Διάκριση του ΟΛΗ στα Environmental Awards 2015

18-12-14 | ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ

Το αργυρό βραβείο στην κατηγορία διαχείρισης λιμένα-οικολογικού λιμένα-τεχνολογιών για την ανανέωση των θαλάσσιων υδάτων, απέσπασε ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου (ΟΛΗ) και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού, κ. Ιωάννης Μπρας, στον διαγωνισμό «Environmental Awards 2015». 

Η διοίκηση του Οργανισμού προβαίνει σε ενέργειες για τον περιορισμό του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των λιμενικών υπηρεσιών και την ευαισθητοποίηση των χρηστών και των επισκεπτών του λιμανιού σε θέματα περιβάλλοντος και οικολογίας. 

Στόχος είναι η μετεξέλιξη του λιμανιού σε σύγχρονο λιμάνι της Ανατολικής Μεσογείου αλλά και η μετατροπή του λιμανιού σε ένα ολοκληρωμένο ‘Πράσινο’ λιμάνι, που θα λειτουργεί με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος και την εξοικονόμηση των φυσικών πόρων.

Παράλληλα, ο ΟΛΗ προχωράει σε σημαντικές μελέτες και επενδύσεις για τον περιορισμό της κατανάλωσης σημαντικών φυσικών πόρων, όπως είναι το νερό, αλλά και των εκπομπών διοξειδίων του άνθρακα και γενικά αερίων του θερμοκηπίου. 

Ήδη έχει εγκαταστήσει σύγχρονο σύστημα ελέγχου εξοικονόμησης και ορθολογικής διαχείρισης νερού άρδευσης, το οποίο αυξομειώνει την ποσότητα του νερού που χρησιμοποιείται για το πότισμα των χώρων πρασίνου, ανάλογα με τις περιβαλλοντικές συνθήκες (θερμοκρασία, υγρασία, ένταση ανέμου, κλπ).

Στον τομέα της ενέργειας έχει ολοκληρωθεί μελέτη για την κάλυψη των αναγκών κλιματισμού του επιβατικού σταθμού του λιμένος, έκτασης 2.500τ.μ., με χρήση συστήματος γεωθερμίας, που θα μειώσει σημαντικά την κατανάλωση ρεύματος, που στην Κρήτη παράγεται με καύση πετρελαίου. Με τον ίδιο στόχο έχει ετοιμαστεί μελέτη για την συνολική αντικατάσταση των συμβατικών λαμπτήρων του δικτύου ηλεκτροφωτισμού του λιμένα με αντίστοιχους τύπου LED, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ σε διάφορους χώρους του λιμένα έχουν εγκατασταθεί ενημερωτικές και διαφημιστικές πινακίδες, οι οποίες ηλεκτροδοτούνται με την μετατροπή της ηλιακής ενέργειας σε ηλεκτρική μέσω φωτοβολταϊκών πάνελ.

 

διαβάστε ακόμα

Νέος Γενικός Διευθυντής στη City Contact από 1η Ιανουαρίου 2025
Τα κρασιά της Βόρειας Ελλάδας εντυπωσιάζουν τους Σέρβους
Η Χαλκιδική στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των Ιταλών
10 μεγάλες τουριστικές επενδύσεις παγωμένες επί 18 μήνες στο Enterprise Greece
Κ.Χατζηδάκης | Ιδρύονται Holding εταιρειών για την πιο γρήγορη αξιοποίηση έως και 1.000 ακινήτων του Δημοσίου
Οι πτήσεις της Ryanair διαθέσιμες από τις πλατφόρμες του ομίλου Etraveli
FedHATTA: Άμεση ανάγκη για μόνιμη εξίσωση των τελών κυκλοφορίας τουριστικών λεωφορείων και ΚΤΕΛ
HolidayCheck: Φθηνότερα τα πακέτα για Ρόδο και Κω τον Οκτώβριο & Νοέμβριο από την περίοδο αιχμής των προκρατήσεων
Ελληνικός Τουρισμός 2024 | Μειωμένες οι ταξιδιωτικές εισπράξεις και τον Αύγουστο
Τουρισμός | Οι Βρετανοί πληρώνουν με μετρητά στις διακοπές τους- Ιδού οι ...ιδανικοί πελάτες για Έλληνες επαγγελματίες