Δήμος Αλίμου: Πρόταση χρηματοδότησης για κατασκευή ελεύθερου τεχνητού υποβρύχιου αξιοθέατου

19-11-24 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Ο δήμος Αλίμου ενέκρινε την υποβολή συμμετοχής στο πρόγραμμα κρατικής ενίσχυσης του καταδυτικού τουρισμού του Υπουργείου Τουρισμού.

Σύμφωνα με τον Δήμο θα προκύψουν πολλά οφέλη από την δημιουργία ενός Ελεύθερου Τεχνητού καταδυτικού αξιοθέατου στην περιοχή, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην ανάπτυξη της τουριστικής δραστηριότητας.  Κατά τον Δήμο η δημιουργία ενός Ελεύθερου Τεχνητού καταδυτικού αξιοθέατου μπορεί να προσελκύσει ένα εξειδικευμένο κοινό από καταδύτες και λάτρεις του θαλάσσιου κόσμου, οι οποίοι αναζητούν μοναδικές εμπειρίες.

Με ένα Ελεύθερο Τεχνητό καταδυτικό αξιοθέατο, η περιοχή θα αποκτήσει ένα νέο τουριστικό προϊόν, το οποίο θα διαφοροποιήσει τις προσφερόμενες υπηρεσίες και θα παρατείνει την τουριστική περίοδο. Επιπλέον, η ανάπτυξη υποδομών για δύτες θα ενισχύσει τις υπάρχουσες επιχειρήσεις εστίασης και φιλοξενίας και θα προσελκύσει νέες επενδύσεις.

Σημειώνεται ότι το Υπουργείο Τουρισμού έχει υποβάλλει πρόσκληση υποβολής αιτήσεων ενίσχυσης καταδυτικού τουρισμού στο πλαίσιο της Δράσης «Τουριστική Ανάπτυξη» του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Το έργο «Καταδυτικός και υποβρύχιος τουρισμός» βρίσκεται σε ευθυγράμμιση με τις αρχές της Γαλάζιας Ανάπτυξης και αφορά στην προστασία και προώθηση του υποβρύχιου  περιβάλλοντος και την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων (φυσικών και πολιτιστικών) που έχει η χώρα. Αποσκοπεί στη δημιουργία και αναβάθμιση καταδυτικών/υποθαλάσσιων πάρκων  και  στην ανάδειξη του υποβρύχιου περιβάλλοντος, με στόχο την  ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και της απασχόλησης, καθώς και στην προσθήκη μίας νέας δραστηριότητας στο ελληνικό τουριστικό χαρτοφυλάκιο, που ενδείκνυνται για όλο το χρόνο.

Η συνολική δημόσια δαπάνη για τη χρηματοδότηση των επενδυτικών σχεδίων είναι 6,2 εκατ. ευρώ και δικαιούχοι είναι Φορείς διαχείρισης Καταδυτικών Πάρκων, Πάροχοι Καταδυτικών Υπηρεσιών Αναψυχής και Νομικά πρόσωπα για τη δημιουργία Ελεύθερων Τεχνητών Υποβρύχιων Αξιοθέατων.

Η διάρκεια υλοποίησης των επενδυτικών σχεδίων ορίζεται σε 12 μήνες με δυνατότητα παράτασης έως 2 μήνες, ενώ η ολοκλήρωση του προγράμματος  δεν θα υπερβεί την 31η Δεκεμβρίου του 2025. Η διαδικασία αξιολόγησης των αιτήσεων θα είναι  αυστηρά με σειρά μέχρι εξαντλήσεως των διαθέσιμων πόρων.

 

διαβάστε ακόμα

Μεγάλη αύξηση του φόρου sτις βραχυπρόθεσμες μισθώσεις στη Βουδαπέστη και αναστολή νέων αδειών
Δήμος Καντάνου-Σελίνου: Αίτηση για το πρόγραμμα κρατικής ενίσχυσης του καταδυτικού τουρισμού
Δήμος Καλαμάτας: Άρση καταγγελίας μίσθωσης του ακινήτου «Ξενοδοχείο Βασιλικόν»
Υπουργείο Τουρισμού: Ομάδα Εργασίας για τον κώδικα νομοθεσίας για τις τουριστικές επιχειρήσεις
Δήμος Αλίμου: Πρόταση χρηματοδότησης για κατασκευή ελεύθερου τεχνητού υποβρύχιου αξιοθέατου
MSC Cruises: Πρεμιέρα με κρουαζιέρες από τον Πειραιά για την πρώτη χειμερινή σεζόν στην Ελλάδα
Οι νέες δράσεις για τον ελληνικό τουρισμό μέσα από τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό
Airbnb: Χωρίς αποτέλεσμα η "καταστολή" των βραχυχρόνιων μισθώσεων (και) στη Βαρκελώνη
Γνώμη | Η κλιματική κρίση και οι αρνητές της...
FTI: Πωλήθηκε το Labranda Marine Aquapark στην Κω