του που αποτελεί και αυτοτελώς ένα ιδιαίτερο σημείο αναφοράς. Διαμορφώνοντας το κτίριο σε έναν χώρο πολιτισμού, τεχνολογίας και επιχειρηματικότητας ανοιχτό και προσβάσιμο σε όλους, συμβάλλουμε στην εξοικείωση των δημοτών και επισκεπτών τόσο με την τοπική Ιστορία και το παρελθόν της πόλης όσο και κυρίως με τις προκλήσεις που επιτάσσει το παρόν και μέλλον του τόπου, ενισχύοντας παράλληλα και διασφαλίζοντας το αναφαίρετο δικαίωμα όλων να έχουν πρόσβαση στον πολιτισμό και τις Τέχνες και καθιερώνοντας έναν τόπο συνάντησης, αφύπνισης και υγιούς προβληματισμού που τόσο έχει ανάγκη η πόλη και οι άνθρωποί της.

 

διαβάστε ακόμα

ΔΥΠΑ: Mέχρι 18 Οκτωβρίου οι αιτήσεις για τις 7 Πειραματικές Επαγγελματικές Σχολές Τουρισμού - Φιλοξενίας
Ε.Ξ. Μεσσηνίας | Να κινηθούν γρήγορα οι διαδικασίες για την επένδυση στο αεροδρόμιο Καλαμάτας
Ο Γιώργος Παπάζογλου Διευθύνων Σύμβουλος της Attica Blue Hospitality
9 στις 10 θέσεις εργασίας θα απαιτούν προηγμένες ψηφιακές δεξιότητες
Ο Ναδάλ αποχωρεί από το τένις, αλλά όχι και από τον τουρισμό
Έλληνας ο νέος γενικός διευθυντής του πολυτελούς ξενοδοχείου Park Hyatt St. Kitts στην Καραϊβική
H ακριβή Τουρκία χάνει τουρίστες, η Ελλάδα κερδίζει
Στην έκθεση «TTG Travel Experience» στην Ιταλία ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης
ΕΟΤ: «Χρυσός χορηγός» των παραστάσεων «Women of Passion, Women of Greece» στην Κίνα
Δήμος Αλεξανδρούπολης: Αγορά ακινήτου για χώρο πολιτισμού, τεχνολογίας και επιχειρηματικότητας