Συνεχίσθηκε και το Μάιο η πτώση κρατήσεων στη Γερμανία- περιορίσθηκε στο +2,3% η αύξηση για το 2014

13-06-14 | ΑΓΟΡΕΣ

Συνεχίστηκε και το Μάιο η πτωτική τάση στις κρατήσεις θερινών διακοπών στη Γερμανία, που παρατηρήθηκε τον Απρίλιο. Σύμφωνα με τη μηνιαία έρευνα αγοράς της GfK σε περίπου 1.500 ταξιδιωτικά γραφεία, η μείωση των κρατήσεων τον προηγούμενο μήνα έφτασε σε ποσοστό 6,7% έναντι του Μαίου του 2013.

Ωστόσο, η καλή πορεία των κρατήσεων στο πρώτο τρίμηνο του έτους, διατηρεί θετικό το ρυθμό των κρατήσεων για το καλοκαίρι στη γερμανική αγορά. Το ποσοστό ανόδου, πάντως, μειώθηκε και άλλο, στο 2,3% από 3,5% που ήταν στο τέλος Απριλίου.

Η πτώση στις κρατήσεις του Μαίου εκτείνεται σε όλους τους θερινούς μήνες και ειδικά τον Ιούνιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο. Επιπλέον, ο όγκος των κρατήσεων της τελευταίας στιγμής ήταν σχετικά χαμηλός τον περασμένο μήνα. Μόνο το 7,5% των κρατήσεων αφορούσε αναχωρήσεις το Μάιο, ενώ οι κρατήσεις για τον Ιούνιο και τον Ιούλιο υποχώρησε κατά τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες, στο 33% του συνόλου των πωλήσεων. Αυτό θα μπορούσε να αντικατοπτρίζει την επίδραση του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου στα ταξίδια της τελευταίας στιγμής, όπως έχει διαπιστωθεί ιστορικά στα Μουντιάλ.

Βασικός παράγοντας, που οδήγησε φέτος τους Γερμανούς σε έγκαιρες κρατήσεις για τις θερινές διακοπές τους (από το φθινόπωρο μέχρι τον Ιανουάριο) είναι η διάρκεια των σχολικών διακοπών στα 16 ομόσπονδα κρατίδια, οι οποίες φέτος περιορίζονται στη διάρκεια των θερινών μηνών. Γι αυτό και η τάση των κρατήσεων αποδυναμώθηκε το Φεβρουάριο και το Μάρτιο και στη συνέχεια μειώθηκε απότομα τον Απρίλιο (-11%).

Αυτό αντικατοπτρίζεται στην σωρευτική πτώση 10% στις κρατήσεις για τον Ιούλιο, αλλά  είναι σχεδόν 20% αυξημένες τον Αύγουστο, όταν οι σχολικές διακοπές στα 16 κρατίδια θα επικαλύπτονται σε μια περίοδο τριών εβδομάδων.

Αντίθετα, οι έγκαιρες κρατήσεις για χειμερινές διακοπές από το Νοέμβριο και μετά, αυξήθηκαν σημαντικά τον περασμένο μήνα. Οι κρατήσεις για το 2014-15 αντιπροσώπευαν το 18% των εσόδων από τις πωλήσεις σε σύγκριση με το 12% κατά την ίδια περίοδο πέρυσι.

 

 

διαβάστε ακόμα

"Πράσινο φως" από την Κομισιόν για την εξαγορά της ITA Airways από τη Lufthansa
Independent: Ένα Ελληνικό ξενοδοχείο στα καλύτερα του κόσμου για τους λάτρεις του τένις
Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου | Δημοτικό Θέατρο Πειραιά – Νίκος Διαμαντής | Τριήμερα πλατφόρμα δράσεων: What We Owe Democracy / Τι οφείλουμε στη Δημοκρατία
Τα 3 ιδιαίτερα concept προβολής εκθετών που ετοιμάζει το 100% Hotel Show
Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου | Η Philharmonic Brass έρχεται στο Ηρώδειο στις 10 Ιουλίου!
Σε κανονικότητα τα ταξίδια των Jet2holidays, Tui, easyJet στην Κω – Το «ευχαριστώ» του δημάρχου
HOTREC | Επιτακτική η ανάγκη για δίκαιους ψηφιακούς κανόνες - Έρευνα για τα κανάλια διάθεσης δωματίων ξενοδοχείων στην Ευρώπη
Το Άμστερνταμ θέλει να απαγορεύσει όλα τα κρουαζιερόπλοια στο κέντρο της πόλης μέχρι το 2035
Ε.Ξ. Χανίων | Συλλυπητήρια ανακοίνωση για τον Γιάννη Σμπώκο
Ryanair: 48ωρη προσφορά για μειωμένη τιμή πτήσων τον Ιούλιο και τον Αύγουστο