Ένας βετεράνος του Γερμανικού τουρισμού επαναφέρει σε λειτουργία την Fischer Air - Θα πετά στη Μεσόγειο

15-01-24 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

O βετεράνος του τουρισμού γερμανικής και τσεχικής καταγωγής, Vaclav Fischer, ετοιμάζει την αναγέννηση της αεροπορικής εταιρίας Fischer Air.

Ο αερομεταφορέας, ο οποίος είχε ιδρυθεί το 1996 μαζί με τον τσεχικό όμιλο K&K και λειτούργησε για εννέα χρόνια με τρία αεροσκάφη Boeing 737, πριν καταρρεύσει το 2005, αναμένεται να ξεκινήσει τις πρώτες πτήσεις του στις 26 Απριλίου, με δρομολόγια από τη Δρέσδη και το Μόναχο, την Τσεχία, τη Βασιλεία, τη Ρώμη και τη Βιέννη, προς Μεσογειακούς προορισμούς και σε πρώτη φάση, θα πετά με δύο αεροσκάφη Boeing 737.

Ο κ. Fischer είχε ήδη ανακοινώσει από το 2019 τα σχέδιά του για την επαναλειτουργία του αερομεταφορέα. Σύμφωνα με τα τότε σχέδια, κατά την πρώτη περίοδο λειτουργίας της, η εταιρία επρόκειτο να λειτουργήσει με πιστοποιητικό αεροπορίας από γερμανικό πάροχο και στη συνέχεια θα προσέφερε προγραμματισμένες και τσάρτερ πτήσεις από τη Γερμανία και την Τσεχία με τον δικό του αλλά και ευρύτερο στόλο αεροσκαφών. Ωστόσο, το σχέδιο του κ. Fischer δεν υλοποιήθηκε.

Ο Vaclav Fischer ήταν ευρύτερα γνωστός στον τουρισμό ως ο ιδρυτής του τουρ οπερείτορ Fischer Reisen. Μετανάστευσε στη Γερμανία το 1978 και ίδρυσε την εταιρία το 1980, ενώ αργότερα, το 1995, την πούλησε στην Condor Flugdienst και επέστρεψε στην Τσεχία, όπου ίδρυσε εκ νέου μια ταξιδιωτική εταιρία.

Το 2000, η ​​πρώην C&N Touristik και πρόδρομος της Thomas Cook, ανέλαβε την Fischer Reisen στη χώρα αυτή. Ο ομώνυμος τουρ οπερέιτορ, που λειτουργεί στην Τσεχία και αποτελούσε τμήμα του ομίλου του Τσέχου δισεκατομμυριούχου Karel Komarek, KKCG group, από το 2004, πωλήθηκε το 2020 στην DER Touristik.

 

διαβάστε ακόμα

"Πράσινο φως" από την Κομισιόν για την εξαγορά της ITA Airways από τη Lufthansa
Independent: Ένα Ελληνικό ξενοδοχείο στα καλύτερα του κόσμου για τους λάτρεις του τένις
Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου | Δημοτικό Θέατρο Πειραιά – Νίκος Διαμαντής | Τριήμερα πλατφόρμα δράσεων: What We Owe Democracy / Τι οφείλουμε στη Δημοκρατία
Τα 3 ιδιαίτερα concept προβολής εκθετών που ετοιμάζει το 100% Hotel Show
Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου | Η Philharmonic Brass έρχεται στο Ηρώδειο στις 10 Ιουλίου!
Σε κανονικότητα τα ταξίδια των Jet2holidays, Tui, easyJet στην Κω – Το «ευχαριστώ» του δημάρχου
HOTREC | Επιτακτική η ανάγκη για δίκαιους ψηφιακούς κανόνες - Έρευνα για τα κανάλια διάθεσης δωματίων ξενοδοχείων στην Ευρώπη
Το Άμστερνταμ θέλει να απαγορεύσει όλα τα κρουαζιερόπλοια στο κέντρο της πόλης μέχρι το 2035
Ε.Ξ. Χανίων | Συλλυπητήρια ανακοίνωση για τον Γιάννη Σμπώκο
Ryanair: 48ωρη προσφορά για μειωμένη τιμή πτήσων τον Ιούλιο και τον Αύγουστο