Συνάντηση CLIA- Μητσοτάκη: Συνεργασία για τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στην Ελλάδα

25-10-24 | ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ

Συνάντηση με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη είχε η Διεθνής Ένωση Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στις 22 Οκτωβρίου 2024 και συζητήθηκαν τα θέματα που προκύπτουν στην ομαλή λειτουργία και προγραμματισμό της κρουαζιέρας στη χώρα μας, όπως η ξαφνική επιβολή του σχετικού τέλους

Η ανακοίνωση της CLIA:

"Η συνάντηση της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, υπογράμμισε την αμοιβαία δέσμευσή μας να συνεργαστούμε για τη βιώσιμη ανάπτυξη του κλάδου της κρουαζιέρας στην Ελλάδα. 

Εκτιμούμε ιδιαίτερα την ευκαιρία που είχαμε να συμμετάσχουμε σε μια εποικοδομητική συζήτηση για τον τρόπο της συνεργασίας μας, ως μέρος μιας ολιστικής προσέγγισης με στόχο τον υπεύθυνο τουρισμό, που θα βελτιώσει τόσο την εμπειρία των επισκεπτών όσο και των τοπικών κοινωνιών.

Προσβλέπουμε στη συνέχιση του διαλόγου μας με τα Υπουργεία Τουρισμού και Ναυτιλίας για τη διερεύνηση πρακτικών λύσεων στη διαχείριση του τουρισμού.

Σχετικά με τη Διεθνή Ένωση Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA)

H CLIA συνιστά τη μεγαλύτερη παγκοσμίως εμπορική ένωση πλοιοκτητών κρουαζιερόπλοιων, παρέχοντας μια ενιαία φωνή και έναν κορυφαίο θεσμικό φορέα για την παγκόσμια κοινότητα της κρουαζιέρας.

Εκ μέρους των μελών και των συνεργατών του, ο Οργανισμός υποστηρίζει πολιτικές και πρακτικές που προωθούν ένα ασφαλές, υγιές και βιώσιμο περιβάλλον κρουαζιερόπλοιων και θετικές ταξιδιωτικές εμπειρίες για εκατομμύρια ταξιδιώτες που κάνουν κρουαζιέρες ετησίως. Φέτος προβλέπεται ότι θα πραγματοποιήσουν κρουαζιέρα 35,7 εκατ. επιβάτες παγκοσμίως, ξεπερνώντας τα επίπεδα του 2019.

Η Κοινότητα της CLIA περιλαμβάνει τις πιο αναγνωρισμένες εταιρίες κρουαζιέρας σε ωκεανούς, ποταμούς και ειδικούς προορισμούς, καθώς επίσης και μια εξαιρετικά εκπαιδευμένη και πιστοποιημένη κοινότητα ταξιδιωτικών πρακτόρων, προμηθευτές και συνεργάτες της κρουαζιέρας από τους τομείς των λιμένων και προορισμών, της κατασκευής πλοίων, των προμηθειών και επιχειρηματικών υπηρεσιών.

Σήμερα, ο στόλος των μελών της CLIA απαριθμεί 303 κρουαζιερόπλοια συνολικής χωρητικότητας 635.000 κλινών τα οποία λειτουργούν 45 εταιρείες κρουαζιέρας-μέλη, αντιπροσωπεύοντας το 90% της παγκόσμιας επιβατικής χωρητικότητας κρουαζιερόπλοιων. Τα κεντρικά γραφεία του οργανισμού παγκοσμίως βρίσκονται στην Ουάσιγκτον, με περιφερειακά γραφεία στη Βόρεια και τη Νότια Αμερική, την Ευρώπη και την Αυστραλία. 

Διαβάστε επίσης

Costa Cruises: Ακυρώνονται προγραμματισμένες προσεγγίσεις κρουαζιέρας στη Σαντορίνη το 2025

διαβάστε ακόμα

Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου | Open Plan 2024–2025 | Υποβολή αιτήσεων για όλα τα εργαστήρια έως τις 3 Νοεμβρίου
Η χωροθέτηση μαρινών, ιδιαίτερα σε περιοχές που είναι πιο αναγκαίες, θα γίνεται όλο και πιο δύσκολη
Global DMC 2024: Η Αθήνα και τα Ελληνικά νησιά κορυφαίοι προορισμοί στον κόσμο για συνέδρια και εκδηλώσεις
7η Πανελλήνια Συνάντηση Μονοπατιών στα Χανιά
ΙΝΣΕΤΕ | Οι επιδόσεις του ελληνικού τουρισμού στο 9μηνο Ιανουαρίου- Σεπτεμβρίου 2024
Πάνω από 4.000 συμμετοχές από 28 χώρες σε 63 δράσεις στο Navarino Challenge 2024
Συνάντηση CLIA- Μητσοτάκη: Συνεργασία για τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στην Ελλάδα
Μελέτη ΙΝΣΕΤΕ | Ποια είναι η κατάταξη της Ελλάδας και ανταγωνιστριών χωρών στον δείκτη Travel & Tourism Development Index 2024
Τουρισμός | Οι 5 τάσεις των Αμερικανών στα ταξίδια του 2025
Έργα αστικών αναπλάσεων στις Σέρρες και το Λιτόχωρο