Ποια είναι η αλήθεια στη διαμάχη TEZ Tour - Aeroflot

13-11-14 | ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η απενεργοποίηση του Ρώσου τουρ οπερέιτορ TEZ Tour από το σύστημα κρατήσεων εισιτηρίων της Aeroflot  οφείλεται σε χρέος 30 εκατ.ρουβλίων στην αεροπορική εταιρία και στην έλλειψη τραπεζικής εγγύησης, καθώς η ισχύς της προηγούμενης έληξε στις 2 Νοεμβρίου , δηλώνει αντιπρόσωπος της Aeroflot  στο Interfax.ru.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Aeroflot είναι έτοιμη να επαναλάβει τη συνεργασία με τον TEZ Tour, εφόσον λάβει την τραπεζική εγγύηση.

Ο κ.Alexander  Burtin, συνιδρυτής και εμπορικός διευθυντής της TEZ  Tour, ωστόσο, δηλώνει στο Interfax ότι ο τουρ οπερέιτορ δεν έχει οφειλές προς την αεροπορική εταιρεία. «Δεν έχουμε κανένα χρέος, και δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση των πληροφοριών σχετικά με το χρέος μας από την Aeroflot», τονίζει. «Στα μέσα ενημέρωσης υπάρχουν αναφορές για αυτό, αλλά δεν έχουμε μια επίσημη επιστολή από την αεροπορική εταιρεία, η  οποία να υπογράφεται από τον εμπορικό διευθυντή ή κάποιον άλλο», είπε ο Burtin.

Κατά τον TEZ Tour, η απόφαση της “Aeroflot” να απενεργοποιήσει τον Ρωσικό ταξιδιωτικό οργανισμό  από το σύστημα κρατήσεων εισιτηρίων οφείλεται στις διαπραγματεύσεις των όρων συνεργασίας ανάμεσα στις δυο εταιρείες που λαμβάνουν χώρα αυτό το διάστημα. Αυτό, όπως τονίζει σε ανακοίνωση, δεν θα επηρεάσει τις δραστηριότητες της εταιρείας  όπως δεν θα επηρεάσει την εκπλήρωση των υποχρεώσεών της  προς τους πελάτες και συνεργάτες της.

«Μεταξύ της εταιρείας μας και της αεροπορικής  εταιρείας Aeroflot υπάρχει σύμβαση έργου, στα πλαίσια της οποίας δραστηριοποιούμαστε και εκπληρώνουμε όλες τις υποχρεώσεις μας. Λόγω της πτώσης της ζήτησης για τουριστικά πακέτα,  που προκλήθηκε από την απότομη υποτίμηση του ρουβλίου έναντι του δολαρίου και του ευρώ, ζητήσαμε από την Aeroflot  να επανεξετάσει τους όρους της συμφωνίας μας, αφού η ζήτηση άρα και ο όγκος μεταφορών  έχει  μειωθεί σημαντικά», αναφέρεται στην ανακοίνωση, η οποία καταλήγει:

«Πολύ πιθανό η απενεργοποίηση της εταιρείας μας από το σύστημα κρατήσεων είναι μια προσπάθεια της αεροπορικής εταιρείας να επηρεάσει την απόφαση  μας να αλλάξουμε τους όρους της μεταξύ μας σύμβασης... Η επανασύνδεσή μας  στο σύστημα κρατήσεων  εξαρτάται άμεσα από το πόσο σύντομα θα είμαστε σε θέση να καταλήξουμε σε συμφωνία»

 

διαβάστε ακόμα

Όμιλος Anex | Άνοιξαν οι κρατήσεις για το 2025 στη γερμανική αγορά- Και σε ελληνικά ξενοδοχεία
Ηλεκτροκίνηση: Πυροβολεί η Ευρώπη τα πόδια της;
Θύμα του πολέμου η Brown Hotels | H Israel Canada αγόρασε τις μισθώσεις των ξενοδοχείων της σε Ελλάδα και Ισραήλ
16ος Ημιμαραθώνιος Δρόμος Μιχάλης Κιούσης στο Αγρίνιο
Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στην εκδήλωση Tourism Open Days της Κωνσταντινούπολης
Μόναχο: Ξεφάντωμα στη «Γιορτή της Μπύρας»
Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού στη Σητεία / Sitia GeoFest 2024
Έκθεση ρομποτικών δεινοσαύρων στη Ζάκυνθο
Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην Ιαπωνία | Δύο εκδηλώσεις του ΕΟΤ στο Τόκιο
Συνεργασία του υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ με το TikTok