Εισαγωγή 590 μετεκπαιδευόμενων στα Τμήματα Μετεκπαίδευσης του Υπουργείου Τουρισμού

05-10-23 | ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ

Με απόφαση του υπουργείου Τουρισμού ανακοινώθηκε η προκήρυξη της εισαγωγής 590 μετεκπαιδευόμενων συνολικά, με τη διαδικασία της επιλογής βάσει συστήματος μοριοδότησης, στα Τμήματα Μετεκπαίδευσης του Υπουργείου Τουρισμού για την εκπαιδευτική περίοδο 2023-2024.

Τα Τμήματα Μετεκπαίδευσης τα οποία θα υλοποιηθούν από το Υπουργείο Τουρισμού απευθύνονται στον ενεργό πληθυσμό της χώρας, τον απασχολούμενο στον τομέα του Τουρισμού. Οι απόφοιτοι των Τμημάτων Μετεκπαίδευσης του Υπουργείου Τουρισμού αποκτούν την υπαλληλική ιδιότητα και τα δικαιώματα που απορρέουν από την εφαρμογή του ν. 2112/1920 (Α’ 67).

Ειδικότερα, τα τμήματα αυτά απευθύνονται σε εργαζόμενους και πρόσκαιρα άνεργους εμπειροτέχνες, οι οποίοι απασχολούνται στα πάσης φύσεως ξενοδοχειακά καταλύματα (κύρια και μη κύρια), σε καζίνο, σε κέντρα εστίασης και αναψυχής (ενδεικτικά αναφέρονται νυκτερινά κέντρα ψυχαγωγίας, κοσμικές ταβέρνες, εστιατόρια, μαζικά κέντρα εστίασης (catering), ζαχαροπλαστεία, καφενεία, μπαρ και σνακ–μπαρ).

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να αποδεικνύουν εργασιακή εμπειρία σε μία από τις παρακάτω ειδικότητες εργασίας ανάλογα με την ειδικότητα μετεκπαίδευσης που επιθυμούν να παρακολουθήσουν:

1. Υπηρεσία Υποδοχής

- Υπάλληλος Υποδοχής

- Βοηθός Υποδοχής

- Υπάλληλος τήρησης λογαριασμών πελατών

- Αποθηκάριος

- Θυρωρός, Θυρωρός Β’, Βοηθός Θυρωρού, Νυκτοθυρωρός

- Εξωτερικός Θυρωρός (Doorman)

- Τηλεφωνητής / Τηλεφωνήτρια

- Προϊστάμενος/η Υπνοδωματίων και κοινόχρηστων χώρων

- Γκρουμ

2. Επισιτισμός

- Εστίαρχος (Maitre/ess)

- Υπομαίτρ (Sous-Maitre/ess)

- Αρχισερβιτόρος (Captain)

- Σερβιτόρος Τραπεζαρίας-Σαλονιού ή Ορόφων (θαλαμηπόλος)

- Σερβιτόρος – Σερβιτόρος Bar

- Βοηθός Σερβιτόρου

- Ταμίας – Ελεγκτής/τρια (Ταμπλίστας/στρια)

- Μπάρμαν και Βοηθός Μπάρμαν

3. Μαγειρική Τέχνη

- Αρχιμάγειρας/ισσα

- Μάγειρας/ισσα Α’ και Β’

- Μάγειρας/ισσα Γ’

- Μπουφετζής

- Μπουφετζής Α’

- Ψήστης/στρια

- Τηγανιέρης

- Τεχνίτης/τρια Πιτσαρίας

-Ντονερτζής

4. Ζαχαροπλαστική Τέχνη

- Ζαχαροπλάστης/στρια – Αρτοποιός

- Τεχνίτης/τρια Ζαχαροπλαστικής

- Βοηθός Τεχνίτη/τριας Ζαχαροπλαστικής

5. Οροφοκομία

- Προϊστάμενος/η Υπνοδωματίων και κοινόχρηστων χώρων

- Προϊστάμενος/η - Λινοθήκης και πλυντηρίου

- Καμαριέρης/α

- Οροφοκόμος (Βαλές)

- Βοηθός λινοθήκης

- Καθαριστές (ξενοδοχείων ή/και γραφείων ή/και άλλων χώρων)

- Πλύντες, σιδερωτές, καθαριστές ενδυμάτων, υφασμάτων και ταπήτων με χειροκίνητα εργαλεία και μηχανές

 
 
 
 
 
 

διαβάστε ακόμα

Θετικά τα μηνύματα για τη Σαντορίνη από την WTM | Στόχος η επαναφορά της στην κορυφή
Philoxenia 2024 | «Δυτική Μακεδονία: Ένα ταξίδι πέρα από το συνηθισμένο»
Ryanair | 3,7 εκατ. θέσεις για Ελλάδα το καλοκαίρι του 2025
Επιμελητήριο Ηρακλείου | Σχολή Επαγγελματία Πιτσαδόρου Ιταλικής Πίτσας με πιστοποίηση
Παγκρήτιος Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων | Ποιοι εκλέχτηκαν για το νέο Δ.Σ.
Παγκόσμια Ημέρα Μπακλαβά - 17 Νοεμβρίου
Η Μήλος στους κορυφαίους προορισμούς στον κόσμο για συνέδρια και επαγγελματικά ταξίδια
Oceania Cruises: Τρεις νέες κρουαζιέρες με Ελληνικά λιμάνια το 2026
FedHATTA/ HATTA: Οι διεθνείς επαγγελματίες του οργανωμένου τουρισμού γνωρίζουν την Κρήτη
Τουρισμός: Η Σουηδία πρώτη χώρα στον κόσμο με εμπορικό σήμα, για να μην μπερδεύονται οι ταξιδιώτες!