Εκτός από την υγειονομική διαχείριση ένα σημαντικό ζήτημα που θα πρέπει να εξετάζει η Ελλάδα ως προορισμός στην προσπάθεια ανάκτησης μεγαλύτερου τουριστικού μεριδίου σε παγκόσμιο επίπεδο είναι και η πορεία των οικονομιών των ξένων αγορών μας.
Το Τοrnos News δημοσιεύει σε τακτά χρονικά διαστήματα πληροφορίες για την εξέλιξη των οικονομιών βασικών αγορών "άντλησης" επισκεπτών επιχειρώντας να ρίξει φως σε άλλο ένα μέτωπο που θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο ελληνικός προορισμός.
Στο πλαίσιο αυτό αρνητικές είναι οι προβλέψεις και για την οικονομία της Σουηδίας που συγκαταλέγεται στις αγορές υψηλού ενδιαφέροντος για τη χώρα μας.
Η Συνομοσπονδία Σουηδικών Επιχειρήσεων με πρόσφατη Έκθεσή της, η οποία και εκδόθηκε από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Νότιας Σουηδίας, εκτιμά ότι "λόγω της πανδημίας του κορονωϊού, βιώνουμε την χειρότερη οικονομική κρίση από τη δεκαετία του 1930, ενώ οι οικονομικές συνέπειες είναι βαθύτερες και θα έχουν αντίκτυπο σε βάθος χρόνου, παρά τις αρχικές πιο ευοίωνες προβλέψεις".
Το ΑΕΠ αναμένεται να μειωθεί κατά 6% το 2020, ενώ η ανεργία αναμένεται να φθάσει στο12% το 2021, σύμφωνα με την έκθεσή της. Η κρίση του κορονωϊού κινδυνεύει να επηρεάσει τη μεταποίηση μακροπρόθεσμα μετά από το ρεκόρ επιδόσεων το 2019, σύμφωνα με τα ευρήματα της έκθεσης. Οι απασχολούμενοι εργαζόμενοι πρέπει να τοποθετούνται σε παράλληλα προγράμματα κατάρτισης, ενώ πρέπει να ενθαρρύνονται οι επενδύσεις σε υποδομές και σε περιφερειακά αεροδρόμια ειδικά σε περιοχές προσανατολισμένες στις εξαγωγές, συνιστά η έκθεση.
Εξάλλου, ο επικεφαλής του Εθνικού Ινστιτούτου Οικονομικής Έρευνας κ. Urban Hansson Brusewitz, πιστεύει ότι η μεγαλύτερη ύφεση στην σουηδική οικονομία καταγράφηκε στα τέλη Απριλίου ή στις αρχές Μαΐου, αλλά ότι θα χρειαστεί χρόνος για την οικονομία για να ανακάμψει.