Υπουργείο Εξωτερικών | Πυρκαγιά στη Ρόδο: Ενεργοποιείται η Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων για την εκκένωση ξένων πολιτών

23-07-23 | ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ

Με εντολή του Υπουργού Εξωτερικών, ενεργοποιείται η Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου για να διευκολυνθεί η εκκένωση ξένων πολιτών στην Ελλάδα λόγω των εν εξελίξει δασικών πυρκαγιών στη Ρόδο και όπου αλλού υπάρχει ανάγκη.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο επικοινωνίας 210-3681730.

H πυρκαγιά στη Ρόδο

Εν τω μεταξύ, η πυρκαγιά στη Ρόδο μαίνεται για έκτη ημέρα.

Υπάρχουν πολλές διάσπαρτες εστίες στην περίμετρο της πυρκαγιάς, στο κέντρο και ανατολικά της Ρόδου, δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής Βασιλής Βαθρακογιάννης.

Πρόσθεσε πως με το πρώτο φως της ημέρας αναμένεται να επιχειρήσουν 6 εναέρια μέσα, μεταξύ των οποίων εναέρια μέσα από Τουρκία και Κροατία, ενώ τόνισε ότι ανά ώρα θα ενισχύεται αυτή η δύναμη για οποιαδήποτε αναζωπύρωση στην περιοχή.

Νωρίτερα, το υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής με επείγουσα ειδοποίηση ζήτησε την εκκένωση των χωριών της Λίνδου και της Καλάθου,, δύο από τις πλέον τουριστικές περιοχές του νησιού.

Για τη φιλοξενία των τουριστών και πληγέντων κατοίκων έχουν διατεθεί κλειστά γυμναστήρια και αίθουσες καθώς και πλοία και ξενοδοχεία.

Η Βρετανική Πρεσβεία

Η πρεσβεία της Βρετανίας στην Αθήνα συνέστησε στους Βρετανούς που βρίσκονται στη Ρόδο να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

«Παρακολουθούμε στενά την πυρκαγιά στη Ρόδο. Είμαστε σε επαφή με τις τοπικές αρχές. Ακολουθήστε τις οδηγίες από τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Βρετανοί υπήκοοι στη Ρόδο που επλήγησαν από την πυρκαγιά μπορούν να καλέσουν στο +4420 7008 5000 για προξενική βοήθεια».

Ανάλογη σύσταση έκανε και η Πρεσβεία της Μάλτας, καλώντας τους Μαλτέζουν που βρίσκονται στη Ρόδο να επικοινωνούν μαζί της το τηλέφωνο 00306945626075..

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ:  «Η Ρόδος ζει δραματικές στιγμές. Nα αναλάβει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας τον συντονισμό και να κηρυχθεί ολόκληρο το νησί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης»

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, επικοινώνησε πριν από λίγο το Υπουργείο και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ζητώντας του:

1ον: Να αναλάβει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας το συντονισμό και την αντιμετώπιση της οριακής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει το νησί.

2ον: Να κηρυχθεί όλο το νησί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

3ον: Να ενισχυθούν οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις που επιχειρούν για να ελεγχθεί η φωτιά.

«Η Ρόδος ζει δραματικές στιγμές.

Το νησί καίγεται για πέμπτη συνεχή μέρα, εικόνες απόγνωσης και πανικού μεταδίδονται από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης και δημιουργούνται δυσμενείς εντυπώσεις.

Αυτή τη στιγμή, προέχει η ανθρώπινη ζωή.

Σε τοπικό επίπεδο όλοι έχουν κάνει ό, τι μπορούσαν, αλλά, πλέον, χρειαζόμαστε τη μέγιστη δυνατή βοήθεια και στήριξη από την Πολιτεία», τονίζει ο Μάνος Κόνσολας.

διαβάστε ακόμα

Τουρισμός | Accor: Η πιστοποίηση βιωσιμότητας είναι αναγκαία και προσθέτει αξία
ACI Europe | +18,7% η αεροπορική κίνηση στην Ελλάδα τον Αύγουστο - πλήρης ανάκαμψη στην Ευρώπη
Διεθνές Συνέδριο για την προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας στη Λάρισα
Γιορτή Τρούφας στην Καλαμπάκα
Η Αθήνα 5η πιο κορεσμένη πόλη στον κόσμο σε βραχυχρόνιες μισθώσεις – 16 καταχωρήσεις ανά 1.000 κατοίκους
Τουρκία: Ρωσία και Γερμανία οι μεγαλύτερες αγορές για τον τουρισμό το α’ 8μηνο
American Express Travel: Ένα Ελληνικό νησί στους 10 «καυτούς» προορισμούς των Αμερικανών για το 2025
GReco Islands: Βιώσιμη και ανθεκτική ανάπτυξη για 39 μικρά νησιά
Τουρισμός: Η Αθήνα και τα νησιά του Αιγαίου καθιερώνονται διεθνώς ως top προορισμοί πολιτισμού και ευεξίας
Uber | Ρεκόρ ανάπτυξης την τουριστική περίοδο 2024 στην Ελλάδα, +47% στην Αθήνα