Πόλεμος τιμών στη Γερμανία - το Μουντιάλ βούλιαξε τις κρατήσεις τον Ιούνιο (-18,4%), μείον 15% για Ρόδο

18-07-14 | ΑΓΟΡΕΣ

Η θριαμβευτική πορεία της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Γερμανίας για την κατάκτηση του Παγκόσμιου Κυπέλλου στο Μουντιάλ, καθήλωσε τους Γερμανούς μπροστά στις οθόνες της τηλεόρασης, με αποτέλεσμα οι κρατήσεις διακοπών του Ιουνίου να “βουτήξουν” κατά 18,4% έναντι του Ιουνίου του 2013. 

Αυτό προκύπτει από τη μηνιαία έρευνα της GfK, που παρακολουθεί τις πωλήσεις σε 1.500 ταξιδιωτικούς οργανισμούς και δημοσιεύει το tornosnews σήμερα.

Με δεδομένο ότι μείωση στις κρατήσεις παρατηρήθηκε και τους μήνες Απρίλιο (-11%) και Μάιο (-6,7%), ενώ η αύξηση το Φεβρουάριο και το Μάρτιο ήταν υποτονική, μετά από ένα πολύ ισχυρό ξεκίνημα στα τέλη 2013-αρχές 2014, η συνολική αύξηση κρατήσεων για την εφετινή χρονιά περιορίσθηκε τώρα στο 0,3%, όπως σημειώνει το fvw.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από τον κορυφαίο διαχειριστή συστήματος κρατήσεων τουρισμού, τον TravelTainment, οι κρατήσεις υποχώρησαν 9%, από έτος σε έτος, κατά τις τρεις πρώτες εβδομάδες του Ιουνίου, με σημαντικές μειώσεις για Μαγιόρκα (-28%), Τυνησία (-26%), Χουργκάντα ( -16%),  Ρόδο (-15%) και Κανάρια Νησιά (-13%),  ενώ προς Αττάλεια αυξήθηκε κατά 6%. Σε αντίθεση, οι online κρατήσεις αυξήθηκαν κατά 3%, αλλά με 5% πτώση των εσόδων, αντανακλώντας τη μείωση των μέσων τιμών.

Το 60% των πρακτόρων, πάντως, δεν περιμένει περαιτέρω μείωση πωλήσεων για το υπόλοιπο το χρόνου.

Τουριστικοί οργανισμοί και αεροπορικές εταιρείες ελπίζουν τώρα ότι οι Γερμανοί καταναλωτές θα γιορτάσουν την τέταρτη νίκη του Παγκοσμίου Κυπέλλου με την κράτηση διακοπών. 

Υπάρχει, ωστόσο, φόβος για πόλεμο τιμών μέσα στις επόμενες εβδομάδες, καθώς υπάρχει σημαντικό απόθεμα απούλητων πακέτων διακοπών, μετά την αύξηση αεροπορικών θέσεων και ξενοδοχείων για την εφετινή χρονιά.

Οι αεροπορικές εταιρίες τσάρτερ εξετάζουν το ενδεχόμενο αλλαγής προορισμών, που έχουν ασθενέστερη ζήτηση με αυτούς που ζητούνται ή να πουλήσουν κενές θέσεις σε πολύ χαμηλές τιμές.

Ο Markus Orth, επικεφαλής των κρατήσεων τελευταίας στιγμής της TUI L'Tur, είπε ότι οι τιμές είναι «στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 5 ετών», με την αφθονία των διαθέσιμων ξενοδοχείων δυναμικότητας στην Ελλάδα και την Τουρκία λόγω της παράλληλης ύφεσης εφέτος στην αγορά εξερχόμενου τουρισμού από τη Ρωσική αγορά, καθώς και για τα Κανάρια Νησιά.

διαβάστε ακόμα

"Πράσινο φως" από την Κομισιόν για την εξαγορά της ITA Airways από τη Lufthansa
Independent: Ένα Ελληνικό ξενοδοχείο στα καλύτερα του κόσμου για τους λάτρεις του τένις
Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου | Δημοτικό Θέατρο Πειραιά – Νίκος Διαμαντής | Τριήμερα πλατφόρμα δράσεων: What We Owe Democracy / Τι οφείλουμε στη Δημοκρατία
Τα 3 ιδιαίτερα concept προβολής εκθετών που ετοιμάζει το 100% Hotel Show
Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου | Η Philharmonic Brass έρχεται στο Ηρώδειο στις 10 Ιουλίου!
Σε κανονικότητα τα ταξίδια των Jet2holidays, Tui, easyJet στην Κω – Το «ευχαριστώ» του δημάρχου
HOTREC | Επιτακτική η ανάγκη για δίκαιους ψηφιακούς κανόνες - Έρευνα για τα κανάλια διάθεσης δωματίων ξενοδοχείων στην Ευρώπη
Το Άμστερνταμ θέλει να απαγορεύσει όλα τα κρουαζιερόπλοια στο κέντρο της πόλης μέχρι το 2035
Ε.Ξ. Χανίων | Συλλυπητήρια ανακοίνωση για τον Γιάννη Σμπώκο
Ryanair: 48ωρη προσφορά για μειωμένη τιμή πτήσων τον Ιούλιο και τον Αύγουστο