Ανασυγκρότηση Επιτροπής Τουριστικών Λιμένων

05-10-23 | ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ

Ανασυγκροτήθηκε η Εννεαμελής Επιτροπή Τουριστικών Λιμένων η οποία εδρεύει στο Υπ. Τουρισμού.

Έργο της Επιτροπής είναι να γνωμοδοτεί για τη χωροθέτηση, την έγκριση των χρήσεων γης και των όρων και περιορισμών δόμησης του Τουριστικού Λιμένα, ή τη μετατροπή υπάρχοντος Λιμένα σε Τουριστικό Επίσης έργο της είναι να διενεργεί αυτοψίες, καθώς και να ζητεί πληροφορίες, τεχνικά ή άλλα στοιχεία από τη Διεύθυνση τεχνικών υπηρεσιών της οικείας, εκ του τόπου του τουριστικού λιμένα, αρμόδιας Περιφέρειας ή Δήμου.

Η Επιτροπή έχει ως εξής:

-Μύρωνας Φλουρής, Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης του Υπ. Τουρισμού, ως Πρόεδρος, με αναπληρώτρια την Παναγιώτα Διονυσοπούλου, Προϊσταμένη Γενικής Διεύθυνσης Τουριστικής Πολιτικής του ίδιου Υπουργείου.

-Αθηνά-Μαρία Κόλλια, Γενική Γραμματέας Δημόσιας Περιουσίας του Υπουργείου Οικονομικών, ως τακτικό μέλος, με αναπληρώτρια την Ελένη Βελγάκη, Προϊσταμένη Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Περιουσίας και Κοινωφελών Περιουσιών του ίδιου Υπουργείου.

-Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, Γενικός Γραμματέας Ναυτιλίας και Λιμένων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον Αντώνιο Γλυνό, Αντιπλοίαρχο Λ.Σ. (Τ), Δ/ντή ΔΙ.ΛΙ.Κ.ΥΠ., του ιδίου Υπουργείου.

-Ευθύμιος Μπακογιάννης, Γενικός Γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ως τακτικό μέλος, με αναπληρώτρια την Γεωργία Κοτίνη, Γενική Δ/ντρια Χωρικού Σχεδιασμού, του ιδίου Υπουργείου.

-Αντώνιος Γεώργου (ΜΠΥ Α’), του κλάδου ΠΕ Τοπογράφων Μηχανικών, Επιτελής επί θεμάτων Λιμενικών Εγκαταστάσεων και Θαλασσίων Έργων της Δ/νσης Α2 του Γεν. Επιτελείου Ναυτικού του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ως τακτικό μέλος, με αναπληρώτρια την Αντιγόνη Μπουραντά, (ΜΠΥ Α’) υπάλληλο του ίδιου Υπουργείου.

-Ελένη Χατζηγεωργίου, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Χωρικού Σχεδιασμού και Υποδομών του Υπ. Τουρισμού, ως τακτικό μέλος, με αναπληρώτρια την Δέσποινα Σχιστού, Υπάλληλο του Τμήματος Χωροθέτησης Υποδομών Θαλάσσιου Τουρισμού, της Διεύθυνσης Χωρικού Σχεδιασμού και Υποδομών του ίδιου Υπουργείου.

-Χαράλαμπος Κοκκώσης, ομότιμος καθηγητής Πολεοδομίας-Χωροταξίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, μετακλητός υπάλληλος στο ιδιαίτερο Γραφείο της Υπουργού Τουρισμού, ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον Κωνσταντίνο Ζήκο, Δικηγόρο, μετακλητό υπάλληλο στο ιδιαίτερο Γραφείο της Υπουργού Τουρισμού.

-Δημήτρης Κουρκουμέλης-Ροδόσταμος, του κλάδου ΠΕ Αρχαιολόγων με βαθμό Α’, Αναπληρωτής Προϊστάμενος της ΕΕΑ και Τμηματάρχης του Τμήματος Εναελίων Αρχαιολογικών Χώρων, Μνημείων και Ερευνών του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, ως τακτικό μέλος, με αναπληρώτρια την Αικατερίνη Ταγωνίδου του κλάδου ΠΕ Αρχιτεκτόνων-Μηχανικών, με βαθμό Α’ της ίδιας Ε.Ε.Α, του ιδίου Υπουργείου. 

-Αντώνης Κοτσώνης, του κλάδου ΠΕ Μηχανικών, Γεν. Δ/ντής Υδραυλικών, Λιμενικών και Κτιριακών Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ως τακτικό μέλος, με αναπληρώτρια την Μαρία Καζάζη, του κλάδου ΠΕ Μηχανικών, υπάλληλο της Γενικής Δ/νσης Υδραυλικών, Λιμενικών και Κτηριακών Υποδομών, του ιδίου Υπουργείου.

-Γραμματέας της Επιτροπής ορίζεται η Ιωάννα Βασιλικού, υπάλληλος της Δ/νσης Οικονομικών Υπηρεσιών, του Υπουργείου Τουρισμού, με αναπληρώτρια την Πιπίνα Ευσταθίου, Προϊσταμένη του Τμήματος Συμβάσεων και Ελέγχου, της Διεύθυνσης Χωρικού Σχεδιασμού και Υποδομών του Υπ. Τουρισμού.

 
 
 
 
 
 

διαβάστε ακόμα

Τουρισμός | Accor: Η πιστοποίηση βιωσιμότητας είναι αναγκαία και προσθέτει αξία
ACI Europe | +18,7% η αεροπορική κίνηση στην Ελλάδα τον Αύγουστο - πλήρης ανάκαμψη στην Ευρώπη
Διεθνές Συνέδριο για την προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας στη Λάρισα
Γιορτή Τρούφας στην Καλαμπάκα
Η Αθήνα 5η πιο κορεσμένη πόλη στον κόσμο σε βραχυχρόνιες μισθώσεις – 16 καταχωρήσεις ανά 1.000 κατοίκους
Τουρκία: Ρωσία και Γερμανία οι μεγαλύτερες αγορές για τον τουρισμό το α’ 8μηνο
American Express Travel: Ένα Ελληνικό νησί στους 10 «καυτούς» προορισμούς των Αμερικανών για το 2025
GReco Islands: Βιώσιμη και ανθεκτική ανάπτυξη για 39 μικρά νησιά
Τουρισμός: Η Αθήνα και τα νησιά του Αιγαίου καθιερώνονται διεθνώς ως top προορισμοί πολιτισμού και ευεξίας
Uber | Ρεκόρ ανάπτυξης την τουριστική περίοδο 2024 στην Ελλάδα, +47% στην Αθήνα