Γιατί είναι πιο πιθανό να συγκινηθείτε με ταινία εν ώρα πτήσης – Ποιες είναι οι «απαγορευμένες»

08-01-24 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Η επιλογή ταινίας κατά τη διάρκεια της πτήσης αποκαλύπτει πολλά στοιχεία για τους ταξιδιώτες, το ταξίδι τους και τον τρόπο σκέψης τους, ενώ παράλληλα η συνθήκη της πτήσης συμβάλλει στο να συγκινούνται περισσότερο από το σύνηθες, σύμφωνα με ειδικούς των συστημάτων ψυχαγωγίας πτήσεων.

Όπως αποκαλύπτει η αντιπρόεδρος Εμπειρίας Περιεχομένου της παγκόσμιας εταιρίας-παρόχου ψυχαγωγίας εν ώρα πτήσης, Spafax , Maura Chacko, οι ταξιδιώτες είναι πιθανό να συγκινούνται και να δακρύζουν παρακολουθώντας μια ταινία στο αεροπλάνο περισσότερο από ο,τι θα συγκινούνταν εάν την παρακολουθούσαν από την άνεση ενός καναπέ.

Αυτό συμβαίνει, εξηγεί η κ. Chacko επειδή το υψόμετρο και η ευρύτερη εμπειρία πτήσης κάνει τους ανθρώπους πιο ευσυγκίνητους όταν παρακολουθούν ταινίες, με τον ίδιο τρόπο που αλλάζει και τους γευστικούς κάλυκες, επομένως δεν είναι ασυνήθιστο να συγκινούνται με κάτι που υπό κανονικές συνθήκες δεν θα τους προκαλούσε δάκρυα.

Το πιο δημοφιλές είδος ταινιών που παρακολουθούν οι επιβάτες στις πτήσεις ανήκουν στην κατηγορία της Περιπέτειας, συνήθως είναι οι ακριβές παραγωγές του Χόλιγουντ, ενώ ακολουθούν οι Κωμωδίες (The Big Bang Theory, Friends).

Επιπλέον, οι επιβάτες, επειδή είναι συχνά κουρασμένοι ή αγχωμένοι, επιλέγουν στις βραδινές πτήσεις γνωστές ταινίες και σειρές όπως Friends, Downton Abbey, ενώ στις πτήσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας, όταν συνήθως νιώθουν πιο χαρούμενοι και σε εγρήγορση, προτιμούν ταινίες σε ξένη γλώσσα ή δράμα.

Όσον αφορά τις ταινίες που «απαγορεύονται» στα προγράμματα ψυχαγωγίας είναι, ασφαλώς, εκείνες με περιεχόμενο που αφορά τα αεροπορικά δυστυχήματα, αλλά και ταινίες με συγκεκριμένη κριτική κατά των κυβερνήσεων, καθώς οι αεροπορικές εταιρίες εξυπηρετούν ανθρώπους όλων των εθνικοτήτων.

Μάλιστα, τον Δεκέμβριο, η British Airways αποφάσισε να αφαιρέσει την εβραϊκή κωμική σειρά Hapless από το πρόγραμμα ψυχαγωγίας, λόγω ανησυχιών ότι θα μπορούσε να προκαλέσει αντιδράσεις στον απόηχο του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς. Ωστόσο δεσμεύθηκε να την επαναφέρει το επόμενο διάστημα.

Η Spafax επιλέγει ταινίες, τηλεοπτικές εκπομπές και ηχητικά προγράμματα για λογαριασμό των μεγαλύτερων αεροπορικών εταιριών στον κόσμο όπως οι BA, Iberia, Qatar Airways, Etihad και Emirates.

διαβάστε ακόμα

"Πράσινο φως" από την Κομισιόν για την εξαγορά της ITA Airways από τη Lufthansa
Independent: Ένα Ελληνικό ξενοδοχείο στα καλύτερα του κόσμου για τους λάτρεις του τένις
Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου | Δημοτικό Θέατρο Πειραιά – Νίκος Διαμαντής | Τριήμερα πλατφόρμα δράσεων: What We Owe Democracy / Τι οφείλουμε στη Δημοκρατία
Τα 3 ιδιαίτερα concept προβολής εκθετών που ετοιμάζει το 100% Hotel Show
Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου | Η Philharmonic Brass έρχεται στο Ηρώδειο στις 10 Ιουλίου!
Σε κανονικότητα τα ταξίδια των Jet2holidays, Tui, easyJet στην Κω – Το «ευχαριστώ» του δημάρχου
HOTREC | Επιτακτική η ανάγκη για δίκαιους ψηφιακούς κανόνες - Έρευνα για τα κανάλια διάθεσης δωματίων ξενοδοχείων στην Ευρώπη
Το Άμστερνταμ θέλει να απαγορεύσει όλα τα κρουαζιερόπλοια στο κέντρο της πόλης μέχρι το 2035
Ε.Ξ. Χανίων | Συλλυπητήρια ανακοίνωση για τον Γιάννη Σμπώκο
Ryanair: 48ωρη προσφορά για μειωμένη τιμή πτήσων τον Ιούλιο και τον Αύγουστο