H Έλενα Ράπτη στην ημερίδα «Καινοτομία, Επιχειρηματικότητα & Κοινωνία των Πολιτών στη Βόρεια Ελλάδα»

11-09-24 | ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ

Στην εκδήλωση που διοργάνωση η Γραμματεία Παραγωγικών Φορέων και Επιχειρηματικότητας και η Γραμματεία Εθελοντισμού της Νέας Δημοκρατίας, στη Θεσσαλονίκη, με θέμα «Καινοτομία, Επιχειρηματικότητα & Κοινωνία των Πολιτών στη Βόρεια Ελλάδα» παρευρέθηκε η υφυπουργός Τουρισμού Έλενα Ράπτη.

Στην ημερίδα, βρέθηκε σε πρώτο πλάνο, η συζήτηση για το πώς η καινοτομία αφενός λειτουργεί ενισχυτικά στην επιχειρηματικότητα και αφετέρου αποτελεί καταλύτη για τη στενότερη, διαρκή και ουσιαστική σχέση επιχειρήσεων και οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών, με αναφορές σε καλές πρακτικές και πετυχημένα παραδείγματα από την αγορά της Βόρειας Ελλάδας, εξετάζοντας παράλληλα τις προοπτικές ανάπτυξης και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι εμπλεκόμενοι φορείς.

Εισαγωγική τοποθέτηση έκανε ο τέως υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και υποψήφιος Πρόεδρος του ΕΒΕΑ Γιάννης Μπρατάκος, ενώ ακολούθησαν εισηγήσεις από την υφυπουργό Ανάπτυξης Ζωή Ράπτη, την υφυπουργό Εσωτερικών Βιβή Χαραλαμπογιάννη, τον υφυπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας-Θράκης Κωνσταντίνο Γκιουλέκα και τη Βουλευτή και Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Μαρία Συρεγγέλα.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, τοποθετήθηκαν ο γ.γ. Έρευνας και Καινοτομίας Τάσος Γαϊτάνης, ο Γενικός Διευθυντής της ΝΔ Γιάννης Σμυρλής και ο συντονιστής του γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Γιάννης Παπαγεωργίου.

Η υφυπουργός Τουρισμού Έλενα Ράπτη δήλωσε: «Η Βόρεια Ελλάδα βρίσκεται σε τροχιά συνεχούς ανάπτυξης, με την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία να ανθίζουν δυναμικά, προσφέροντας πολλαπλά οφέλη στον τόπο μας».

διαβάστε ακόμα

Άδειες για 2 πλωτές εξέδρες στην Κέρκυρα
Άδειες για γεωτρήσεις σε ξενοδοχεία στην Πάρο
Διεθνής αθλητική εκδήλωση Agios Nikolaos on Sup 2024 στην Κρήτη
Στους Δρόμους της Ελιάς στη Βελίκα Λάρισας
Οι καλύτεροι εργοδότες στη Γερμανία - Ποιες τουριστικές επιχειρήσεις ξεχώρισαν σε Βαυαρία και Βάδη-Βυρτεμβέργη
Τουρισμός | Παρουσίαση της Ημαθίας στην Αθήνα
Λιμάνι Ηρακλείου | Το 67% στην κοινοπραξία Grimaldi Euromed και Μινωικών Γραμμών - το φιλόδοξο επενδυτικό πρόγραμμα
Αφαίρεση της “Γαλάζιας Σημαίας” από έξι ακτές της Ρόδου
Στην Αθήνα το μεγαλύτερο διεθνές τουρνουά ρομποτικής στον κόσμο, FIRST Global Challenge
FedHATTA: Έλληνας ο πρώτος Ευρωπαίος Επίτροπος Τουρισμού στην ΕΕ - Σημαντική εξέλιξη για το ρόλο της Ελλάδας στον Ευρωπαϊκό τουρισμό