Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Ξεναγών στη Ρόδο

20-10-24 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Από τις 19 έως τις 24 Νοεμβρίου στη Ρόδο, έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί το Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Ξεναγών, το οποίο μεταξύ άλλων συνδιοργανώνεται από το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών Δωδεκανήσου και το Τμήμα Δια Βίου Μάθησης της Εκπαίδευσης και Απασχόλησης Δωδεκανήσου.

Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν διπλωματούχοι ξεναγοί από την Δωδεκάνησο και από όλη την Ευρώπη, επαγγελματίες του τουρισμού της περιοχής, ιστορικοί, εκπαιδευτικοί, ειδικοί επιστήμονες, φοιτητές, ενώ προσκεκλημένη θα είναι και η τοπική κοινωνία του νησιού.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο του συνεδρίου θα παρουσιαστεί η ιστορία όλων των περιόδων της Ρόδου και των Δωδεκανήσων, αναδεικνύοντας στους συμμετέχοντες τον πλούσιο και τον πολύπλευρο πολιτισμό της περιοχής, ενώ παράλληλα ειδικοί επιστήμονες θα ενημερώσουν τους παρευρισκόμενους για τις εξειδικευμένες ανάγκες του ξεναγικού επαγγέλματος, όπως είναι μεταξύ άλλων η Τεχνική Ξενάγησης και Επικοινωνίας, η Τουριστική Νομοθεσία, οι Εναλλακτικές Μορφές Τουρισμού και η Λαογραφία.

Σκοπός του συνεδρίου είναι η συνεχής και δια βίου εκπαίδευση των συμμετεχόντων, με την επιστημονική ενημέρωση, την ανταλλαγή γνώσεων και εμπειρίας που τελικά οδηγούν στην εξέλιξη τους, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην προαγωγή της Δια Βίου Μάθησης, των επιστημών και την υποστήριξη και ανάπτυξη των γραμμάτων και εν γένει της παιδείας στο νησί της Ρόδου και της Δωδεκανήσου γενικότερα.

Τέλος, η εν λόγω δράση θεωρείται ότι θα προσφέρει στην περιοχή μια ποικιλόμορφη εκπαιδευτική εμπειρία και θα αποτελέσει χρήσιμο βοήθημα στους συμμετέχοντες.

διαβάστε ακόμα

Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων του ξενοδοχείου KYKNOS HOTEL στα Μάλια Κρήτης
Άδειες για γεώτρηση και χρήση νερού σε ξενοδοχεία σε Κω και Λιτόχωρο
Τουρισμός | Η Uber φέρεται να εξετάζει την εξαγορά της Expedia
Αναγκαίο ένα ενιαίο ευρωπαϊκό σύστημα πιστοποίησης του βιώσιμου τουρισμού
550 Γερμανοί ταξιδιωτικοί πράκτορες στο συνέδριο του Best Travel στο Grecotel Riviera Olympia Resort
Proxy Foods | Η καινοτομία και το πάθος είναι τα κλειδιά της επιχειρηματικής επιτυχίας
Συνεδριακός τουρισμός στην Πιερία | Συνεργασία ΠΟΤΑΠ με το Thessaloniki Convention Bureau
Από την Ποντώρεια στον Αρχάγγελο: Iστορικές, αρχαιολογικές και γλωσσολογικές όψεις στη Ρόδο
Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας στο πρόγραμμα Επισκεφθείτε την Οροσειρά της Ροδόπης
Ο ποδοσφαιριστής Δημήτρης Πέλκας έγινε ξενοδόχος - οι ξενοδοχειακές μπίζνες από παίκτες και ομάδες