Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα αλλάξει τις διακοπές κρουαζιέρας

18-07-23 | ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ

Η τεχνητή νοημοσύνη αναμένεται να αναβαθμίσει την εμπειρία στα πολυτελή ταξίδια κρουαζιέρας, εισάγοντας βελτιώσεις από το σχεδιασμό των πλοίων και τον προγραμματισμό των δρομολογίων μέχρι την εμπειρία αλληλεπίδρασης των επισκεπτών.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των εταιριών Mundy Cruising και Mundy Adventures σε σχέση με το πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα επηρεάσει την κρουαζιέρα, η νέα τεχνολογία θα διασφαλίσει ότι τα πλοία θα έχουν τον πιο αποτελεσματικός σχεδιασμό με ενέργεια ουδέτερων εκπομπών άνθρακα οι οποίες θα ενσωματωθούν και θα ελέγχονται από την τεχνητή νοημοσύνη με τρόπους που μέχρι σήμερα δεν θεωρούνταν δυνατοί.

Η τεχνητή νοημοσύνη θα είναι σε θέση να σχεδιάζει δρομολόγια με τη μεγαλύτερη εξοικονόμηση καυσίμων, ενώ θα εισάγει βελτιώσεις και στη ροή των επιβατών, στην εξοικονόμηση ενέργειας και στη μείωση των ρύπων. Οι αναβαθμίσεις αυτές θα συμβάλλουν στις φιλοδοξίες της βιομηχανίας για μηδενικές εκπομπές άνθρακα.

Όσον αφορά την εμπειρία επιβατών, θα προσφέρεται υποδοχή τεχνητής νοημοσύνης ικανή να απαντά στις ερωτήσεις των επισκεπτών για το ωράριο των εστιατορίων, τις επιλογές μενού και τη διαθεσιμότητα εκδρομών ξηράς. Θα παρέχει επίσης προσωπικές συστάσεις ανά πάσα στιγμή.

Η τεχνητή νοημοσύνη αναμένεται επίσης να αλλάξει τον σχεδιασμό των πλοίων, τα οποία θα μπορούν να προσφέρουν πανοραμική θέα από κάθε γωνία τους καθώς και ανοικτά καταστρώματα με πολλαπλά εργαλεία για ταξίδια εξερεύνησης.

Όπως αναφέρουν οι δύο εταιρίες, στα ταξίδια εξερεύνησης, η τεχνητή νοημοσύνη θα εισάγει βελτιώσεις στην ανθρώπινη σύνδεση παρά στις εικασίες περί των απαιτήσεων των ταξιδιωτών βάσει παρελθοντικών συμπεριφορών τους, βελτιώνοντας την εμπειρία επιβάτη και επιτρέποντάς τους να απολαμβάνουν αυθεντικές αλληλεπιδράσεις, εκπλήξεις και μοναδικούς προορισμούς που τους ωθούν έξω από τη ζώνη άνεσης.

 

διαβάστε ακόμα

Νέος Γενικός Διευθυντής στη City Contact από 1η Ιανουαρίου 2025
Τα κρασιά της Βόρειας Ελλάδας εντυπωσιάζουν τους Σέρβους
Η Χαλκιδική στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των Ιταλών
10 μεγάλες τουριστικές επενδύσεις παγωμένες επί 18 μήνες στο Enterprise Greece
Κ.Χατζηδάκης | Ιδρύονται Holding εταιρειών για την πιο γρήγορη αξιοποίηση έως και 1.000 ακινήτων του Δημοσίου
Οι πτήσεις της Ryanair διαθέσιμες από τις πλατφόρμες του ομίλου Etraveli
FedHATTA: Άμεση ανάγκη για μόνιμη εξίσωση των τελών κυκλοφορίας τουριστικών λεωφορείων και ΚΤΕΛ
HolidayCheck: Φθηνότερα τα πακέτα για Ρόδο και Κω τον Οκτώβριο & Νοέμβριο από την περίοδο αιχμής των προκρατήσεων
Ελληνικός Τουρισμός 2024 | Μειωμένες οι ταξιδιωτικές εισπράξεις και τον Αύγουστο
Τουρισμός | Οι Βρετανοί πληρώνουν με μετρητά στις διακοπές τους- Ιδού οι ...ιδανικοί πελάτες για Έλληνες επαγγελματίες