Υπ.Τουρισμού | Σύμβουλος για την «επανειδίκευση και αναβάθμιση δεξιοτήτων στον τομέα του τουρισμού»

27-09-23 | ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ

Το υπουργείο Τουρισμού απηύθυνε πρόσκληση υποβολής προσφορών για την ανάθεση σύμβασης με σκοπό την παροχή υπηρεσιών Συμβούλου Υλοποίησης με αντικείμενο την υποστήριξη της υλοποίησης της Δράσης  «Επανειδίκευση και αναβάθμιση δεξιοτήτων στον τομέα του τουρισμού» του Υπουργείου Τουρισμού που έχει ενταχθεί στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και χρηματοδοτείται από τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 74.400 ευρώ με ΦΠΑ. Καταληκτική ημερομηνία και ώρα υποβολής προσφορών έχει ορισθεί η 28η Σεπτεμβρίου και ώρα 15:00. Η πρόσκληση απευθύνεται σε εταιρίες που είναι εγγεγραμμένες στον κατάλογο Προμηθευτών/Παρόχων Υπηρεσιών της Επιτελικής Δομής ΕΣΠΑ Τομέα Τουρισμού Υπουργείου Τουρισμού.

Η δράση περιλαμβάνει την αναβάθμιση δεξιοτήτων και την επανειδίκευση των εποχικά εργαζομένων, των μακροχρόνια ανέργων, καθώς και των εργαζομένων στον τομέα του τουρισμού των οποίων η σύμβαση εργασίας τέθηκε σε αναστολή κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Τα προγράμματα επανειδίκευσης καλύπτουν διάφορες ειδικότητες (έως 7) και αντιμετωπίζουν τις μελλοντικές ανάγκες του τομέα για την εποχή μετά την πανδημία. Η υλοποίηση της επένδυσης θα ολοκληρωθεί έως τη Δευτέρα, 30 Ιουνίου 2025.

Ειδικότερα, σκοπός των προγραμμάτων κατάρτισης της Δράσης «Επανειδίκευση και αναβάθμιση δεξιοτήτων στον τομέα του τουρισμού» είναι η απόκτηση νέων δεξιοτήτων και η επανακατάρτιση των απασχολούμενων στον τομέα του τουρισμού ως αναγκαία προϋπόθεση για την εφαρμογή των πολιτικών και των μέτρων που θα επιτρέψουν την μεταμόρφωση του αναπτυξιακού μοντέλου του τομέα και, ταυτόχρονα, θα βελτιώσουν την εικόνα του κλάδου στην εποχή μετά την πανδημία. Θα υλοποιηθούν έως 4 κύκλοι προγραμμάτων κατάρτισης που θα απευθύνονται σε τουλάχιστον 18.000 καταρτιζόμενους. Ο συνολικός προϋπολογισμός της Δράσης είναι 45.033.000 χωρίς ΦΠΑ.

διαβάστε ακόμα

Τουρισμός | Accor: Η πιστοποίηση βιωσιμότητας είναι αναγκαία και προσθέτει αξία
ACI Europe | +18,7% η αεροπορική κίνηση στην Ελλάδα τον Αύγουστο - πλήρης ανάκαμψη στην Ευρώπη
Διεθνές Συνέδριο για την προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας στη Λάρισα
Γιορτή Τρούφας στην Καλαμπάκα
Η Αθήνα 5η πιο κορεσμένη πόλη στον κόσμο σε βραχυχρόνιες μισθώσεις – 16 καταχωρήσεις ανά 1.000 κατοίκους
Τουρκία: Ρωσία και Γερμανία οι μεγαλύτερες αγορές για τον τουρισμό το α’ 8μηνο
American Express Travel: Ένα Ελληνικό νησί στους 10 «καυτούς» προορισμούς των Αμερικανών για το 2025
GReco Islands: Βιώσιμη και ανθεκτική ανάπτυξη για 39 μικρά νησιά
Τουρισμός: Η Αθήνα και τα νησιά του Αιγαίου καθιερώνονται διεθνώς ως top προορισμοί πολιτισμού και ευεξίας
Uber | Ρεκόρ ανάπτυξης την τουριστική περίοδο 2024 στην Ελλάδα, +47% στην Αθήνα