Τη μεγαλύτερη δυναμική σε σχέση με όλους τους υπόλοιπους προορισμούς είχε η Τουρκία τον Αύγουστο στη γερμανική αγορά, σύμφωνα με τα στοιχεία αναζήτησης κρατήσεων σε γερμανικά συστήματα που ανέλυσε η εταιρία ερευνών αγοράς TrevoTrend σε συνεργασία με την πλατφόρμα Traveltainment και παρουσιάσθηκαν στο πρόσφατο workshop του fvw στην Κωνσταντινούπολη. Η Ελλάδα εντοπίζεται στην 4η θέση των πιο περιζήτητων προορισμών σε επίπεδο αναζήτησης κρατήσεων από Γερμανούς τον ίδιο μήνα.
Τα στοιχεία, τα οποία αφορούν αναζητήσεις που διεξήχθησαν τον Αύγουστο, δείχνουν ότι η αναζήτηση κρατήσεων από γερμανούς ταξιδιώτες για την Τουρκία ξεπέρασε τα επίπεδα της Ισπανίας τον περασμένο μήνα.
Ωστόσο, όπως επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της TrevoTrend, κ. Matthias Lange, οι αναζητήσεις κρατήσεων δεν μετατρέπονται απαραίτητα σε κρατήσεις, όμως δείχνουν το ενδιαφέρον αγοράς των καταναλωτών.
Συνολικά καταγράφηκαν 40,9 εκατ. αναζητήσεις κρατήσεων για διακοπές στην Τουρκία, δηλαδή 46% περισσότερες σε σχέση με τον Αύγουστο του 2017. Εξ αυτών, το 85% αφορούσαν διακοπές στην τουρκική ριβιέρα, σε θέρετρα όπως η Αττάλεια.
Η Ισπανία περιορίστηκε στη δεύτερη θέση με 40,7 εκατ. αναζητήσεις, με αύξηση 2% σε σχέση με τον Αύγουστο του 2017. Η Αίγυπτος ήταν τρίτη (17,3 εκατ.) με αύξηση 73% σε σχέση με πέρυσι και ακολούθησαν η Ελλάδα, τα ΗΑΕ, η Βουλγαρία και η Δομινικανή Δημοκρατία.
Τα στοιχεία αναζητήσεων που επεξεργάστηκε η TrevoTrend αφορούν όλες τις ημερομηνίες αναχώρησης, περιλαμβάνουν τις κρατήσεις τελευταίες στιγμής καθώς και αναζητήσεις για τη χειμερινή σεζόν αλλά και για το καλοκαίρι του 2019. Ήδη πολλοί Γερμανοί τουρ οπερέιτορ έχουν «ανοίξει» μεγάλο τμήμα κρατήσεων για το καλοκαίρι του 2019.
Για τη χειμερινή σεζόν (Νοέμβριος 2018-Μάρτιος 2019) η Ισπανία παραμένει κορυφαίος προορισμός με 6,3 εκατ. αναζητήσεις κρατήσεων, κυρίως χάρη στα Κανάρια. Η Αίγυπτος είναι δεύτερη με 5,5 εκατ. αναζητήσεις, η Τουρκία τρίτη (2,5 εκατ.), η Ταϋλάνδη τέταρτη (1,2 εκατ.) και η Δομινικανή Δημοκρατία πέμπτη (1,1 εκατ.)
Η Τουρκία παρουσιάζει τη μεγαλύτερη αύξηση αναζητήσεων (+103%) σε σχέση με πέρυσι, και ακολουθούν η Αίγυπτος (+79%), η Ταϋλάνδη (+8%) και η Ισπανία (+2%).