Βρετανικός Τουρισμός: Χρονιά της Ανατολικής Ευρώπης το 2017

03-02-17 | ΑΓΟΡΕΣ

Προορισμοί της Ανατολικής Ευρώπης, όπως η Κροατία και η Βουλγαρία, αναμένεται να είναι φέτος ιδιαίτερα δημοφιλείς για τους Βρετανούς τουρίστες, καθώς θεωρούνται ασφαλείς προορισμοί και έχουν το πλεονέκτημα να είναι φτηνότεροι κατά 30% έναντι της Ισπανίας.

Αυτό εκτιμά έρευνα της Travelzoo, σύμφωνα με την οποία οι μισοί Βρετανοί, που ρωτήθηκαν, ανέφεραν ότι θα αποφύγουν παραδοσιακούς δυτικούς προορισμούς επειδή ανησυχούν για την ασφάλεια, ενώ ένα 17% είπε ότι η αδύναμη βρετανική λίρα επηρεάζει καθοριστικά την επιλογή προορισμού το 2017. Στην κορυφή της λίστας των προορισμών των Βρετανών πάντως είναι η Ισπανία, οι ΗΠΑ, η Γαλλία και η Γερμανία, ενώ το 1/3 σχεδιάζει να κάνει διακοπές στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Κροατία εμφανίζεται εξαιρετικά δημοφιλής, με το 13% να αναφέρει ότι θα επισκεφθούν την περιοχή το 2017, ποσοστό υπερδιπλάσιο από πέρυσι., καθιστώντας τη χώρα ως την πιο δημοφιλή επιλογή των Βρετανών στην Ανατολική Ευρώπη. Η εξήγηση γι αυτό δίνεται από τον γενικό διευθυντή της Travelzoo, Joel Brandon-Bravo, που δήλωσε:

"Οι ακτές της Κροατίας και του Μαυροβουνίου βρίσκονται πολύ κοντά στους δημοφιλείς προορισμούς της ανατολικής ακτής της Ιταλίας. Διαθέτουν τον ίδια ζεστό καιρό και όμορφες παραλίες, λίμνες και βουνά, με τιμές φτηνότερες κατά 30% από τα δημοφιλή θέρετρα στην Ισπανία και Ιταλία".

Η έρευνα έδειξε ότι δημοφιλείς προορισμοί των Βρετανών στην Ανατολική Ευρώπη είναι και η Βουλγαρία με την Πολωνία. Το 45% όσων Βρετανών σκοπεύουν να πραγματοποιήσουν τις διακοπές τους σε αυτές τις χώρες παραδέχεται ότι δεν είχε σκεφτεί ποτέ στο παρελθόν να ταξιδεύσει σε αυτούς τους προορισμού.

Σύμφωνα με τον Joel Brandon-Bravo, όπως πέρυσι η Travelzoo είχε προβλέψει ότι το 2016 θα είναι έτος των ΗΠΑ για τους Βρετανούς, το 2017 θα είναι έτος της Ανατολικής Ευρώπης. Οι απαγορεύσεις πτήσεων προς το Σαρμ ελ Σέιχ και την Τυνησία και η αβεβαιότητα για την ισοτιμία της στερλίνας είναι οι παράγοντες που ενισχύουν την εκτίμηση αυτή.

Η Τravelzoo εκτιμά ότι φέτος τα ταξίδια των Βρετανών θα επιβαρυνθούν με ένα επιπλέον κόστος κατά 10% λόγω της ισοτιμίας της στερλίνας και του αυξανόμενου κόστους του πετρελαίου.

 

 

 

 

διαβάστε ακόμα

Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην Ιαπωνία | Δύο εκδηλώσεις του ΕΟΤ στο Τόκιο
Συνεργασία του υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ με το TikTok
Το Porto Sani του Sani Resort στη λίστα του Elite Traveler με τις 50 καλύτερες σουίτες για οικογένειες στον κόσμο
Κυκλάδες | Οι χαμένοι και οι κερδισμένοι προορισμοί σε έσοδα καταλυμάτων και εστίασης τον Ιούλιο
Airbnb: Νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες μέσα στα επόμενα χρόνια
Ανοίγει ο δρόμος για περισσότερη ελευθερία στις τιμολογιακές στρατηγικές των ξενοδόχων
7 στους 10 ταξιδιώτες από την περιοχή APAC θα ξόδευαν περισσότερα στα ξενοδοχεία για εξατομικευμένες εμπειρίες
ΕΟΤ: Ταξίδι εξοικείωσης στην Κρήτη για προώθηση του γαστρονομικού τουρισμού στη Βρετανία
Ρόδος | Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού: Εορτασμός με συναυλία της Ευανθίας Ρεμπούτσικα και παραδοσιακούς χορούς
ΑΒΤΑ: Ενισχυμένος ο δείκτης εμπιστοσύνης των Βρετανών στα διεθνή ταξίδια