Κυπριακές Αερογραμμές: ο Πρόεδρος Ν.Αναστασιάδης ζήτησε έρευνα για την υποβολή των προσφορών

29-11-14 | ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ

Ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης ζήτησε την Παρασκευή να διενεργηθεί έρευνα για τη διαδικασία υποβολής προσφορών για τις Κυπριακές Αερογραμμές, μετά τα έγγραφα που δημοσίυσε η εφημερίδα Φιλελεύθερος και αποκάλυπταν ότι το δικηγορικό γραφείο του κ.Αναστασιάδη εκπροσωπούσε τη Ryanair.

O ίδιος δήλωσε ότι έκοψε κάθε δεσμό με το δικηγορικό γραφείο, το οποίο φέρει το όνομά του, όταν έγινε πρόεδρος το 2013. Υπογραμμίζει δε ότι κατά την αποχώρησή του "από το δικηγορικό γραφείο και την ανάληψη της Προεδρίας της Δημοκρατίας, ρητή ήταν η συμφωνία με τους πρώην συνεταίρους μου ότι το δικηγορικό γραφείο με την επωνυμία «Νίκος Χρ. Αναστασιάδης και συνεταίροι» δεν θα αποδεχθεί εκπροσώπηση οποιουδήποτε του οποίου τα εκπροσωπούμενα συμφέροντα εξαρτώνται από αποφάσεις της Κυβέρνησης»,

Οπως λέει, όταν αντιλήφθηκε τη σχέση του γραφείου με τη Ryanair, «η αντίδραση μου υπήρξε αυστηρά έντονη για τήρηση των συμφωνηθέντων, με τελικό αποτέλεσμα τον τερματισμό της όποιας σχέσης του δικηγορικού γραφείου με την εν λόγω εταιρεία». O Πρόεδρος της Κύπρου επιβεβαιώνει, πάντως, τον «Φ» ότι η διακοπή της σχέσης έγινε μετά την προεπιλογή των Ryanair και Aegean.

Επισημαίνει, επίσης: «επειδή αφήνεται να εννοηθεί είτε άμεση είτε έμμεση εμπλοκή ή διαπλοκή μου εκ του γεγονότος ότι ο τερματισμός εκπροσώπησης της Ryanair έλαβε χώρα μετά την προεπιλογή των εταιρειών που πληρούσαν τα κριτήρια, καλώ δημοσίως τον Γ. Εισαγγελέα, τον Γ. Ελεγκτή και τον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής, να προχωρήσουν αμέσως σε διερεύνηση των ισχυρισμών που προβάλλονται». Και καταλήγει: «Με την παρούσα θέλω απερίφραστα να δηλώσω πως εάν από τις έρευνες διαπιστωθεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο η οποιαδήποτε παρέμβαση είτε εμού του ιδίου είτε και του πρώην δικηγορικού μου γραφείου στις αποφάσεις που έχουν ληφθεί θα υποβάλω αμέσως την παραίτηση μου από το προεδρικό αξίωμα».

 

 

 

 

διαβάστε ακόμα

Νέος Γενικός Διευθυντής στη City Contact από 1η Ιανουαρίου 2025
Τα κρασιά της Βόρειας Ελλάδας εντυπωσιάζουν τους Σέρβους
Η Χαλκιδική στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των Ιταλών
10 μεγάλες τουριστικές επενδύσεις παγωμένες επί 18 μήνες στο Enterprise Greece
Κ.Χατζηδάκης | Ιδρύονται Holding εταιρειών για την πιο γρήγορη αξιοποίηση έως και 1.000 ακινήτων του Δημοσίου
Οι πτήσεις της Ryanair διαθέσιμες από τις πλατφόρμες του ομίλου Etraveli
FedHATTA: Άμεση ανάγκη για μόνιμη εξίσωση των τελών κυκλοφορίας τουριστικών λεωφορείων και ΚΤΕΛ
HolidayCheck: Φθηνότερα τα πακέτα για Ρόδο και Κω τον Οκτώβριο & Νοέμβριο από την περίοδο αιχμής των προκρατήσεων
Ελληνικός Τουρισμός 2024 | Μειωμένες οι ταξιδιωτικές εισπράξεις και τον Αύγουστο
Τουρισμός | Οι Βρετανοί πληρώνουν με μετρητά στις διακοπές τους- Ιδού οι ...ιδανικοί πελάτες για Έλληνες επαγγελματίες