ΑΝΕΚ: €137,5 εκατ. ο κύκλος εργασιών το 9μηνο

28-11-14 | ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ

Στα 137,5 εκατ. ευρώ, διαμορφώθηκε ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της ΑΝΕΚ κατά το πρώτο εννιάμηνο του 2014, έναντι 144,5 εκατ. ευρώ πέρυσι, με 5% λιγότερα δρομολόγια σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. 

Ο κύκλος εργασιών της Μητρικής εταιρίας ανήλθε σε 120,6 εκατ. ευρώ έναντι 124,9 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο του 2013.

Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοοικονομικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και συνολικών αποσβέσεων (EBITDA) του Ομίλου για το εννεάμηνο του 2014 διαμορφώθηκαν σε 9,9 εκατ. ευρώ, έναντι 10,4 εκατ. ευρώ, ενώ για τη Μητρική ανήλθαν σε ευρώ 8,9 εκατ. έναντι ευρώ 8,0 εκατ. το εννεάμηνο του 2013.

Τα ενοποιημένα μικτά κέρδη για το εννεάμηνο του 2014 ανήλθαν σε 24,1 εκατ. ευρώ έναντι 24,0 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο του 2013, ενώ τα μικτά κέρδη της Εταιρείας ανήλθαν σε 19,5 εκατ. ευρώ έναντι 19,0 εκατ. ευρώ. 

Τα ενοποιημένα καθαρά αποτελέσματα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας για το εννεάμηνο του 2014 διαμορφώθηκαν σε ζημιές 11,0 εκατ. ευρώ έναντι 10,8 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο του 2013, ενώ τα καθαρά αποτελέσματα μετά από φόρους της Μητρικής διαμορφώθηκαν σε ζημιές 10,0 εκατ. ευρώ έναντι ευρώ 12,2 εκατ. τη συγκρίσιμη περίοδο.

Σημειώνεται ότι την 1η Αυγούστου 2014 ολοκληρώθηκε η πώληση των πλοίων «ΣΟΦΟΚΛΗΣ Β.» και «ΛΕΥΚΑ ΟΡΗ» έναντι συνολικού τιμήματος 21 εκατ. ευρώ με το οποίο μειώθηκε ισόποσα ο μακροπρόθεσμος δανεισμός της εταιρείας, ενώ εκτιμάται ότι στο επόμενο διάστημα είναι εφικτό να επιτευχθεί τελική συμφωνία με τις δανείστριες τράπεζες σχετικά με την αναδιάρθρωση των μακροπρόθεσμων δανείων. 

Επίσης, στο πλαίσιο της περαιτέρω ανάπτυξης συνεργασιών και στρατηγικών συνεργειών, το Σεπτέμβριο του 2014 αποφασίστηκε η διεύρυνση της κοινοπραξίας «ΑΝΕΚ-SUPERFAST» για την εκτέλεση συνδυασμένων δρομολογίων από πλοία των δύο εταιρειών στις διεθνείς γραμμές της Αδριατικής και στις ακτοπλοϊκές γραμμές της Κρήτης από την 1η Νοεμβρίου 2014. 

Σύμφωνα με την εταιρία, τα παραπάνω γεγονότα, σε συνδυασμό με τη διαφαινόμενη επιστροφή της ελληνικής οικονομίας σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, δημιουργούν τις προϋποθέσεις για βελτίωση των αποτελεσμάτων του Ομίλου. Στρατηγικοί στόχοι της Διοίκησης του Ομίλου παραμένουν η ενίσχυση της κεφαλαιακής διάρθρωσης, η εξασφάλιση της αναγκαίας ρευστότητας και η βελτίωση των λειτουργικών αποτελεσμάτων.  

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με απόφαση της 4ης Απριλίου 2013 του ΔΣ του Χ.Α., οι μετοχές της εταιρείας υπήχθησαν στην «Κατηγορία Επιτήρησης» λόγω του ότι οι ζημιές της χρήσης 2012 ήταν μεγαλύτερες από το 30% των ιδίων κεφαλαίων.

Η διοίκηση του Ομίλου έχει προχωρήσει σε μια σειρά από ενέργειες με στόχο την άρση του εν λόγω κριτηρίου υπαγωγής. 

Σύμφωνα με την εταιρία, ήδη κατά τη χρήση 2013, η μείωση του λειτουργικού κόστους και η αποτελεσματικότερη διαχείριση του στόλου του Ομίλου οδήγησε σε βελτίωση των αποτελεσμάτων, ενώ αναμένεται περαιτέρω βελτίωση με την ανάπτυξη συνεργασιών και στρατηγικών συνεργειών, όπως η διεύρυνση της κοινοπραξίας «ΑΝΕΚ-SUPERFAST» που ανακοινώθηκε πρόσφατα. 

Τέλος, σημειώνεται ότι η τακτική Γενική Συνέλευση της ΑΝΕΚ τον Ιούνιο του 2014 έκανε δεκτή την εισήγηση του Διοικητικού Συμβουλίου για τη σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης με θέμα ημερησίας διατάξεως την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας σε ποσό και με όρους που θα αποφασιστούν από την εν λόγω συνέλευση. 

διαβάστε ακόμα

Νέος Γενικός Διευθυντής στη City Contact από 1η Ιανουαρίου 2025
Τα κρασιά της Βόρειας Ελλάδας εντυπωσιάζουν τους Σέρβους
Η Χαλκιδική στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των Ιταλών
10 μεγάλες τουριστικές επενδύσεις παγωμένες επί 18 μήνες στο Enterprise Greece
Κ.Χατζηδάκης | Ιδρύονται Holding εταιρειών για την πιο γρήγορη αξιοποίηση έως και 1.000 ακινήτων του Δημοσίου
Οι πτήσεις της Ryanair διαθέσιμες από τις πλατφόρμες του ομίλου Etraveli
FedHATTA: Άμεση ανάγκη για μόνιμη εξίσωση των τελών κυκλοφορίας τουριστικών λεωφορείων και ΚΤΕΛ
HolidayCheck: Φθηνότερα τα πακέτα για Ρόδο και Κω τον Οκτώβριο & Νοέμβριο από την περίοδο αιχμής των προκρατήσεων
Ελληνικός Τουρισμός 2024 | Μειωμένες οι ταξιδιωτικές εισπράξεις και τον Αύγουστο
Τουρισμός | Οι Βρετανοί πληρώνουν με μετρητά στις διακοπές τους- Ιδού οι ...ιδανικοί πελάτες για Έλληνες επαγγελματίες