Έλενα Ράπτη | Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού: Ο τουρισμός είναι ο βασικός πυλώνας ευημερίας του τόπου μας

27-09-24 | ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ

Στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Γραμματεία Παραγωγικών Φορέων της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, συμμετείχε, ως ομιλήτρια, η υφυπουργός τουρισμού Έλενα Ράπτη.

Η Έλενα Ράπτη κατά την ομιλία της, ανέλυσε τα στοιχεία της φετινής τουριστικής σεζόν, η οποία αναμένεται να ξεπεράσει και την περσινή χρονιά ορόσημο, ενώ έκανε εκτενή αναφορά στους στρατηγικούς στόχους του Υπουργείου Τουρισμού και το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας στο οποίο εντάσσονται δράσεις και πρωτοβουλίες ανάδειξης των ειδικών μορφών τουρισμού.

Όπως ανέφερε η υφυπουργός: «Η εκδήλωση με θέμα: «Η δικιά μου Ελλάδα» πραγματοποιείται σε μία περίοδο εξαιρετικά θετικών μηνυμάτων για τον ελληνικό τουρισμό και αισιοδοξίας για το μέλλον του. Κάτι που αντανακλούν τα επίσημα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος για την περίοδο Ιανουαρίου- Ιουλίου 2024, βάσει των οποίων: Οι ταξιδιωτικές εισπράξεις αυξήθηκαν κατά 5,6% και η εισερχόμενη ταξιδιωτική κίνηση κατά 11,2% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2023. Οι θετικές αυτές επιδόσεις επιβεβαιώνουν τη δυναμική που έχει αναπτύξει η χώρα μας. Δεν επαναπαυόμαστε, αντιθέτως, επενδύουμε ακόμη περισσότερο στο τουριστικό μας προϊόν, με άξονα το μέτρο και την ισορροπία» και προσέθεσε:

«Η ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού χρειάζεται συνέργειες μεταξύ Κεντρικής Διοίκησης, τοπικής αυτοδιοίκησης και ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Γι’ αυτό είμαστε όλοι εδώ, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να δουλέψουμε στοχευμένα, προς όφελος των τοπικών κοινωνιών και οικονομιών, για την περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη της χώρας μας. Ας μην ξεχνάμε, ότι ο τουρισμός δεν αφορά μόνο στη διασκέδαση των τουριστών αλλά είναι και βασικός πυλώνας ευημερίας της κοινωνίας, του τόπου μας, Της δικιάς μας Ελλάδας»!

διαβάστε ακόμα

Ελληνικός τουρισμός 2024 | 11 δισ. ευρώ οι ταξιδιωτικές εισπράξεις στο 7μηνο
Βραχυχρόνια μίσθωση | 1 εκατ. κλίνες τον Ιούλιο - η πληρότητα ανά μήνα
Κέρκυρα: Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού με δωρεάν ξεναγήσεις στην Παλιά Πόλη 
Ελληνικός τουρισμός | 1,4 εκατ. περισσότερες διεθνείς αφίξεις στα αεροδρόμια το 8μηνο
Οδικός τουρισμός | Νέο ρεκόρ αφίξεων στη χώρα μας το 8μηνο - τα στοιχεία ανά σταθμό και εθνικότητα
Ε. Ξ. Μαγνησίας: "Όπλο" συνεργασίας το μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού 2024
Τουρισμός: Έρχεται "εκρηκτικό" φθινόπωρο στις Βαλεαρίδες – Ετοιμάζονται νέες διαδηλώσεις κατά του τουρισμού
Τουρισμός | ΕΞΑΑΑ: +1,9% η μέση πληρότητα στα ξενοδοχεία της Αθήνας το 8μηνο - αρνητική επίδοση στους 4 μήνες
Έρευνα: «Ναι» των ταξιδιωτών στην εξοικονόμηση ενέργειας στα ξενοδοχεία εάν η τιμή είναι χαμηλότερη
Η Περιφέρεια Αττικής διεκδικεί τον τίτλο της «πιο ελκυστικής Περιφέρειας της Ευρώπης» στα Wanderlust Reader Awards