Παγκόσμια Ημέρα Καφέ: Η Emirates σερβίρει στους επιβάτες της 130.000 κιλά καφέ κάθε χρόνο

01-10-24 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Με αφορμή την  Παγκόσμια Ημέρα Καφέ την 1η Οκτωβρίου, η Emirates τιμά τους λάτρεις του καφέ, αποκαλύπτοντας ότι οι επιβάτες της καταναλώνουν περισσότερα από 170.000 κιλά καφέ ετησίως. Η αεροπορική εταιρεία γιορτάζει την μεγάλη ποικιλία από εκλεκτούς καφέδες  που προσφέρει στα σαλόνια και τις πτήσεις της προς 140 προορισμούς, συμπεριλαμβανομένου του δικού της παραδοσιακού αραβικού καφέ.

Απόλαυση εν πτήσει: Η Emirates σερβίρει 130.000 κιλά καφέ κάθε χρόνο

Η Emirates σερβίρει περισσότερα από 130.000 κιλά καφέ εν πτήσει κάθε χρόνο, ενώ διαθέτει ακόμη και το δικό της χαρμάνι αραβικού καφέ σε συνεργασία με τον τοπικό παραγωγό Mattina.

Το χαρμάνι αραβικού καφέ της Mattina που φτιάχνεται για την Emirates χρησιμοποιεί κόκκους Arabica άριστης ποιότητας, εμπλουτισμένους με φυσικό κάρδαμο και σαφράν, ακολουθώντας τις παραδοσιακές συνταγές που έχουν περάσει από γενιά σε γενιά και αναπαράγοντας την τελετουργική εμπειρία καφέ, η οποία αποτελεί βασικό στοιχείο της αραβικής φιλοξενίας εδώ και αιώνες. Το χαρμάνι περιέχει κόκκους Arabica από την περιοχή Cerrado de Minas της Βραζιλίας, οι οποίοι φημίζονται για την απαλή, ήπια και αρωματική τους φύση.  Οι κόκκοι καβουρδίζονται ελαφρώς για να αποκτήσουν το ανοιχτό καφετί χρώμα που χαρακτηρίζει τον αραβικό καφέ των Εμιράτων, Qahwa. Ο αραβικός καφές της Emirates αναμειγνύεται με κάρδαμο από τα υψίπεδα της Γουατεμάλας -  γνωστός για τις πλούσιες και έντονες γεύσεις του - ένα μπαχαρικό που δίνει στον καφέ Qahwa τη χαρακτηριστική, αρωματική του γεύση, ενώ παράλληλα περιλαμβάνει και διακριτικές νότες από το καλύτερο σαφράν του κόσμου, ενισχύοντας την αυθεντικότητα της παράδοσης του Qahwa. Το χαρακτηριστικό χαρμάνι παραδοσιακού αραβικού καφέ της Emirates σερβίρεται εν πτήσει στους επιβάτες της Πρώτης Θέσης παγκοσμίως και διατίθεται επίσης για παραγγελία στα σαλόνια της Πρώτης και της Διακεκριμένης Θέσης.

Σε όλο το δίκτυο της Emirates, μια ποικιλία από καφέδες διάφορων παραγωγών προσφέρεται στους επιβάτες εν πτήσει, συμπεριλαμβανομένων των Lavazza, Coffee Planet, Nairobi Coffee and Tea Company καθώς και μια σειρά ανεξάρτητων προμηθευτών παγκοσμίως. Στο πλαίσιο της υπηρεσίας προσφοράς γευμάτων, προσφέρεται στους επιβάτες της Οικονομικής και της Premium Οικονομικής Θέσης καφές μία ή δύο φορές κατά τη διάρκεια της πτήσης τους, ενώ οι επιβάτες της Διακεκριμένης και της Πρώτης Θέσης μπορούν να επιλέξουν καφέ από το ιταλικό μενού της Lavazza, το οποίο περιλαμβάνει επιλογές όπως καφέ χωρίς καφεΐνη (ντεκαφεϊνέ), cappuccino, παγωμένο Americano, espresso, macchiato και affogato al café. Η Emirates συνεργάζεται επίσης με την Coffee Planet για τη δημιουργία εξατομικευμένων ροφημάτων για ειδικές περιστάσεις, όπως τα Χριστούγεννα και την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, όπως το rosed-kissed mocha ή το orange crush latte.

Σαλόνια αναμονής για τους λάτρεις του καφέ: Η Emirates σερβίρει 40.000 κιλά καφέ κάθε χρόνο

Οι 5,1 εκατομμύρια επιβάτες που χαλαρώνουν στα 7 πολυτελή σαλόνια αναμονής της Emirates στο Ντουμπάι καταναλώνουν κατά μέσο όρο 26.000 κιλά κόκκων καφέ. Στο σαλόνι της Πρώτης Θέσης στην Πτέρυγα B, στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι, η Emirates διαθέτει ειδικό σταντ καφέ, όπου οι επιβάτες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε τρεις ποικιλίες καφέ, οι οποίες παρασκευάζονται φρέσκες από μπαρίστα. Κάθε καφές προσφέρει διαφορετικές αρωματικές νότες, οξύτητα και πικράδα, ενώ η ομάδα της Emirates είναι ειδικά εκπαιδευμένη για να προτείνει τον καταλληλότερο καφέ σύμφωνα με τις προτιμήσεις του κάθε επιβάτη. Η επιλογή των καφέδων αλλάζει κάθε τρεις μήνες, έτσι ώστε οι τακτικοί ταξιδιώτες να έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάζουν κόκκους από όλο τον κόσμο.

Για παράδειγμα,  ο καφές Colombia Huila Buenavista είναι ζουμερός με μεταξένια υφή, γλυκιά επίγευση από κακάο και άνθη, καθώς και νότες βερίκοκου, σταφυλιού, βατόμουρου και γκρέιπφρουτ. Ο καφές Burundi Nyagishiru έχει ήπιο φρουτώδες άρωμα, μια απαλή επίγευση σοκολάτας γάλακτος, καφέ μπαχαρικών, καραμέλας και φρούτων, με έντονη οξύτητα και βελούδινη υφή. Ο καφές Brazil Sao Vale Do Sol είναι ένας καφές μέτριας έντασης με ήπιο φρουτώδες άρωμα, οξύτητα εσπεριδοειδών, αρώματα και νότες γκρέιπφρουτ, βανίλιας, αμυγδάλου, σοκολάτας και με καθαρή επίγευση. Τα σαλόνια της Πρώτης και της Διακεκριμένης Θέσης διαθέτουν επίσης τα Costa Coffee, μια εταιρεία της Emirates Leisure Retail, που προσφέρει ποικιλία καφέδων και συνοδευτικών εδεσμάτων.

Στα 34 σαλόνια αναμονής της Emirates που βρίσκονται σε πόλεις σε όλο τον κόσμο, 2,1 εκατομμύρια επιβάτες απολαμβάνουν την πρόσβαση στα πολυτελή σαλόνια αναμονής κάθε χρόνο, καταναλώνοντας συνολικά 14.000 κιλά κόκκων καφέ ετησίως.

Εξειδικευμένη εκπαίδευση για τον καφέ (Curated Coffee Training) για το πλήρωμα καμπίνας της Emirates

Το πλήρωμα καμπίνας της Emirates λαμβάνει εξειδικευμένη εκπαίδευση για τον καφέ (coffee training), όπου μαθαίνει για την προέλευση του καφέ, τα διαφορετικά χαρμάνια και πώς να παρασκευάζουν τον τέλειο καφέ για κάθε επιβάτη. Στις πρακτικές εκπαιδεύσεις, το πλήρωμα καμπίνας μαθαίνει πώς να σερβίρει και να παρουσιάζει κάθε τύπο καφέ και αξιολογείται για την προετοιμασία και την παράδοση του αραβικού καφέ της Emirates.

Οι επιβάτες της Πρώτης Θέσης μπορούν να απολαύσουν τον καφέ τους σε κούπες ή φλιτζάνια από πορσελάνη Royal Doulton, ενώ οι επιβάτες της Διακεκριμένης Θέσης σε κούπες από πορσελάνη υψηλής ποιότητας. Η ποιότητα του νερού που χρησιμοποιείται για την παρασκευή του καφέ ελέγχεται  και παρακολουθείται τακτικά, με την Emirates να διασφαλίζει ότι οι δεξαμενές νερού, ο εξοπλισμός που χρησιμοποιείται για τη μεταφορά και οι γραμμές τροφοδοσίας παρέχουν τέλεια πόσιμο νερό, μέσω τακτικής απολύμανσης, συντήρησης και επιθεωρήσεων.

 

διαβάστε ακόμα

Δήμος Αγίου Νικολάου: Από τις 14 Οκτωβρίου η εκτέλεση οχλουσών εργασιών
Πράσινο φως για 5άστερο ξενοδοχείο στα Σφακιά
Ο θάνατος των κλαμπ στο Βερολίνο- κλείνει το διάσημο Watergate
Στην Κέρκυρα το μεγαλύτερο Σεισμολογικό Συνέδριο στην Ευρώπη
Ο νέος διευθύνων σύμβουλος της TUI Deutschland- συνεχίζονται οι αλλαγές στην ηγεσία του Ομίλου
Κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις υπό την αιγίδα του ΕΟΤ
Παγκόσμια Ημέρα Καφέ: Η Emirates σερβίρει στους επιβάτες της 130.000 κιλά καφέ κάθε χρόνο
Συνεδρίασε το Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού
National Geographic Traveller: Παγκόσμιο βραβείο Eco-stay για το ξενοδοχείο Santo Mine στη Σαντορίνη
Το πλούσιο πρόγραμμα του Santorini Experience 2024