Eυοίωνες είναι οι προοπτικές ανάκτησης του τουριστικού ρεύματος από την Νότια Κορέα μετά το πέρας της πανδημίας, αν ικανοποιηθεί μία σειρά προϋποθέσεων.
Πριν την πανδημία η Ελλάδα υποδεχόταν 50-55.000 Κορεάτες αλλά είναι εξαιρετικά σημαντικό στο μέλλον να ξεπεραστεί το φράγμα των 100.000 τουριστών ώστε να δρομολογηθεί τακτική απευθείας διασύνδεση Αθήνας-Σεούλ με πτήσεις της Korean Air. Η ετήσια συμμετοχή στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού της Σεούλ έχει ξεπεραστεί ως εργαλείο προβολής και προώθησης του τουριστικού μας προϊόντος. Σε πρώτη φάση απαιτείται ακριβής καταγραφή του αριθμού των Κορεατών επισκεπτών και η χρονική κατανομή τους εντός του έτους. Στη συνέχεια, πρέπει να προχωρήσει η κατάρτιση ανανεωμένων τριετών προγραμμάτων, με έμφαση σε συγκεκριμένους τομείς θεματικού τουρισμού, αλλά και να γίνουν εστιασμένες εκδηλώσεις στην Κορέα και αντίστοιχα fam trips στην Ελλάδα. Επίσης, θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στην προσέλκυση γυρισμάτων Κορεατικών τηλεοπτικών και κινηματογραφικών εκπομπών στην χώρα μας.
Φυσικά, λόγω της επιδημιολογικής κατάστασης το 2020 αποτέλεσε ένα απόλυτα παρενθετικό έτος σε ότι αφορά τον εισερχόμενο τουρισμό από τη Νότιο Κορέα. Ειδικότερα, απαιτείται να δοθεί συνέχεια στα περιηγητικά ντοκιμαντέρ που γύρισε στην χώρα μας το KBS2TV στις αρχές Μαΐου του 2019 σε Θεσσαλία και Κρήτη. Συμπερασματικά, η Νότια Κορέα αποτελεί μια ταχύτατα αναπτυσσόμενη και ταυτόχρονα ιδιαίτερα ελπιδοφόρα αγορά για το ελληνικό τουριστικό προϊόν.